Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (348)

lamps 

všechny recenze uživatele

Arnold je opět výborný, zbytečně nepřehrává a se svým motherfucker výrazem s přehledem zastíní vše v rozpětí od Moskvy až po Chicago. Jeho kapitalistický parťák Belushi, přestože svým vystupováním získá nějaké sympatie, už je zde jaksi jen kvůli většímu zviditelnění Arnoldovy ikoničnosti. Příběhově se pak jedná o jedno z těch průměrných osmdesátkových béček, kromě hromady mrtvých a zmrzačených zajímavé především tím, že chladného a zásadového Sověta zde hraje ztělesnění novodobého amerického snu - ale zaplaťpánbůh za to.. 60% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Arnold este vo forme, v akej ho mam najradsej. Aj ked hlavny zlocinec bol pocas celeho filmu stale o krok vpred a vyzeralo to tak, ze si s nim Arnold nevie dat rady, James Belushi mi sprijemnoval film svojimi humornymi poznamkami a akcny zaver s autobusom mi to aspon pozitivne vynahradil... 27.12.2009 _____ Arnold Schwarzenegger - (Kapitán Ivan Danko) +++ James Belushi - (Detektív Art Ridzik) +++ Peter Boyle - (Lou Donnelly) +++ Ed O´Ross - (Viktor Rostavili) +++ Laurence Fishburne - (Plukovník Charlie Stobbs) +++ Gina Gershon - (Catherine Manzetti) +++ Richard Bright - (Detektív Gallagher) +++ J.W. Smith - (Salim) +++ Produkcia: Walter Hill, Mario Kassar, Andrew G. Vajna +++ Hudba: James Horner +++ ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

osemdesiate roky končili, rovnako ako studená vojna a pomaly aj celý sovietsky zväz - a tak si režisér/producent/scenárista Walter Hill, ktorý už v tej dobe nemusel nikomu nič dokazovať, povedal, že to (rovnako ako stúpajúci kredit Arnieho) ešte poriadne vyžmýka a urobil jednu naozaj klasickú i keď čo do akcie miernejši - no o to viac uhláškovanejšiu buddy klasiku s naozaj veľkým finále s americkými autobusmi. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zkažený Kapitalista a Rudý Socialista - dva indiáni na válečné stezce proti neruské bledé tváři z Gruzie obchodující s bílým prachem. Než ho pošlou pod velením ostříleného náčelníka Waltra Krvavého Kopce do věčných lovišť, cíleně pobaví vzájemnou konverzací postavenou na rozdílnosti kmenů a nechtěně Rakušanem tvářícím se za všech okolností jako T-800 v uniformě kapitána sovětské policie. A teď mě prosím omluvte, jdu nakrmit papouška.. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Hlavně proto, že akční filmy osmdesátejch a devadesátejch let jsou můj nejoblíbenější žánr, mě dost překvapilo, že jsem tuhle záležitost objevil až pětadvacet let od natočení. Lidi píšou, že Arnoldovi nevěřili toho Rusa ani za mák, ale mě se ten jeho kamennej xicht k chladnýmu Sovětovi naopak hodil. Belushiho jsem měl možnost vidět ve filmu poprvý a příjemně mi tam seděl. Jinak film používá standardně jedoduchou zápletku, hodně se tu střílí a mlátí a do toho občas Belushi frkne nějakej svůj fórek, což bylo vlastně všechno, co jsem od toho očekával. Solidní osmdesátková buddy ()

Galerie (97)

Zajímavosti (35)

  • Sovětští policisté ve filmu používají maďarské pistole FEG PA 63 a FEG PMK 380. (JohnSmith)
  • Nad podpisem Ivana Danka (Arnold Schwarzenegger) v hotelové návštěvní knize je jméno a podpis Jima Morrisona, zpěváka ze skupiny The Doors. (Džejkop)
  • Ivan Danko (Arnold Schwarzenegger) ve filmu používá zbraně Desert Eagle ráže .357 a Smith & Wesson Model 29 ráže .44. (dc125)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama