Reklama

Reklama

Transformers: Zánik

  • USA Transformers: Age of Extinction (více)
Trailer 3

Automechanik Cade Yager (Walhberg) se snaží uživit sebe a svou dospívající dceru Tessu (Nicola Peltz) opravováním hodně nepojízdných vraků. Zoufale se mu nedaří, ale jen do doby, než se z jednoho roztřískaného náklaďáku vyklube Transformer a zrovna ten nejdůležitější – Optimus Prime. Cade z toho jen těžko může mít radost, protože Amerika se ještě úplně nevzpamatovala ze souboje „hodných" Autobotů se „zlými" Deceptikony, který na konci třetího dílu zlikvidoval půlku Chicaga. Čtyři roky poté jsou všichni zástupci téhle mimozemské rasy na indexu a elitní vědecké mozky se snaží vytvořit pozemské Transformery, kteří by účinněji čelili podobným hrozbám. Z minulosti ale víme, že cesta do pekel bývá dlážděná dobrými úmysly, a jinak tomu nebude ani v tomto případě. To však Cadea příliš netrápí. Zatím. Jako nový lidský parťák toho nejslavnějšího z Transformerů se ocitl nejen v hledáčku americké vlády, ale pronásledují ho i Optimovi krajané. Do toho všeho se jeho dcera zamilovala, s čímž jako otec rozhodně nemůže souhlasit. Čtvrtí Transformers kromě Wahlberga v hlavní roli přinesou ještě jednu zásadní novinku – Dinoboty, což jsou mechaničtí tvorové, kteří vypadají jako prehistoričtí ještěři. Vítejte v transformovaném Jurském parku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (26)

Trailer 3

Recenze (1 142)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čtvrtým Transformers dávám o hvězdičku víc než předchozím, protože je to druhý nejlepší díl série. Trikově jsou pochopitelně dokonalí, ale dobré je, že kromě soubojů robotů mě tentokrát zajímali také lidé, a obzvlášť se povedla postava Stanleyho Tucciho. Závěr s dinoboty se mi líbil velice, potěšilo mě, že Michael Bay točí akci konečně přehledně (dlouhé záběry trénoval už minule) a že Autobotů nebylo tolik jako dříve a byli to větší sympaťáci - obzvlášť tedy vousatý cvalík Hound s doutníkem a hlasem Johna Goodmana. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejvíce rozporuplný díl série. Transformers jsou pro mě jen "reklama na hračky", které se Michael Bay upsal na příliš moc let, ale v tomto díle chápu a vidím potenciál od megalomanství až po emoce. Ano, emoce, protože to přesně minimálně uprostřed filmu při "únosu" ve mě film vyvolal. Kdo by to čekal, když většina 165 minut je naplněna prázdnými postavami a jejich dialogy (Tucci v nich vládne, ale občas také ztrácí smysl - viz. skleněná krabice). Kromě toho jsem se ale "bavil" na mnoha místech, kde to autoři nezamýšleli (např, střih jedeme polem-jedeme po dálnici, několik nedomyšlených nápadů jako je síť na auto a Optima...). Z pohledu zábavy je to jasná pecka, z pohledu hloubky tady je na co se zaměřit, ale z pohledu kam dál jen opravdu doufám, že Michael si dá ten další díl ve vesmíru bez lidí a pak se vrátí, zocelen a zlobivý ("bad"). PS: tenhle film pro mě představuje definici product placementu, tohle bylo až moc, nemůžu z hlavy dostat Victoria's Secret... PPS: dinoboti podle traileru propadák, ve filmu však prodáni s bravúrou a s jasná třesnička na závěr. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Transformers: Průnik, aneb Bay už počtvrté se zuřivostí i slastí přiráží do ústí chromovaného výfuku Optima Primea. Bolí to mě, bolí to ctnostného šéfa, co se mění v tahač a bolí to už bohužel i obdivovatele Michaelovy komerčně úspěšné činnosti, protože ta repetitivnost vysušila veškeré zbylé mazivo. Pokud se mi něčím blockbustery hnusí, tohle je katalogové dílo. Jenže když tržby pětinásobně převýší neskromný rozpočet, proč by ho tam šoumen Míša šéfovi Autobotů nešoupl zase. A pak znova. A znova.. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Přes všeobecnou nechuť ostatních fanoušků série mě poslední dva díly Transformerů bavily. Dialogy se sice poměrně zasekávají (útěk v závoďáku budiž mi svědkem), ale jinak je to zábavné. Navíc s přesunem do Číny dojde i k celkem svěží změně prostředí a přibude i trocha toho humoru. Na vypálení mozku vizuálními efekty asi dobrý. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Absolutně šílený film a patrně jedno z finálních evolučních stádií současného blockbusteru. A taky ta nejdražší hovadina, jakou jsem v životě viděl. Michael Bay je tentokrát už zcela nepříčetný a atrakcemi válcuje všechno ostatní (a na rozdíl od podobně nastavené dvojky to funguje), na druhou stranu šikovně využívá malicherné lidské postavičky k posunování (samozřejmě úplně dementního) příběhu vpřed, aniž by se jim více věnoval. Občasné zastávky na teenagerovské téma "já, ty a můj táta" jsou posléze udupány ve zběsilém závěrečném sprintu (schálně počítejte, kolikrát některá z hlavních postav řekne něco jako "dělej!" nebo "honem!"), film každopádně zůstává za všech okolností přehledný, zkušeně udržuje na absurdně dlouhé trati tempo a v cílové rovince exploduje se vší myslitelnou hysterií - na plátně jsou najednou desítky transformerů, lidští hrdinové skáčou po střechách, obří kosmická loď devastuje Hongkong a do toho všeho místem pobíhají/poletují obří transformeří draci a dinosauři (!!!). Dá se říct, že i vztahová klišé a primitivní humory všech na plátně svým způsobem reflektují a završují současný trikový velkofilm. Co se na to dá říct? Asi jen jedno - Michael Bay je magor, megaloman a filmařský psychopat. Bez něj by tu ale byla nuda... P.S. Český dabing je na pokraji snesitelnosti, 3D výborné. ()

Galerie (212)

Zajímavosti (61)

  • Drift byl původně Nissan Silvia 615, zde však dostal "kabát" vozu Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse. (GreatestFan)
  • V scéne naháňačky v kukurici, keď čierne auto narazí do Chevroletu s hlavnými predstaviteľmi, je v nasledujúcej scéne Chevrolet nepoškodený. (belinko)
  • U Decepticonů i Autobotů došlo v tomto pokračování k do té doby největší výměně postav. Ve filmu je téměř dvacítka nových robotů. (ČSFD)

Související novinky

Transformers nabírají scenáristy

Transformers nabírají scenáristy

23.05.2015

Čtvrtý díl Transformers utržil 1,1 miliardy dolarů a stal se nejvýdělečnějším filmem minulého roku. Není tedy divu, že bude série pokračovat, a nejen to. Po vzoru úspěšného Marvelu ji čeká rozvětvení… (více)

Need for Speed jede dál

Need for Speed jede dál

09.04.2015

Rychle a zběsile 7 je v kinech necelý týden a už vydělalo skoro půl miliardy dolarů. V Hollywoodu si tak lámou hlavu nad tím, kde vyhrabat schůdnou konkurenci, a odpovědí je pokračování Need for… (více)

Transformeři se rozvětví

Transformeři se rozvětví

28.03.2015

Stará písnička, jiná značka. Když se v Marvelu rozhodli naplánovat několik filmových sérií, které se měly protínat ve velkých týmovkách, byl to velice riskantní plán. Protože ale vedl k Avengers,… (více)

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama