Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 035)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ang Lee nebyl daleko od pravdy, ale bohužel jeho Hulk přišel v době, která ještě nepočítala s machrovacím MCU. The Incredible Hulk nové generace je poslední podobou klasického mýtu o krásce a zvířeti, o Frankensteinově monstru, Netvoru z Černé laguny, Swamp Thingovi a dalších. S potěšením nicméně kvituji, že herecky Hulk nabízí velmi slušné herecké kreace Edwarda Nortona a Liv Tyler, ačkoli celek by se dal považovat jen za snaživou - a zpětně i jen za řadovou marvelovku. Romance Bruce a Betty je skutečně životná a jejich sdílená intimita velmi realistická. MCU ztrátou této dvojice přišlo o hodně. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se, protože se přiznávám, že jsem ještě žádný film s tímto zeleným sympaťákem předtím neviděla, Neuvěřitelný Hulk je první. :-) Musím říct, že mě očekávání nezklamalo a dostala jsem to, co jsem chtěla, a to je zábava, dávka napětí, špetka romantiky, dvě hrsti akce a kapku hry na city. Hulk je vlastně takové něžné a milé stvoření, které se snaží chránit jen svou lásku. A Arwen byla úžasná, jako vždy. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jako absolutní panna komiksových předloh od filmů podobného ražení nečekám nic převratného. Stačí mi jednoduchý děj s milostnou zápletkou, odporným záporákem a souboje, kde lítají auta. Pokud to tak máte taky, tenhle zelený krasavec Vás nemůže zklamat... K tomu Edward Norton v hlavní roli s těma svýma modrýma kukadlama.. nebo raději zelenýma?? :-) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Krátce po zhlédnutí jsem váhal mezi třemi a čtyřmi hvězdami, tak jsem se na to vyspal a najednou to bylo jasné. The Incredible Hulk je (bohužel) jen průměrná ukázka toho, jak otrocky udělat komiksový film. Hrdina musí utíkat před všemi, i svou dívkou, se kterou se shledá jen proto, aby ji v další scéně musel opustit, během filmu se objeví nový záporák… zkrátka a dobře, když tohle udělal Raimi v roce 2004 s druhým Spider-Manem, tak mu to ještě prošlo, protože on není jen řemeslník, ale má cit pro kameru a hudbu ve filmu. A navíc, do té doby to byl vrchol komiksu, to, že za nějakých pár let přijde "nějaký" Nolan a dá komiksům novou podobu, necháme stranou… Ale v roce 2011 (troufnu si tvrdit, že i v roce natočení) prostě tohle nemůže nikoho, kdo už pár komiksových filmů vidět, moc nadchnout. Některé bitky byly sice skvělé a už vím, kde se Lin inspiroval k té honičce přes brazilské favely u Fast Five, ale jinak je tu vše takové nijaké. Zachraňuje to akorát titulní dvojice (i když jsem Nortonovi toho Hulka moc nevěřil, tak očím překrásné Liv uvěřím cokoliv :-)) a stopáž. Film, který stačí vidět jen jednou. 60 %. P. S. A abych nezapomněl, je tu zřejmě nejvtipnější cameo Stana Leeho a když Robert Downey Jr. řekne "dáváme dohromady tým", tak jsem si vzpomněl, proč jsem si vlastně film sehnal - The Avengers se blíží! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Do konca som síce dopozerala, i keď som chcela ísť spať, ale neskôr som si povedala, že poslednú tretinu som kľudne mohla vypustiť. Edward Norton ma zaujímal len v ľudskej podobe, ako Hulk bol nie neuveriteľný, ale neuveriteľne umelý. Liv Tyler zahrala za celý film asi tri výrazy (prekvapenie, plač, ľútosť) a Timovi Rothovi stačil jeden (zelený mozog). Bavilo ma to pokiaľ Bruce Banner (prečo väčšina amerických superhrdinov má rovnaké iniciály?) nedorazil do USA. Potom začala akcia, pri ktorej som si nemohla pomôcť a stále mi do očí udierala neprirodzenosť efektov. Asi to ukazuje, že čím väčšmi sú rozmery a sila komiksového hrdinu preháňané, tým väčší problém mám akceptovať ho ako zábavu... páči sa mi nový Spiderman, Hellboy, Iron Man, Constantine... zvládnem Supermana a prežijem aj jeho Lois.... ale príde Hulk a namiesto pohodovej zábavy ho vnímam ako trápny výmysel amerického komiksového priemyslu určeného pubertálnym tupcom, čo nedokážu prečítať knihu a odbavujú sa na hrdinoch a príbehoch ukrývajúcich v pozadí americký komplex všemohúcnosti... Okrem toho tomuto filmu chýbal vtip a nadsázka. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Závěrečné bojové scény se natáčely v Torontu i z toho důvodu, že tehdejší starosta David Miller je velkým fanouškem Hulka a byl velice vstřícný. (Kubaaa97)
  • Režisérská židle byla nabídnuta také Jonu Favreauovi. Ten, ačkoliv vyrůstal a miloval televizní seriál The Incredible Hulk (od r. 1977), ale odmítl. Důvodem byl nedávno natočený Hulk (2003) od Anga Leeho a také jeho nedůvěra v CGI efekty, a tak kývl raději na post režiséra filmu Iron Man (2008). (Kubaaa97)
  • Závěrečnou bitvu chtěl původně natočit režisér Louis Leterrier v kampusu Empire State University jako odkaz na Petera Parkera. To ale nebylo možné z důvodu neexistující smlouvy o sdílení filmových práv na Spider-Mana se Sony Pictures Entertainment, a tak se bitva udává v prostředí Culver University. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama