Reklama

Reklama

Zabiják & bodyguard

  • Česko Zabijákův osobní strážce (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Nejlepší bodyguard na světě dostane nového klienta, nájemného vraha, který musí svědčit u Mezinárodního soudního dvora. Aby se včas dostavili k soudnímu řízení, musí oba zapomenout na to, že jsou tak trochu jiní a že si možná až příliš lezou na nervy. (Vertical Entertainment)

Videa (17)

Trailer 10

Recenze (739)

InJo 

všechny recenze uživatele

Akční buddy movie přesně v tom stylu, který mám rád už od dob, kdy jsem ještě jako malej capart pořád dokola koukal na Smrtonosné zbraně, Posledního skauta, Tango & Cash atd. Sympatické hlavní postavy (chemie Jacksona a Reynoldse funguje bez problémů), na jistotu obsazení padouši (Gary Oldman jako brutální běloruský diktátor - beru za každé situace), zábavná akce, kde okatě digitální jsou snad jen některé výbuchy, ucházející humor a dostatek nadhledu. Flashback seznámení Jacksona se Salmou Hayek je skvělá ukázka ladného skloubení krvavé akce, černého humoru a ryzí romantiky. :-) Nevím, jak ostatní, ale já takovéhle filmy zkrátka pořád potřebuju. Mám z nich totiž lepší pocit a zážitek, než z většiny těch padesátidílných pseudoepických ság, které na nás všelijaká filmová studia v posledních (hodně) letech sypou ze všech stran (a už to začíná být kapku otravné). 70 % ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ano. Zabiják a bodyguard je sice "béčko" jako řemen, ale rozhodně se nemá za co stydět. Má sympatické herecké obsazení, skvěle padnoucí R-kový rating a pár dost solidních hlášek. Z vedlejších postav nejvíce vyčnívá Kinckaidova manželka (ať už její linka z vězení, nebo barová scéna). Jediné, co mi vyloženě nesedělo byl soundtrack, který hlavně ze začátku připomínal hloupou televizní produkci. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Mám podobné filmy hodně rád a klasická akční buddy komedie tu dlouho nebyla (ne, Správní chlapi nejsou klasickou akční buddy komedií), takže jsem se docela těšil. A odcházel z kina dost zklamaný. Zabiják a bodyguard vždycky dovede na něčem nasbírat pár bodů, ale hned po chvíli sám sobě podrazí nohy. Patrick Hughes zvládne vymyslet a natočit dobré akční scény a pár z nich je i výborných, všechny ovšem doprovází naprosto nehodící se a ve výsledku obtěžující hudba. Samuel L. Jackson si svého fuckujícího hitmana užívá přesně tak, jak bychom čekali, bohužel vedle něj obvykle stojí Ryan Reynolds a ten hraje zdeprimovaného, nudného a otravného šulina. Chvilku se to tváří jako pohodová a vtipná podívaná, aby se to bůhvíproč v některých momentech přepnulo do vcelku depresivního a zbytečně vážného filmu. No a výsledkem je bordel, který někdy šlape výtečně, někdy strašlivě a většinou tak nějak průměrně. Po chytré a povedené kampani jsem čekal o dost víc. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Občas to hodně skřípe v propojení crazy buddy komedie se závažnými myšlenkami a seriózními prvky (záporák Garyho Oldmana je až příliš jednostranně psychopatický pro tak odlehčený film) a tempo je nevyrovnané v závislosti na atraktivitě jednotlivých postav, ale dvě titulní postavy jsou natolik zábavně načrtnuty a jejich konfrontace tak dobře motivačně zasazená, proměnlivá a vyšperkovaná, jedna vedlejší postava (Hayek) tak dokonale ztělesňuje mou představu o bad ass femme fatale a akční scény tak přesně skloubí adrenalin s nadsázkou, že nemůžu než spokojeně pobrukovat a tenhle áčkový herecký úlet doporučit. Už kvůli Samuelovi, který sází jednu petardu za druhou a střihá si svou třetí nejlepší roli po Pulp Fiction a Osmi hrozných. 70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na komedii je to málo vtipné. Na akční film málo napínavé. Tento snímek je taková jednohubka na alkoholový večer. Čím více povzbuzovadlo v sobě budete mít, tím se vám bude líbit pravděpodobně více. Celé se to nese ve velmi odlehčeném duchu. Zápletka je trapná a snadno prokouknutelná. Oba herci hrají zřejmě to, co se po nich žádalo. Vedlejší role, zejména ženské, jsou nedobře obsazené a vyznívají do ztracena. Do filmu taktéž absolutně nezapadávaly romantické vsuvky a rady do života od černočerného Jacksona. Do podobného filmu se takový prvek nehodí.Osobně nechápu vysoký povyk kolem tohoto filmu. Ačkoli jsem pár pěkných momentů zaznamenal, tak mnou cloumala při sledování především nuda. Lepší dvě hvězdy. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (19)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. května 2017 v Hongkongu. (Varan)
  • Ve filmu jsou použity zbraně P90, AK 47, MP 5 a M4. Při střelbě z aut jsou použity české samopaly Scorpion a AKU. Na mostě je použit raketomet M 72 LAW. Pistole jsou Glock a Beretta. (K98)

Související novinky

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Zabiják & bodyguard dostanou pokračování

Zabiják & bodyguard dostanou pokračování

02.11.2018

Loňská akční komedie Zabiják & bodyguard se Samuelem L. Jacksonem (Skleněný) a Ryanem Reynoldsem (Deadpool) dostane pokračování. Snímek ponese v originálu název The Hitman’s Wife’s Bodyguard a… (více)

Zabiják a bodyguard se vrátí

Zabiják a bodyguard se vrátí

15.05.2018

Z malé akční komedie Zabiják & bodyguard se loni vyklubal solidní hit. Nikoho by tak nemělo překvapit, že se pracuje na dvojce, k níž by se měl vrátit celý vítězný tým. Scénář znovu sepíše Tom… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama