Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

  • USA Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (více)
Trailer 2

Třpytivé vody Karibiku jsou pro mazaného kapitána Jacka Sparrowa nevyčerpatelným zdrojem tajemných a vzrušujících dobrodružství. Jeho idylický život se razantně změní ve chvíli, kdy se lstivý kapitán Barbossa zmocní jeho lodi Černá perla a napadne město Port Royal. Nelítostná bitva má jediný cíl: únos guvernérovy krásné dcery Elizabeth. Na její záchranu se vydává přítel z dětství Will Turner, ale sám na to nestačí. Proto se spojí s Jackem, který touží získat zpět svou loď. Nikdo z nich netuší, že prokletý poklad změnil jejich největší rivaly, lstivého kapitána Barbarossu a jeho posádku, v nesmrtelná stvoření. Kletbu může zlomit pouze vrácení pokladu na jeho původní místo a vše musí být zpečetěno Elizabethinou krví. Myslí si totiž, že je dcerou Willa Turnera - otce mladého Willa. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 189)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Dobře, začněme od negativ: Scénář děravý jak řešeto, akční kamera, která mi vůbec nesedla, prapodivný střih, herecké výkony lavírující mezi přehráváním a náhodným kolemjdoucím... Dobře, začněme pozitivy: A komu to sakra v tomhle žánru vadí? Po čtveřici zdegenerovaných pokračování je těžké si představit, jak obrovskou loterií a osvěžující žánrovou variací tenhle projekt v době vzniku byl. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

"You like pain..? Try wearing a corset!" To bylo tehdy, ještě když tvůrcům nešlo jen o naplnění pokladny, Johnny Depp se podivně nepitvořil a celý příběh nebyl jen směšný paskvil.. :) Prokletí Černé perly je bezpochyby tím nejlepším dílem celé trilogie ( odmítám brát čtvrtý a další díly jako skutečné pokračování), kde funguje humor, mysteriózní linie i romantická zápletka. Nebesky krásné Keiře, sladkému Orlandovi a samozřejmě vtipnému Deppovi to společně šlo a bavili mě. Celkově se jedná o film, který mě přivedl k mé dlouholeté favoritce (ano, Keiře), tu si navždy budu pamatovat hlavně jako křehkou, ale odvážnou Elizabeth. Nesmím opomenout úžasný soundtrack, každá skladba je zapamatovatelná a líbí se i po letech.Yo, Ho haul together, hoist the colours high.. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Dnešek si zapamatujete jako den, kdy jste málem chytili... kapitána Jacka Sparrowa!" Jsem moc rád, že jsem překonal vlastní předsudky (Pcha! Bezduchý popcorn Jerryho Bruckheimera) a podíval jsem se. Někdy loni touto dobou jsem si z lenosti nechal narůst bradku a knír, načež mi dva lidé nezávisle na sobě řekli, že vypadám jako Jack Sparrow (ačkoli jsem blond a dredy, korálky či jiné legrace nenosím). A protože zrovna v tom týdnu ši Piráti z Karibiku v televizi, mé ješitné já se chtělo přesvědčit, zda je to přirovnání důvodem k hrdosti nebo k žalobě pro urážku na cti. :o) Na telecího Orlanda a Keiru jsem nebyl zvědavý, čekal jsem jen na Johnnyho Deppa - a dočkal jsem se entré, které mě přibilo ke křeslu. Za znění senzační hudby, která mohla být patetickým hrdinským motivem stejně jako jeho laškovnou parodií, se zjevil stoický pirát, vplouvající do přístavu na potápějící se lodi. Klidným krokem člověka, jemuž se podobné lapálie dějí třikrát týdně, vykročil z plachtoví na molo a rutinovaným způsobem setřásl výběrčího mýta, v němž jsem poznal poručíka Grubera z Haló, haló!... Mám velmi rád Johnnyho Deppa, ale postavám, které hraje, většinou až postupně přicházím na chuť. Kapitána Jacka Sparrowa jsem si zamiloval od tohoto prvního momentu. Akce se pak rozjela, než bys řekl johoho, a po definitivním potvrzení, že je to KOMEDIE (to jsem do té doby vůbec nevěděl), jsem se rád dodíval do konce. Poprvé, ale zdaleka ne naposled. Dodnes jsem Prokletí černé perly viděl asi desetkrát a poznal, že opakování je matkou obliby. Po druhém vidění si mě získal i záporný kapitán Barbossa, po dalším věrný Gibbs (vycházíme-li z Deppova názoru, že piráti byli něco jako rockové hvězdy své doby, pak je pan Gibbs Jackův manažer a promotér - historka s želvami je ohromné PR), nakonec i ta dvě telata atd. Následující pokračování dokonce zatmelila mezery v logice a zpětně dodala ději prvního filmu možnost vícečetných interpretací, takže věřte nebo ne - Dnešek si zapamatujete jako den, kdy milovník antikvárních konverzaček dal akčnímu spektáklu 100% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Osm let po megapropadáku OSTROV HRDLOŘEZů vznikly v témže roce dva velkolepé a zdařilé pirátské filmy (oba začínající střetnutím s pirátskou lodí v mlze) - rodinní PIRÁTI Z KARIBIKU a dospělejší a realistický MASTER AND COMMANDER. Oba filmy nabízejí oproti OSTROVU sympatičtější postavy i herce a taky výrazně dynamičtější námořní scény. Kromě toho na PIRÁTECH oceňuju parádní hudbu a že ač jde o disneyovku a blockbuster, tvůrci se tu ještě nebáli zabíjet na plátně lidi a zemře jich tu víc než třeba v celé transformeří sérii dohromady. Ale stopáž, infantilní humor i noční scény mohli trochu zkrouhnout. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Učebnicový príklad toho, ako dokáže skvelo zvolené prostredie, pre v podstate banálnu historku, vyluftovať pootvorené peňaženky letným popcornholikom. Nutká sa mi silná analógia s Múmiou. Tak ako vtedy egypt, tak teraz svet pirátov pôsobi veľmi sviežo a neokúkane. Na Indiho to síce nemá, ale človek sa aspoň ukľudní, že inteligentné dobrodružné komédie úplne nevymreli. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (125)

  • Filmový štáb natáčal na otvorenom mori len šesť dní. (Greenpeacak)
  • Když Barbossa (Geoffrey Rush) bojuje ke konci filmu s Jackem (Johnny Depp), má několikrát ruku na měsíčním světle, ale jeho ruka se vůbec nemění do mrtvolné podoby. (holyterry)

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Reklama

Reklama