Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 3
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (979)

Shit 

všechny recenze uživatele

Pařil jsem kdysi chvilku jedničku, takže si přijdu poměrně fundovanej k hodnocení. Dle mě je to prostě dobrý, některý pasáže dokonce skvělý a celkovej zážitek mi nezkazily ani triky, který možná nejsou žádná pecka, ale nějak zásadně nerušej a ani to, že jsem pár dílů nevěděl která bije (možná jsem tu jedničku měl pařit dýl). Navíc se mi líbila hudba. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kompletní první sezona: Mám dost rozporuplné pocity. Nikdy jsem Zaklínače nečetl a ani nehrál. Kdybych nevěděl jakou to má být událostí, tak mu asi nevěnuji pozornost. Po prvních dvou dílech jsem byl dost naštvaný. Třetí mě zaujal, ale to strašné prokletí Yen nebylo moc dobře natočené. Čtvrtý až šestý nevážně pojatý byli skvělé bad ass výstřely, které jsem si parádně užil. Sedmý díl pořádně dovysvětlil mizerně sestřihané první dva díly a měl jsme před finále příjemný pocit. No a osmý to zase slušně zabil. když nemáš prachy, netoč epickou bitvu. Ale těším se co bude dál. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Presne ten prípad, keď sa vaša túžba po kúzelnom materiálu naplní, ale zároveň len predmetne, a nie obsahovo. The Witcher má mýtický svet: drakov, strigy, zaklínačov, a všetko, čo si fanda fantasy alebo Heroes of Might and Magic môže priať. Ale ten najdôležitejší element opäť chýba: pútavý príbeh a hĺbka postáv, ktorá by zaručila, aby mi osudy jednotlivých postáv neboli ukradnuté. Takto je to len formálny skvost s pesníčkou Toss a Coin to your Witcher - ktorá svojou podarenosťou prežije samotný seriál na niekoľko krát. Oh valley of plenty! ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Zábavné fantasy béčko s pár bezva scénami (striga, bitva čarodějů) a spoustou potenciálu do budoucna. Cavill si to dává se zjevnou chutí, je to sympaticky drsné a špinavé a dějově i dost rozmanité. První série navíc překvapila ne úplně obvyklými hrátkami s (ne)paralelními časovými rovinami. Spokojenost a těším se na druhou sérii. S01: 70 % ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smíšené pocity. Místy temná rubanice, atmosferický rytířský epos, vizuálně podmanivý biják. Občas zmatečný bordel v postavách, papundeklové kulisy i nudné sidekicky ve scénáři. Neznalec předlohy bude místy nehorázně tápat, či se dokonce absolutně nechytat stále nových a nových postav a území. Pochvala za nápaditý koncept samostatných miniepizod, které spolu v mnohém ne příliš souvisí a přesto v jednotlivých detaílech systematicky přibližují jednotlivé charaktery k bodu, kde se jejich osudy protnou v očekávaných momentech, i nepředvídatelných situacích. Po prvním odvážném dílu, který mimochodem nabízí jako jediný naprosto vše, proč by divák měl Witcherovi dát šanci, následují ty, kde už neznalec předlohy pociťuje určitý sestup v tom, jak je celý příběh předkládán a koncipován. Akce v Blavikenu v úvodní epizodě tak zůstane zdaleka nejlepší moment celého Witchera. ()

Galerie (249)

Zajímavosti (213)

  • Henry Cavill patří do týmu Yennefer: „Pro mě, když jsem hrál hry a především, když jsem poté četl knihy, vždy to byla Yennefer. Cítím se s Geraltem spojený a ten je v týmu Yennefer. Na hrách je samozřejmě skvělé, že si můžete dělat, co chcete, ale pro mě, dokonce i ve hrách – tým Yennefer.“ (Geralt z Rivie)
  • Lauren Hissrich vysvětlila, proč seriál začíná právě povídkou „Menší zlo“: „Zpracování všech povídek představovalo výzvu, ale nejtěžší bylo vybrat tu, kterou odstartujeme seriál. Když představujete muže, kterému je téměř 100 let, tak v rychlosti musíte ukázat, jaký byl jeho život doposud a proč se na něj zaměřujeme právě v tuto chvíli. Vybrala jsem povídku Menší zlo, protože ta skončí bojem, který změní jeho chápání sebe samotného, své práce a celého kontinentu.“ (Geralt z Rivie)

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama