Reklama

Reklama

Hellraiser III: Peklo na Zemi

  • Česko Zplozenec pekla 3: Peklo na zemi (neoficiální název) (více)
Trailer

Peklo otevřelo své chřtány a vpustilo démony do našeho světa. Když si zhýralý playboy P. J. koupí podivnou skulpturu, ve které lze rozeznat obrysy zvláštní lidské hlavy pobité hřeby, netuší, že tenhle netradiční kus umění mu navždy změní život. Poté, co je Pinhead oživen a přiveden do našeho Světa, musí mu P. J. vodit krvavé lidské oběti. Na stopu tajemství prokleté „Kostky“ se tentokráte vydává reportérka Joey, která se musí vypořádat se zcela novou skvadrou pekelných démonů. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Třetí část kultovní série (i když za kultovní se dají nazvat pouze první dvě) se tentokrát přesunul do Ameriky, a to konkrétně do New Yorku. Pinhead, uvězněný v podivném sousoší, se brzy dostává na svobodu a při honbě za Lemarchandovou kostkou rozsévá v centru velkoměsta smrt a zkázu... I když kvalitativní sešup je tu znát, pořád je to slušná a krvavá sranda. Trojka oproti starším bratříčkům ztrácí na tajemné atmosféře, za což velkým dílem může absence virtuózního guru Christophera Younga, za to nám to kompenzuje velkou dávkou gore a akce. Úchvatná scéna je například masakr na diskotéce a akčně pojaté řádění Cenobitů v ulicích města. Pinhead si obstará několik nových pomocníků, a mezi jeho nejpůsobivější výtvory patří J.P. Cenobit, Camera Head, C.D. a Barbie. Sám režisér Hickox si tu střihnul malou roličku jednoho z vojáků ve Vietnamu, a pak tu bleskově přeblikne na jednom z televizních kanálů. Oproti následujícím "majstrštykům" se Hell on Earth dá ještě s čistým svědomím vřele doporučit. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech nastaly v třetím velké změny, ať už v kvalitě, nebo provedení, prostě: třetí díl jsem nyní viděl úplně poprvé a jsem zklamán. Série se přesunula z atmosférické Británie do klišoidního USA, hlavní hrdinka již není sympatická Kristy, ale "nějaká ženská", na kterou po skončení filmu okamžitě zapomenete. Ten "elvis", respektive majitel klubu mne taktéž pobavil, když jsem ho na začátku viděl, myslel jsem si, že se to bude odehrávat v 50tých letech:) On i ten příběh je tak nějak našroubovaný, z hodně hloupými momenty, vlastně jediné co ve filmu za něco stojí, je imho scéna v kostele, Pinhead pobavil. A jo, Pinhead... Cenobiti... no jako jo, jsou tam. Dal jsem jim přezdívky Kameráček a CDman, byli to fakt bubáci, ale spíš do večerníčku, tohle se fakt nehodilo, vyloženě směšné. Po atmosférických prvních dvou dílech, které jsou právem označovány za kultovní, je tohle propad ve všech směrech. Ale některé scény jsou působivé, to je fakt. ()

Reklama

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Typický ranný Hickox konce 80. a začátku 90. let přesně tak, jak ho mám rád. Vše rozehrává ve velkém stylu podobně jako u Voskového muzea a jeho následného sequelu. Přehršel rozmanitých démonů z pekla, spousta akce, výbuchů, krve a čerstvého masa. Závěrečná dvacetiminutovka odstartovaná nevídaným masakrem v klubu plně dostává svému názvu a servíruje skutečné Peklo na Zemi. Je to jiný Hellraiser, ale rozhodně ne špatný Hellraiser. Odpustit si tvůrci ve scénáři rušivé snové sekvence o tatínkovi padlém ve Vietnamu a Pinheada v rozkvetlé přírodě (ach, božínku), nestyděl bych se za ultimátní hodnocení. Fetišisti přes cenobity a páně Pinheada si užijí do sytosti. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tak Peklo na zemi se nekonalo.Ze tří dílů,které sem měl možnost vidět jasně nejslabší.Atmosféra prvních dvou dílů je ta tam,Cenobité (pokud se jim tak dá říkat) sou pouze karikaturami sebe samých a co víc,Pinehead,který mě od začátku fascinoval,značně ubral na svojí démoničnosti a chvílemi je z něj jen blbě kecající strejda.S bídou dvě hvězdy a ze soucitu 40% ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Všechno dobré z předchozích dílů zničeno, vše špatné zdůrazněno. Třetí Hellraiser je nudná kravina, nelogická slátanina, která mě pobuřovala a urážela. Noví cenobité (uplně náhodně vzniklí z těch, na které se zaměřovala kamera při jejich smrti) WTF? Jedna hvězdička za docela dobrou nemocniční epizodku. HUDBA: Randy Miller - po předchozích povedených soundtracích od Younga působí počin Millera jako hodně velký podprůměr, možná až odpad. Neoriginální, nudné skladby, ale hlavně nový hlavní záporný motiv, který je uplně o ničem a původním disharmonickým akordům nesahá ani po kotníky. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Ačkoli postavu Sandy hrála na plátně herečka Aimée Leigh, její inkarnaci bez kůže ztvárnila silně nalíčená Paula Marshall a Leigh jí propůjčila hlasový doprovod. (ČSFD)
  • Původní americká verze plakátu k filmu nezobrazovala Pinheada, protože se věřilo, že je pro americké děti „příliš děsivým“. (HellFire)

Reklama

Reklama