Reklama

Reklama

Marvels

  • Slovensko Marvels (více)
Trailer 14

Obsahy(1)

Carol Danvers (Brie Larson), známá také jako Captain Marvel, získala zpátky svou identitu, kterou jí vzali kreejští tyrani, a pomstila se Nejvyšší inteligenci. Když ji povinnosti zavedou k anonymní červí díře spojované s kreejským revolucionářem, padá na ni kvůli nečekaným okolnostem tíha celého destabilizovaného vesmíru. Její schopnosti ji propojí s Kamalou Khan (Iman Vellani), alias Ms. Marvel, a její vzdálenou „neteří“, kapitánkou Monicou Rambeau (Teyonah Parris), z níž se mezitím stala astronautka organizace S.A.B.E.R. Nesourodá trojice musí spojit síly a naučit se kooperovat, aby mohly společně zachránit vesmír. (Falcon)

(více)

Videa (20)

Trailer 14

Recenze (362)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to teda o dost horší podle zdejšího hodnocení. V principu je to hraná (animovaná) disneyovka s malým woke podtextem, kdy všechny klíčový postavy jsou ženský, který nemají v kontextu MCU už co nabídnout - charakterově se nikam neposouvají, nejsou ničím specifické a pro běžného diváka absolutně zapomenutelné v hordě postav MCU. Nemají v principu chyby, vůbec se neřeší jejich mentalita, natožpak nějaký ideály, kterýma se řídí. Vyčnívat může jen Ms. Marvel, protože je to teenagerka a její představitelka je stejnej nerd jako samotná postava. Carol je mimochodem nerfnutá nesmyslně, stejně jako byla nesmyslně overpowered ve své sólo jízdě, což zamrzí o to víc, protože je posledním pojítkem se starými MCU filmy. V kontextu MCU pak imho nezbývá nic jiného, než aby konečně přišel Deadpool a to MCU fakt vymlátil, protože tenhle vesmír už zcela zřejmě nemá divákovi co nabídnout, maximálně další postavy jak přes kopírák, protože scénáře jedou opravdu podle stejného mustru. ________ Čekal jsem The Marvels o dost horší, protože ve svém principu je to pohádka pro děti, je tam jedna princezna a jedna vojanda a jedna dospívající selka, záporačka sice absolutně zapomenutelná, ale drží si svoje pohádkové principy, všechno dobře dopadne, princezna zvítězí a udatná vojanda se probudí v jiné pohádce. Všude hrajou barvičky, občas se něco zazpívá, a nesmí chybět kočičky. A znovu opakuju, není to špatně, protože MCU mělo vždycky být platformou pro všechny generace, a hrdinské filmy měly být pro všechny, a děti svoje hrdinské filmy taky potřebujou. My boomeři jsme s takovými barevnými pohádkami vyrůstali v devadesátkách taky a užívali si to, a i když jako dospělí vidíme, jaký blbosti takové animáky a seriály každou sobotu a neděli ráno byly, nostalgicky na ně vzpomínáme. Věřím tomu, že současné děti, které vyrůstají v téhle době, kdy Marvel je globálně zdrojem zábavy, budou na tuhle Marvelovku za třicet let taky nostalgicky vzpomínat, a její přínos se ukáže až časem, až se naše filmová kultura zase posune jinam. Protože co si budem, Strážci vesmíru byli ještě větší pí*ovina, a stejně jsme na tom byli přikurtovaní. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[64%] Viděno v kině. No, že já na vše možné vlezu do kina. Ale chtěl jsem si udělat obrázek, jak moc je to špatné, když už byl film odsouzen několik týdnů či spíš měsíců předem. Takže, řeknu asi takhle … Celkově po všech stránkách se to na marvelovky typu Iron Man, Avengers apod rozhodně nechytá. Ale s tím musí přece divák tak nějak trochu už počítat. U tomhle snímku je trochu problém s krátkou stopáží. Nedá se tam pořádně narvat zajímavý děj, emotivní momenty, víc zapamatovatelné scény apod. Navíc už je to takové dokola s těmi superhrdiny. Nové tváří nikoho asi moc v téhle sérii nezaujmou. Brie Larson mě ale celkem bavila, stejně jako Teyonah Parris. Zato taková Iman Vellani hrající Kamalu – tak té jsem se přímo děsil, neboť v jejím seriálu Ms. Marvel mě pěkně otravovala. Ale zde jsem ji nějak snesl. To její pištění a rádoby husté slovní reakce jsem nakonec přežil, a i mě sem tam zabavila. Potěšil i Samuel L. Jackson, i když zde byl docela zbytečně už. Akce není moc zapamatovatelná, prostě digibordel, ale vizuálně to nebylo nejhorší. Záporná ženská postava mě vůbec neoslovila teda. Ke konci jsem se ale dost zasmál při scénkách „žracích koček“. Víc k tomu asi nenapíši. Tak jako tak je to dost obsahově nevýrazné a i zbytečné, ale já se celkem dobře bavil, na to 1 vidění to bylo slušné. Znám ještě o něco horší Marvel kousky. Nebyl to vyloženě průser. Tohle mělo potenciál větší, ale holt už toho bylo natočeno dost … PS: Po titulková scéna je ale nečekaně dobrá. