Reklama

Reklama

Tajná invaze

(seriál)
  • USA Secret Invasion (více)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(6)

V novém seriálu, který se odehrává v současnosti filmového vesmíru studia Marvel, se agent Nick Fury dozvídá o skryté invazi na planetu Zemi, již provedla frakce Skrullů, což jsou mimozemšťané schopní měnit podobu. Fury má v nerovném boji i několik spojenců, mezi něž patří Everett Ross, Maria Hillová a Skrull Talos, který si na Zemi zařídil život. Společně závodí s časem, aby zabránili rozpoutání světové války a zachránili lidstvo. (Disney+)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (162)

HAL 

všechny recenze uživatele

Bože to je hovadina o ničem. Už bych měl být zvyklý na všechno, ale fakt mě to překvapuje. Jak od Marvelu nic nečekám, tak zrovna u Secret Invasion jsem čekal že aspoň z toho udělají událost, něco epického a zajímavého, i když třeba hloupého... a ono hovno. Praštěný děj a utahané dialogy absolutně nezajímavých postav (kde jsou ty časy kdy Fury byl třeba i jen trochu cool). A to celé skoro bez akce, i to finále kde dva Super-Supermani létají kolem Bulharské fabriky a mlátí se digitálním betonem je úplně o ničem, zlaté Agents of Shield, nedejbože Agent Carter, to byla seriálová genialita vedle tohoto. Vážně by mě zajímalo co na tomhle mělo tak vysoký rozpočet, vždyť třeba celý čtvrtý díl až na posledních šest minut je celý doslova o tom že dvě postavy sedí v kavárně, pak v kostele, v parku, v kuchyni, v obýváku a v autě, a povídají si. Nic jiného se tam nestane. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Nuda a šeď.... Secret Invasion je bohužel definice všeho, proč nesleduju seriály. Jedni mohou seriál obhajovat tím, že jde o "jinačí Marvel", který je temný, komorní, zemitý, a využívá tolik fanouškovsky oblíbenou žánrovou polohu politicko-špionážního thrilleru alá Winter Soldier – a zcela upřímně, i já bych tenhle směr proti proudu rád uvítal. Naopak pro mě jde o extrémně natahovanou, nezajímavou, konceptuálně monotónní nudu plnou výplně, příběhově vedoucí odnikud nikam. A já absolutně nechápu, jak může na rozmezí šesti epizod většinu contentu tvořit regulérní vata – přitom ten motiv ideologického konfliktu a migrace se doslova nabízí. Radši ani nemluvě o nevyužití konceptu infiltrace [respektive tedy "tajný invaze"], čímž seriál absolutně neguje a ignoruje svůj source material, tedy stejnojmennou komiksovou předlohu. No a ani neobyčejný charisma Samuela madafakin Jacksona bohužel taky ničemu nepomáhá. Finále je naprostej bizár všech bizárů.... absolutní ztráta času. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapivě dobré. Čti: nebylo vůbec tak špatný, jak všichni čekali nebo si přáli "protože Marvel". Bohužel tomuhle seriálu láme vaz ta úplně stejná věc, jako skoro všem Marvel projektům. Akce. Když si tady postavy povídají, tak je to skvělé a já byla nadšená. Jenže potom jako kdyby si hlavouni řekli: Prr, zpomalte koně, tohle je už moc vážný, naše cílovka je jinde. A přehodí výhybku do něčeho, co stejně neumí správně zpracovat. Nebo by asi uměli, ale asi nikdy není dost času. Škoda. Mohlo to být mnohem lepší. 95% a klidně mě upalte jako člověka bez vkusu :)  PS: ráda bych zmínila znělku. Ano, zrovna teď se to moc nehodí, kdo to mohl vědět, ale do toho seriálu pasuje skvěle. A hlavně: stále tam musí být někdo, kdo to vytvoří ;) ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To byla panečku sračka. Co mohl být skvělý dvouhodinový špionský film, se protáhlo na šest děsuplně prázdných epizod. Marvelu už dávno došel kreativní talent a Secret Invasion to jen potvrzuje, protože je ukázkovým příkladem konzumního obsahu. „Don't ask questions, just consume product and then get excited for next product.“ ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, na co si všichni tak stěžují, protozě Secret Invasion je ve výsledku velmi příjemně strávená čtyřhodinka s fajn dějem, postavami i celým vývojem. Určitě to není áčkový nářez jako býval “starý Marvel” a určitě to není vyloženě seriál, ke kterému by se kdokoliv z nás vracel nebo jej viděl v lepším světle než maximálně lepšího nadprůměru, ale i přesto jde o solidní rychlovku, která vůbec nenudila. Poslední minuty sice nenavnadily na žádný lepší cliffhanger a zamrzí i absence potitulkové scény, ale suma sumárum jde o odpočinkový “oukej” počin. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • Úvodní titulky byly kompletně vytvořeny umělou inteligencí, na což se mezi fanoušky snesla vlna kritiky. Tvůrci seriálu se bránili tvrzením, že použitím umělé inteligence chtěli docílit nepřirozené a nepříjemné atmosféry, kterou má úvodní sekvence navodit, a která by nebyla možná dosáhnout lidskou rukou. (NiWi)
  • Sonya (Olivia Colman) v epizodě zmiňuje zpěváka Paula Robesona, jenž byl známý svým levicovým smýšlením, sympatiemi ke komunismu, a který často navštěvoval Moskvu během 2. světové války a Studené války. (NiWi)

Související novinky

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel bude testovat binge-watching

Marvel bude testovat binge-watching

17.05.2023

Šéfové studia Marvel a Disney Kevin Feige a Bob Iger sice utěšovali veřejnost, že hodlají se seriálovým obsahem na Disney+ maličko ubrat, zejména v oblasti komiksů, přesto nás už v létě čeká… (více)

Reklama

Reklama