Reklama

Reklama

Hořkých sedmnáct

  • USA The Edge of Seventeen (více)
Trailer 2

Nadine (Hailee Steinfeldová) a Krista (Hayley Lu Richardsonová) jsou dvě nerozlučné nejlepší kamarádky, které se snaží protloukat střední školou společně... dokud Nadine nezjistí, že se jí Krista za zády tajně schází s jejím starším bratrem. Dívky si brzy uvědomí, jak tenká je hranice mezi nejlepšími kamarádkami a úhlavními nepřítelkyněmi. Herecké obsazení doplňují Kyra Sedgwicková, která hraje Nadineinu dobrosrdečnou, ale naprosto neschopnou matku, a Woody Harrelson, jenž exceluje v roli pana Brunera, Nadineina učitele Angličtiny a mentora, který se až podezřele dobře vyzná v dívčích neshodách. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (240)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak dobrý film som nečakal. Pre mládež, inteligentne napísaný, slušne zahraný (v rámci možností), a hlavne skutočný. Nechcem to nazývať novodobým Breakfast Clubom, ale nemá to k tomu ďaleko. Kto tvrdí, že hlavná hrdinka je blbá, asi už zabudol. Trochu to kazí ten nevtipný animák na festivale, inak čistá práca, a na debut luxus. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Další z teen filmu, kde je hlavní hrdinka neskutečná kráva a vlastně si více či méně kazí život hlavně sama. Totální antipatie, nulová příběhová hodnota, malicherné problémy a pro mě ne úplně přesvědčivá Hailee Steinfeld. Nic méně. Hezky natočeno, místy hodně vtipné a spárované se zajímavou hudbou. Já osobně bych nedoporučil, ale pokud jste konzumentem podobných věcí nebo máte zrovna náladu, tak proč ne. Alespoň Woody Harrelson je hodně fajn. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nečekaně dobrý. Takový zamyšlení nad útrapama teenagerky, kterou všechno štve a celej svět je proti ní. Hezky provedený; navíc se mi to nějak trefilo do noty. „I think some deranged part of me likes thinking I'm the only one with real problems. Like that makes me special.“. A palec nahoru za výkon Hailee, hodně mi připomínala Ellen Page před 10 lety. # příběh **** | hudba *** | humor * | akce – | napětí – | pustil bych si znovu *** ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale hlavní postava je strašná kráva co se chová zle vůči okolí, které to s ní myslí dobře. K tak debilní holce nešlo pociťovat sympatie a její "problémy" byly k smíchu. Hailee Steinfield jí ale hrála dobře. Bavil mě tam Woody Harrelson, i když tam ta jeho postava byla vlastně zbytečná. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Takéto filmy o dospievaní sú zväčša dosť podobné a často sú zamerané predovšetkým, resp. výlučne, na prebúdzanie sexuálnej aktivity a vzopretiu sa svetu dospelých. Áno, aj tu bola táto téma prítomná, ale malo to oveľa oveľa širší záber a dostal som veru viac ako som od toho očakával. Nadine mi bolo na jednej strane ľúto, no zároveň mi v niektorých momentoch išla dosť na nervy, hoci som ju podvedome aj v mnohom chápal a dospievať bez opory priateľov a ocitnúť sa osamotený v tejto fáze života, to teda dokáže s mladou dušou dosť zamávať. Film bol teda nadpriemerný, aj keď s menšími výhradami v scenári, ale malo to v sebe okrem drámy aj svojský dôvtip, čo bolo zároveň aj ďalším pozitívom. Hailee Steinfeld bola výborná, veľmi sympatická herečka. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Kostymérka filmu Carla Hetland řekla, že měla být Nadine vykreslena jako outsider, proto se záměrně vyhla stylu geek nebo goth, protože by existovala možnost, že ve škole taková skupina lidí už je a tím pádem by Nadine někam patřila. Rozhodla se proto pro lyžařskou bundu. Na australském eBayi našla pánskou lyžařskou bundu, ze které kostymérský tým ušil repliku. Řekla: „Věděla jsem, že hledám pánskou bundu, kdyby to byla dámská bunda, bylo by to příliš roztomilé a příliš trendy.“ Jeden z osobních favoritů Carly Hetland ve filmu je šedé tričko, na kterém je nápis „University of Tuktoyaktuk“, odkazující na severní oblast v Kanadě. Toto tričko má pro Carlu sentimentální hodnotu. Řekla: „Nosila jsem s sebou toto tričko v kostymérském kufru od 90. let a čekala na správnou postavu, která ho oblékne. (vojacekr)

Reklama

Reklama