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Potvrzení toho, že aktuální fáze Marveláckého univerza je až na pár výjimek opravdu v totálním a těžkým průseru. Jako bylo tam pár opravdu povedených scén (flerkeni žeroucí posádku za roztomilého hudebního doprovodu, někdy dobré akční scény), a pár opravdu šílených scén (taneční scéna, scéna na vodní planetě vlastně celá, celá šílená Kamalina rodina apod.). Důkaz toho, že Feige a spol. momentálně neví, kudy kam. Režisérka evidentně má nakoukáno a důkazem je vcelku fajn fungující chemie mezi ústředním triem, ale cílovkou je holčička od 5ti do 13. Zbytek je jedno velké zív. Naštěstí to není dlouhý a naštěstí to docela dobře odsýpá. Záporačka je meh. Potitulková scéna už tak zoufalý pokus o další příspěvek do MCU, nezachrání. 45% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je mi hrozně líto, že právě tady se srazila žánrová divácká únava, toxicita fandomu (kdo říká, že tu žádná není, ten ať si projde libovolné diskuzní fórum) a nešťastné načasování. Dokážu samozřejmě respektovat fakt, že spousta lidí se ve vesmíru ztrácí a že právě tady je onen průsečík, který nejvíc ukazuje, že vybruslit z podobného labyrintu není jednoduché. Nejde o propojení dvou filmových sérií, tady je záhodno nakoukat hned několik televizních seriálů, kdy Ms. Marvel a Wandavision jsou úplnou nutností pro smysluplnost zážitku. K tomu si pamatovat / zopakovat Captain Marvel a Avengers: Endgame, seřadit si přibližnou časovou linii, držet v hlavě, co vše k tomuhle překošatému vesmíru patří, patřit bude nebo patřit může. Je to nekončící úkol a že se v něm rád rochním já, neznamená, že to tak mají i ostatní a upřímně, jít do kina vypnout a nemoct úplně vypnout je pochopitelná výtka. Bohužel mám pocit, že právě tady veřejnost odmítla udělat byť jen jeden krok vstříc filmu a to výsledku zákonitě ublíží. A když raněný leží, proč si ještě nekopnout. Pro mě Marvels ale září světlem nevídaným. Nevím, jak přesně se to povedlo, protože žánrově je scénář trochu míchanice, spojení hlavních Zázraků s Monicou mohlo dopadnout vynucenou odbočkou, ale právě naopak. Síla přátelství, ta obyčejná hnací rychlost mnoha dobrodružných trháků tu je v první řadě, v té druhé pak už klasická stájová menší týmovka a boj s pochopitelným záporákem v cizích světech. Volá se po klasických dobrodružných filmech, kde je vtip, sympatičtí herci, krásné herečky, super postavy, které divák chce vidět opakovaně. To všechno tady je, na stříbrném podnose. Nenechte si tenhle chod zošklivit, jednou nám bude chybět. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Nejhorší Marvelovka to není, DC srágory jsou ještě o level níž, ale sakra dobrý film to taky není. Nejlepší na tom jsou potitulkovky, které vyvolávají v člověku pocit, že příště už to bude určitě zas dobrý, protože vás většinu filmu bude hlodat, proč Marvel netočí radši Bladea, Fantastickou Čtyřku nebo milované X-Meny. Stejně jako u Black Widow nebo třeba Eternals na člověka křičí ta zbytečnost. Nikdo to nechtěl, v komiksech najdeme myriádu skvělých věcí k převedení na plátno no a my dostaneme tohle. Příběh je lame, plný cringe momentů, kde to vypadá, že plac navštívil unhinged Taika. Ústřední trio má fajn chemii, ale o nějaké smysluplné psychologii nebo vývoji nelze mluvit. Záporačka je vyloženě tragédie, kde její motivace je prostě to, že je zlá. Navíc má z neznámého důvodu po celou dobu psychopatický výraz a zuby připomínají smažku někde z nádra. Nevím, kdo Feigemu přesně přiložil pistoli k hlavě a řekl, že se pojede kvantita podle uměle vycucaných tabulek a na kvalitu sere pes. Dá se to přežít, ale už by Loki mohl celou tuhle fázi odpálit a začít znovu někde kvalitně. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (15)

  • První film MCU s muslimským superhrdinou. (KGBelik)
  • Nia DaCosta je první Afroameričankou, která režírovala film studia Marvel. (KGBelik)

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

03.01.2024

Pouť jihokorejského herce po marveláckých cestách skončila ještě před svým ambiciózně naplánovaným začátkem. Oficiálního potvrzení toho, že se Steven Yeun (Živí mrtví, Neporazitelný) objeví v… (více)

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Reklama

Reklama