Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízkej budúcnosti je Morgan Sullivan (Jeremy Northam), túžiaci po trošku vzrušujúcejšom živote, zamestnaný ako priemyslový špión spoločnosťou Digicorp, celosvetovou počítačovou spoločnosťou. Digicorp mu pridelí povinnosť zúčastňovať sa na rôznych schôdzkach po celej Amerike a zaznamenávať prejavy. Ale potom, keď Sullivan stretne záhadnú ženu, Ritu Foster (Lucy Liu), si začne uvedomovať, že jeho práca vôbec nemusí byť tým, čím sa zdá. Zostupuje do hlbokého podsvetia vymývania mozgov a bojuje, aby si zachoval svoju vlastnú identitu. (genetique)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vincent Natali a sci-fi snímek o korporacích, tajných agentech, špiónech, vymývání mozků a jedné pěkné Asiatce? Zní to divně, ale výsledek je prakticky úžasný. Stylizace celého filmu do zajímavých futuristických barev světle šedé a pocitu "pohledu do budoucnosti" pomáhají filmu ukrást diváka ze současnosti. K tomu Jeremy Northam, jenž se snaží jak může a divák mu všechno s ochotou dokáže uvěřit (i když ho prohlédne...). Mimo to jde o jeden z mála filmů, kde bych výkon Lucy Liu včetně její krásy označil za skvělý. Vincent Natali ukazuje svůj cit pro obrazy a stylovost snímku a já jen mohu doufat, že se to pokusí brzy zopakovat. Sledování Cyphera je totiž oku lahodící a příjemná záležitost, kterou nebudete chtít jen tak rychle ukončit a budete chtít více toho technického a paranoidního světa ... ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Hodne dlouho jsem uvazpval zda tri nebo ctyry hvezdy je to totiz nekde na pomezi. Nicmene zapletka neni uplne spatna i kdyz jsem tak nejak predpokladal neco v tomhle stylu. Prioustim i to ze pribeh neni prilis originalni teda ne aspon formou takovychhle zvratu tu uz par bylo ale i tak me to proste poradne pripoutalo a zaujalo. Neni to totiz uplne typicke a ja se u toho bavil vytecne. ()

Reklama

Balu... 

všechny recenze uživatele

Originální špiónská podívaná v ne pravém slova smyslu; u které sem byl většinu filmu skutečně "mimo mísu"; přičemž konec a hlavně vysvětlení a důvod celé příčiny dění byl takový trošku no ne příliš vhodný v rádci předcházejícího.. (trochu zmatěně sděleno, jako celý Cypher =) ) Originální, atmosférické a poutavé.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příliš a uměle překombinovaný thriller s prvky sci-fi. Několikrát se sice Natalimu podařilo zmást mě a já se ztratil, ale když jsem se vrátil zpátky na vytyčenou trasu, nebylo pro mě žádným překvapením, že směr jsem už od začátku držel správný a to platilo i o samotném konci. Míň motání diváka, míň řečí a trochu více akce. 40% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Zápletka natolik neoriginální, že by jako superspoiler stačil název filmu s CF (ať to není zase tak moc jednoduchý) Dvojítí, trojítí agenti, hrátky s myslí, korporace, tajné informace...jednou za čas ano, ale bez nějaké další přidané hodnoty, je to překombinovaná... a přesto paradoxně předvídatelná aktovka, kterou by šikovný filmař dokázal zredukovat na fajn dynamický dvacetiminutový kraťas. V okamžiku kdy se vysloví jméno dalšího hráče vám totiž dojde, že tento příběh vám žádné tajemství, nebo velké překvapení neodhalí. Takže se začnete nudit. Nicméně zase úplný průšvih Cypher není. Je tam Lucy a občas to mělo fajn atmosféru. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Job 13:17 použítý pro zakodování čísla zní "Poslouchejte pilně řeči mé a zprávu mou pusťte v uši své." (TomikZlesa)
  • Číslo 436- 726- 3993, které je zakodováno v Job 13:17, jsou první písmena z věty "Hear diligently my speech, and my declaration with your ears". Toto číslo je v rozporu s dohodou o užívání telefoních předpon 555 ve filmech. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama