Reklama

Reklama

Pitbull: Nové pořádky

(festivalový název)
  • Polsko Pitbull. Nowe porządki (více)
Trailer

Obsahy(1)

"Stane se vražda. A já u toho budu. A říkám ti to jen proto, že mi to nebudeš moci dokázat." S těmito slovy se Boguslaw Linda, v roli gangstera zlomeného minulostí, vrací na plátna kin. Ve filmu Patricka Vegy Pitbull. Nové pořádky se takto vysmívá policistovi přezdívanému Majami z mokotowského (čtvrť ve Varšavě) policejního oddělení. Když Majami začíná rozpracovávat skupinu gangsterů, jeho cesta se protne s policisty z předchozího Pitbulla - Gebelsem, Igorem a Barszczykiem. Ukazuje se, že oddělení vražd z paláce Mostowskich (zde sídlí Ředitelství policie hlavního města) vyšetřuje mokotowskou skupinu v případu "Gangu sekáčů prstů", který je zodpovědný za sérii únosů a zabíjení. Policisté z obou oddělení začínají chápat, že narazili na jednu z nejsilnějších kriminálních organizací v Polsku, a pokud chtějí uspět, musí spolupracovat. (kamals)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Poľský Pusher?:) Nie, ani nahodou, ale v niečom mi ho Pitbull pripominal. Výborná hlavná postava, prestrelené scény, poľština(!), úplne divné karikaturistické postavy, ktoré sa niekedy tvária absurdne vážne... Skrátka akčný absurdistan, ktorý v správnej nálade funguje, keď to celé človek neberie vážne. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný nářez, kde je dost pozitiv i negativ. Pozitiva - surové, někdy i dost temné, polští chuligáni, negativa - zkratkovité, přepálená stopáž i tempo, některé slabší herecké výkony. Kdyby se více vypiloval přespeedovaný scénář, občas se zpomalilo a šlo se na věc trpělivěji mohlo to být fakt skvělé. Každopádně svěží počin s potenciálem. 69%. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

ten smell of US films tam rozhodne je. Patryk Vega ako reziser v klude svojho obyvaku pozeral US gangster filmy a evidentne rozmyslal, ako to pretransformovat do realii Rzeczpospolitej. A pretransformoval to tak, ze genialne. Brutalny, tvrdy film, kde mafia prerasta s polskou policiou a do toho ide dalsi gang. Extra brutalny a tvrdy. Vega ako reziser ukazal velky rezisersky talent, to sa neda popriet. Opat humor tu nebude, s humorom treba opatrne, a jednak nemal som vtipnu kasu, nechcelo sa mi ju robit. Tu humor nebude, ne, ne. Ten jeden uzivatel, ktoreho nemam rad /Radko/ blaboli cosi v tom zmysle, ze nasilne sceny boli samoucelne. Mozna ze i jo, ale jebal pes. Teda zase pardon, ja sa ospravedlnujem a filmovo teoreticky som chcel napisat ze ambivalentna determinacia je ad hoc na mieste : 85 % ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Patryk Vega je režisér, od kterého by se Češi mohli učit. Poláci válí a natočili brutálně syrovou gangsterku, která připomíná stylem natočení Francii či Itálii. Stramowski jako hlavní hrdina super a Linda jako záporák taky povedený. Potěší i pěkné ženy, které se nebojí nahoty či slušná porce násilí. 80% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, ale Polákům tu pětihvězdu dám i když to tam zavonělo amerikánsky a masakrálně korejsky. Piotr byl od začátku do konce sympatický polda i s tím svým kohoutkem, ale i přístupem k pátrání a podobně. Zaručeně se podívám na pokračování. Drsný, ale mě to chytlo a to se cení. Jen ta babča na konci s pytlíkem na hlavě mně byla krajně proti mysli....neobsazovat do žádného filmu, brr. ()

Galerie (86)

Související novinky

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

23.10.2016

3 kinosály, 4 země, 5 workshopů, 5 dní, 18 hostů, 40 filmů. MFF 3Kino – Praha 2016 proběhne ve dnech 2. až 6. listopadu ve dvou sálech kina Atlas, ale nově i v kině Evald. Festival se i letos… (více)

Reklama

Reklama