Reklama

Reklama

Transformers: Zánik

  • USA Transformers: Age of Extinction (více)
Trailer 4

Automechanik Cade Yager (Walhberg) se snaží uživit sebe a svou dospívající dceru Tessu (Nicola Peltz) opravováním hodně nepojízdných vraků. Zoufale se mu nedaří, ale jen do doby, než se z jednoho roztřískaného náklaďáku vyklube Transformer a zrovna ten nejdůležitější – Optimus Prime. Cade z toho jen těžko může mít radost, protože Amerika se ještě úplně nevzpamatovala ze souboje „hodných" Autobotů se „zlými" Deceptikony, který na konci třetího dílu zlikvidoval půlku Chicaga. Čtyři roky poté jsou všichni zástupci téhle mimozemské rasy na indexu a elitní vědecké mozky se snaží vytvořit pozemské Transformery, kteří by účinněji čelili podobným hrozbám. Z minulosti ale víme, že cesta do pekel bývá dlážděná dobrými úmysly, a jinak tomu nebude ani v tomto případě. To však Cadea příliš netrápí. Zatím. Jako nový lidský parťák toho nejslavnějšího z Transformerů se ocitl nejen v hledáčku americké vlády, ale pronásledují ho i Optimovi krajané. Do toho všeho se jeho dcera zamilovala, s čímž jako otec rozhodně nemůže souhlasit. Čtvrtí Transformers kromě Wahlberga v hlavní roli přinesou ještě jednu zásadní novinku – Dinoboty, což jsou mechaničtí tvorové, kteří vypadají jako prehistoričtí ještěři. Vítejte v transformovaném Jurském parku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (26)

Trailer 4

Recenze (1 142)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už som Transformerov nadobro pochoval, nemienil som sa k nim vracať a už vôbec nie utrácať nejaké peniaze. Vážne ľutujem všetkých, ktorí na túto trojhodinovú digitálnu nudu boli v kine. Tento "superblockbuster" som mal od môjho brata na usb asi 3-4 mesiace. Áno, tak dlho som váhal, či tomu vôbec venovať čas. Našiel som iný spôsob a sledovanie som spojil ešte s inou činnosťou a preto som sa obetoval, ale aby som neklamal aj kvôli deťom. Očakávania sa potvrdili a ono je to vážne tak stupídne, naivné a detsky hravé, že je to vyslovene pre deti. M. Bay ten film určite nerobí pre deti, ale ja by som ich inej vekovej kategórii ani nedoporučil. Marky Mark je lepšia voľba než splašený Shia, ale ani on filmu nepomohol. A čo nového? Nič...Opäť modelka v čistej košeli, ktorá nevie hrať, opäť roboti s nudnými hláškami, opäť nudné súboje, znova nikto ani škrabanec a znova a znova zachraňujeme svet...Kurva veď už buďte normálny a aspoň trocha originálny! Peniaze na filme vidno, ale čím viac trikov, tým väčšia nuda. Bay zastav to a venuj sa niečomu inému, toto už nemá význam. 40%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Transformers: Průnik, aneb Bay už počtvrté se zuřivostí i slastí přiráží do ústí chromovaného výfuku Optima Primea. Bolí to mě, bolí to ctnostného šéfa, co se mění v tahač a bolí to už bohužel i obdivovatele Michaelovy komerčně úspěšné činnosti, protože ta repetitivnost vysušila veškeré zbylé mazivo. Pokud se mi něčím blockbustery hnusí, tohle je katalogové dílo. Jenže když tržby pětinásobně převýší neskromný rozpočet, proč by ho tam šoumen Míša šéfovi Autobotů nešoupl zase. A pak znova. A znova.. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Je to už nějaký ten pátek, co jsem z garáže vytlačil Bumblebeeho a nahradil ho rodinným vozem. Přesto jsem se pustil do čtvrté akce falešných aut a rozhodně musím pár povedených jednotlivostí vynachválit - jenže jsem díky nekonečné stopáži zapomněl jaké. Zkrátka první hodinu mě to celkem bavilo, druhou to už jen standardně bouchalo a během přibližně desáté hodiny jsem toužebně vyhlížel konec. Ten nastal a já si skutečně nemohu vzpomenout, jak to vlastně dopadlo a to jsem to poměrně pozorně sledoval mezi vařením, žehlením a hraním na tabletu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

3D KINO/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 10/10/// PLUS: slušní záporáci, jak na straně lidí (Amerika je tentokát ta zlá), tak i na straně transformerů, zajímavá zápletka, pořád je kupodivu o čem vyprávět, Mark Wahlberg je příjemná změna i když Shia bude vždy jen jeden, akce je tu přebytek a je to řež od začátku do konce, efekty jsou opět úžasné MÍNUS: pozdější scény, především ty ve kterých se vyskytuje Stanley Tucci jsou jak z jiného filmu, stejně tak i jeho postavě nevěřím přerod z ekonomického magnáta v komickou figurku, a vůbec humor mi tu chybí nejvíc, v prvním díle byl děj nejen akční, ale i zábavný a dialogy vtipné, ve dvojce pak trapné, ve trojce pro jistotu humor nebyl a zde je sice snaha, ale jaksi se účinek míjí, rovněž hudba není co bývala, je tu sice nový soundtrack a není vyloženě špatný, ale ani není moc výrazný a dřívější skladby zůstávají nepřekonány./// Shrnutí: Jednička zůstává stále nejlepší a zřejmě to tak i zůstane. Přesto, že čtvrtý film může působit jako nastavovaná kupa šrotu, není tomu tak. Fanoušek si přijde na své (kdo jiný by taky na tento film šel) a opět si užije spousty toho co viděl už dříve. Nové postavy a nová zápletka dává pocit něčeho neokoukaného, potěší Dinoboti, i když jsem si myslel, že budou mít zásadnější prostor a potěšil mě náznak v závěru, který napovídá že pátý film se bude odehrávat kdesi ve vesmíru, tak uvidíme za dva roky. A mimochodem necelé tři hodiny je fakt dost, přesto se už teď těším na maraton všech čtyř filmů za sebou./// Celkem 83%/// ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejvíce rozporuplný díl série. Transformers jsou pro mě jen "reklama na hračky", které se Michael Bay upsal na příliš moc let, ale v tomto díle chápu a vidím potenciál od megalomanství až po emoce. Ano, emoce, protože to přesně minimálně uprostřed filmu při "únosu" ve mě film vyvolal. Kdo by to čekal, když většina 165 minut je naplněna prázdnými postavami a jejich dialogy (Tucci v nich vládne, ale občas také ztrácí smysl - viz. skleněná krabice). Kromě toho jsem se ale "bavil" na mnoha místech, kde to autoři nezamýšleli (např, střih jedeme polem-jedeme po dálnici, několik nedomyšlených nápadů jako je síť na auto a Optima...). Z pohledu zábavy je to jasná pecka, z pohledu hloubky tady je na co se zaměřit, ale z pohledu kam dál jen opravdu doufám, že Michael si dá ten další díl ve vesmíru bez lidí a pak se vrátí, zocelen a zlobivý ("bad"). PS: tenhle film pro mě představuje definici product placementu, tohle bylo až moc, nemůžu z hlavy dostat Victoria's Secret... PPS: dinoboti podle traileru propadák, ve filmu však prodáni s bravúrou a s jasná třesnička na závěr. ()

Galerie (212)

Zajímavosti (61)

  • V čase 2:31:08 se Cade Yager (Mark Wahlberg) běží ukrýt před Lockdownem (Mark Ryan) za zídku, která má tvar kvádru a je neponičená. V dalším záběru (než Lockdown vystřelí) zídka změní proporce - je větší, horní část je pobořena a levá část má kulovitý okraj. (dom156)
  • v čase 2:31:09 je možné na okamžik vidět, že za Cadem Yagerem (Mark Wahlberg), který se kryje za zídkou, stojí kaskadér v šedém oblečení. (rossi001)
  • V jednom záběru lze vidět v pozadí americký mrakodrap Willis Tower (do roku 2009 Sears Tower), scéna se ale odehrává v Hongkongu. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Transformers nabírají scenáristy

Transformers nabírají scenáristy

23.05.2015

Čtvrtý díl Transformers utržil 1,1 miliardy dolarů a stal se nejvýdělečnějším filmem minulého roku. Není tedy divu, že bude série pokračovat, a nejen to. Po vzoru úspěšného Marvelu ji čeká rozvětvení… (více)

Need for Speed jede dál

Need for Speed jede dál

09.04.2015

Rychle a zběsile 7 je v kinech necelý týden a už vydělalo skoro půl miliardy dolarů. V Hollywoodu si tak lámou hlavu nad tím, kde vyhrabat schůdnou konkurenci, a odpovědí je pokračování Need for… (více)

Transformeři se rozvětví

Transformeři se rozvětví

28.03.2015

Stará písnička, jiná značka. Když se v Marvelu rozhodli naplánovat několik filmových sérií, které se měly protínat ve velkých týmovkách, byl to velice riskantní plán. Protože ale vedl k Avengers,… (více)

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama