Reklama

Reklama

Transformers: Probuzení monster

  • USA Transformers: Rise of the Beasts (více)
Trailer 1

Autoboti a Decepticoni nejsou jedinými Transformery, kteří se mezi námi skrývají. V hlubinách amazonského pralesa už tisícovky let tiše přežívá druh Maximals, který si jako pozemské krytí zvolil zástupce zvířecí říše. Bohužel se v naší sluneční soustavě objevila hrozba, která je původně vyštvala z jejich domoviny – Unicron, nemilosrdný požírač všeho živého. Příběh nových Transformers se odehrává v devadesátkách, v době, kdy Optimus Prime ještě nebyl ten pravý lídr ostřílený četnými bitvami na život a na smrt. Aby dokázal po boku Maximals čelit existenční hrozbě, bude muset nejprve zkrotit své ego a respektovat vůdce „zvířecích botů“, Optima Primala. Transformers se navíc budou muset vypořádat s tím, že se o jejich existenci dozvěděli dva obyčejní smrtelníci, Noah a Elena, oba dost šílení na to, aby jim pomohli v bitvě s mnohem silnějším nepřítelem, i když na to nemají parametry. Přece jen jde o jejich planetu. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (241)

Akira777 

všechny recenze uživatele

Není to nejlepší Transformers film, zdá se že kreslený film z roku 1986 je stále nepřekonán, co se týče Transformers, ale není to nic špatného, dvě hodiny utekli, jako nic. Co mi vadí, doufal jsem ve větší prostor pro Cybertroňany, lidi mě fakt v těhle dílech nezajímají a opravdu nejsou nějak ničim zajimavý ani zde. Noah jako lidská postava však ušel, ale ta holka prakticky mě její linka přišla nudná. Maximálové byli v pohodě Nejvíc měl prostoru Mirage, celkem se mi líbil, jsem rád, že Bumblebee není jedinej s prostorem, Optimus prošel nějakým vývojem byť to bylo trochu neohrabaný, celkově Cybertroňané zde mělí větší prostor než ve filmech Michaela Baye a i víc jak dva měli nějakou osobnost. Na druhou stranu většina Cybertroňanů zde měla jen jednu charakterní vlastnost. Jestli bude nějaké pokračování, tak doufám že se ještě více zaměří na Cybertroňany. Jinak myslím, že na Unicrona je pořád příliš brzo. Takže normálně bych dal maximálně čtyři, ale dám pět abych pár lidí naštval. Ovšem doplním, nejhorší část filmů je asi hudba, Edit: tohoto jsem si na poprvé nevšiml, je tam z 1986  Unicron theme Někdo tady psal, že tohle je adaptace kreslených seriálu, nikoliv stejně jako Marvel, nebo DC i tohle je hlavně podle komiksů, byť kreslený i komiks vznikl podle figurek, tak zrovna Unicron je v komiksech zlým bohem. Navíc komiks vznikl o skoro půl roku dřív než kreslený seriál, byť obojí v roce 1984. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Staré časy výborného obsadenia Shia LaBeoufa, Megan Fox, či Johna Turturra sú nenávratne preč a jednotku nikdy už nič nevyrovná. Vizuál je horší než pred tými 15 rokmi, normálne, že film pôsobí ako karikatúra na technologický vývoj. Celé to tu vedú opálení a čím menej opálený si, tým väčší tupec, pričom scenár obsahuje zbytočne rasové narážky, aby aspoň diváci v Bronxe premenili unudenie z filmu v jasot. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Mám 41 a pozerať sa na takéto blbosti by ma asi až urazilo, nebyť nostalgie, keďže si dobre pamätám na moje detstvo v 9O. rokoch, keď som sa hrával s G.I. Joe a rodičia mi kupovali komiksy/hračky Transformers. Asi je dobre, že od toho dal ruky preč Bay, ale pravdupovediac ani bez neho na režisérskej stoličke to nie je o veľa lepšie. Triky ma nebavili, akčné scény nudili a scenár, no, to je asi silné slovo nazývať to scenárom, aj keď áno, samozrejme to BOL scenár... ale aký??? Nie dobrý. Zatiaľ katastrofa. A nezmyslená viac ako dvojhodinová dĺžka tomu na kráse taktiež nepridá. Mnohé veci ma ale naopak potešili, takže napokon to azda je „až“ na 3*. Páčili sa mi civilnejšie (ľudské) postavy, Peru, zvierací roboti, i koncovka, z ktorej by mohol byť fajnový crossover. Naopak, palec dole za prakticky nulovo vystihnutú deväťdesiatkovú atmosféru (až na pár detailov to vyzerá ako film zo súčasnosti). ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Už ani nevím kolikátý díl Transformers to je. Kdybych měl film hodnotit samostatně bez ohledu na předchozí díly, tak bych asi tomu ty 4* dal. Ale v rámci série musím dát pouze 3*, jelikož na první dva díly se to vůbec nechytá a na díly s Markem Wahlbergem také ne. Zde mi vadila ústřední lidská dvojka, ta mi vůbec nesedla. Tvůrci jeli asi latino-černošské obsazení asi na popud režiséra Stevena Caple Jr. Ovšem Maximálové byly fajn a spolu s Autoboty a poskoky Unicrona nám předváděli skvělé akční kousky. Musím říci, že jsem se během těch 2 hodin nudil jen malou část filmu, jinak to bylo celkem napínavé a bitvy také nebyly špatné. I když samozřejmě Michale Bay to zvládal lépe. ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádný Transformeří film, smutné že jsme na něco takového musel čekat 16 let a snášet ty pubertální Bayovi rádoby vtipné nepřehledné karikatury. Animovanému filmu z roku 86 se to sice stále nevyrovná, nicméně je to společně s filmem Bumblebee (který tomu slouží jako prequel) pěkná fresh věc. Transformeři zde konečně hrají nějakou roli a jsou podstatní, mají i dost více prostoru na plátně (řekl bych že s lidmi se s ním dělí tak na 50%). A hlavně mají konečně nějaký charakter a projevují se, zázrak! Zbytečné lidské kraviny které Bayformers filmy natahovali jsou pryč (např. vojákův perfektní den, dobrodružství ve škole se sfetovanou matkou, balení holky na pláži). Zde máme dva hlavní lidské hrdiny, kteří jsou podstatní pro děj a zároveň i přínosní pro Aurobotí misi. Roboti jsou moc velcí a nemůžou tam? Pošlou lidi. Zároveň se tu tvůrce zaměřuje na vývoj postavy hlavního lidského hrdiny Noaha a Optima Prima, kteří se oba musí naučit starat i o ostatní a ne jen o svojí vlastní rodinu. Celková chemie mezi Noahem a Autobotem Miragem je dobře vykreslena a směle může konkurovat i Bumblebeemu s Charlie. Hudba též parádní, kooperace nového skladatele s Jablonskym funguje a ani hiphop není rušivý element, naopak 90tkový Brooklin dobře podkresluje. Steve Caple Jr. je možná na poli akčních cgi scén začátečník, ale zvládl to daleko lépe než ostřílený Michael Bay. Souboje a choreografie jsou přehledné a dinamické, transformace robotů též. Konečně je tu plno záběrů na celé transformujici se roboty, ne podobné Bayovi záběry kdy se kamera přiblíží zblízka, aby byli vidět jak se tam někde uvnitř točí kolečka a pak se oddálí na již složeného robota. Myslím že dosti tomu pomohl i onen faktor že samotní Transformeři jsou designy trošku jednodušší a ne tolik překombinovaní. Humor je sice stále přítomen, ale není tak přepalený, člověk nemá pocit že by koukat na pubertální film ve stylu Prciček. Hlavní záporak Scourge je velice dobře pojatý, má též svůj vlastní charakter (zázrak) a společně s jeho Terrorcony z něj de opravdu strach a respekt, který si dokáže na plátně několikrát obhájit. Za mě velká spokojenost po všech stranách a myslím že Bayformers mi opravdu chybět nebudou. Prakticky už nemám ani důvod si je někdy zpětně pouštět. Vystačím si s Bumblebee a Rise of the Beasts. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (26)

  • Peter Cullen mal v čase uvedenia tohto filmu 81 rokov, čo z neho urobilo druhého najstaršieho herca, ktorý dal hlas Transformerovi. Najstarším je George Coe, ktorý nahovoril Wheeljacka v Transformers 3 (2011) a v čase jeho vydania mal 82 rokov. (Arsenal83)
  • Keď Elena (Dominique Fishback) číta online časopis o starovekých artefaktoch, jeho autori majú priezviská Takara a Tomy. Toto sú mená dvoch hračkárskych spoločností (zlúčených v roku 2005), ktoré vyrábajú a navrhujú transformery v Japonsku. (Arsenal83)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Reklama

Reklama