Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blanka má potřebu říkat lidem pravdu. Hlavně těm v Chánově. Eda je k nepoznání. Roman se vrací a není sám. Chystá tvrdou pomstu Luďkovi a celé Severce. Nad Severkou se stahují mraky. (Česká televize)

Recenze (82)

Honzíno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty vole. Takovej nasleh na pondelni vecer. Na Romana jsem cekal od pateho dilu a vratil se, Kolecko naplno vyuzil perfektniho timingu a poslal do sveta ceskeho sourozence Ritchiovek/Tarantinovek. Z cernohumorne neskodne grotesky pres sociálni melodrama az k hutne gangsterce, a presto drzi cely serial pohromade! Perfektni predfinalni dil s dokonalym Cliffhangerem... boze, co nas ceka priste?? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další luxusní epizoda. Prušinovský opět předvádí dokonalý situační humor a luxusní hlášky, které bych snad nevymyslel dokonce ani já. Napětí mezi černými a plešárdy dokonale vygradovalo. Prušinovský a Kolečko jsou mé nové modly. Dokonale napsané a naprosto přirozeně zahrané. Jen tak dál kluci. Úžasný svěží vítr na upadající české scéně. Děkuji za prodloužení života! ()

Reklama

Franki69 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kolečko s Prušinovským zdařile posouvá zpočátku bezmála sitcom s ústředním buranem Luďanem k vážnější poloze a jsou v české televizní tvorbě nejspíš jediní, komu to tak zdařile a uvěřitelně vychází. Radost koukat, díl po dílu. Návrat lichváře Vepřeka se zástupem bosohlavců přidal do děje chilli a dodal severočeskému Mostu výrazně temnější severský šmrnc. S občasnými, dost ujetými vtípky. Jeden z nejlepších dílů, dávám plnej počet. I proto, že čétéčková převýchova se mě netýká. Nemám problém s tím, když mi někdo jako Kolečko s Prušivoským ukážou svět, v kterém si lidi pomáhaj z průšvihu a je celkem jedno, s jakou barvou kůže se narodili. ()

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně mě fascinuje, že je někdo schopen v Mostu! vidět Tarantina nebo gangsterku... S takovou bych se nedivil ani volnému pokračování tentokráte s názvem ČSFD! Spoiler: Roman Vepřek se vrátil a i to je zjevně hodnoceno jako nevídaně duchaplný scenáristický počin. Nemohu si odpustit poznámku, že v tomto kontextu by mělo být navýšeno hodnocení klasického snímku Lassie se vrací. Pro skončenou epizodu je asi nejvýstižnější slovo předvídatelná a cokoliv, co je divákem očekáváno, zkrátka nemůže mít pět hvězdiček a to ani po konzumaci výběrového metanolového setu Likérky Drak. Tolik opěvované drama 7. dílu je pouhým slabým odvarem, které funguje podstatně hůře než jakýkoliv pokus o humor. Poslední díl bude potřebovat opravdu silné vyústění, aby se z Mostu! nestala úplná bramboračka. ()

mortak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, začínají se předvídatelně uzavírat dějové linky (Tonda a Blanka), ano, vše jede dle pravidel, a tak před závěrečnou katarzí přichází krize, ve které hrdinové musí poznat bolest, aby se dokázali skutečně změnit. Kolečko s Prušinovským neexperimentují, spíše kopírují styl Judda Appatova či Setha Rogena, tj. od hodně sprostých fórků na začátku k životní lekci a "dospělosti" na konci. Oceňuji tu českou stopu, ten odkaz na Karla Maye, na to, že jsou tu skuteční nepřátelé jako Roman (u Maye Rattler (Santer), vrah Kleki-petry). Čtyři hvězdy, i když jsem trochu zklamaný, že se skutečné násilí vždy odehrávalo mimo obraz. Občas by autorům jít víc proti srsti prospělo, ale chápu, že jde v prvním plánu o "něžnou" komedii na ČT. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Když Tonda (Filip František Červenka) oznamuje své matce (Jitka Čvančarová), že se vrátí do učňáku, její manžel Gerd (Fred Müller) to okomentuje slovy: „Tschechen brauchen doch keine Ausbildung, die sind eh faul.“ Volně přeloženo: „Češi stejně žádné vzdělání nepotřebují, vždyť jsou líní.“ (JariR)
  • Písnička, která hraje na začátku epizody, je „Mosty“ od Lenky Filipové & Karla Zicha. Ve 12. minutě hraje „Born This Way“ od Maria Aragon. Na konci epizody hraje „Run To The Hills“ od Iron Maiden. (Duoscop)

Reklama

Reklama