Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh fiktivního českého letu na Měsíc začíná ve chvíli, kdy se ukáže, že tento všemi zapomenutý a důkladně vytunelovaný státní projekt je kvůli hrozbě likvidační pokuty od EU nutné bezpodmínečně dotáhnout až po triumfální moment, kdy národ u svých půllitrů bez dechu sleduje přímý přenos z přistání našich zlatých hochů (a jedné dívky) v cílové destinaci. (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, přijde mi hrozně hloupé v tak rozjitřené době, kdy jedni si hrají na jediné spravedlivé a pohrdají lůzou, a druzí na jediné se selským rozumem, kterým nevoní pražská kavárna, přijít s takovýmto projektem. Comeback byl dobrý v tom, že nepolitizoval. Tohle je takové - povrchně popisné, ve stylu Tondy Blaníka, s pohrdáním vůči Čechům, a je jedno, jestli právě k té lůze, nebo vychcaným a za nic zodpovědným ministrům. První díl má pár dobrých momentů, ale celkově mi přišel takový rozpolcený, s mírnějším obdivem směrem k té "pražské kavárně". ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrý nápad. Realizace ale v duchu znaků současné české komedie, provedením tak výsledek připomíná Troškův Kameňák. Přehrávané a nepřirozené herectví, atmosféra na hony vzdálená realitě, fatálně jednoduchý humor připomínající prosté spojení mnoha vtipů (tu více, ale spíš méně povedených) do jedné řady. Přitom nápad měl veliký potenciál, využitelný ovšem zřejmě jen v rukou HBO. ()

Reklama

Flexaret odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je příznačné, že seriál kritizující českou malost, je přesně tím co kritizuje - malým, neinvenčním projektem, který pod atraktivním námětem schovává zastaralou satiru, která nepochybně měla nějaký rozpočet, který zřejmě zmizel neznámo kam. V případě komediálních seriálů vše zachraňují dialogy, ale zde všechny pokusy o práci s timingem či správným vyzněním vtipů přicházejí nazmar (snad s výjimkou pár herců typu Myšičky, kteří stylizaci chápou a využívají). Neinvenční režie způsobem inscenování nechtěně připomíná to nejhorší z českých devadesátek, takže potencionálně zábavné situace vyznívají křečovitě. Pokud by byla zavedena praxe, že po prvním pilotním dílu se rozhoduje o dalším osudu seriálu, zřejmě bychom se dalších dílů nedočkali. Uvidíme, co přinesou další epizody. ()

Raphaell 

všechny recenze uživatele

První několik minut mě bavilo. "Paráda, střílí si to z český malosti, z věcí co všichni známe." Pak se to propadalo čím dál tím níž, až jsem ke konci zároveň sjížděl fotky na instagramu. Až moc "neuvěřitelné" herectví, příšerně umělé dialogy. Takže to nakonec samo spadlo do oné české "malosti", ze které si to na začátku utahovalo. Ale podle zdejších komentátorů je první díl nejslabší, takže tomu asi ještě dám šanci :-) ()

Logout 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bál Jakuba Žáčka, protože kdykoliv ho někde vidím pronést více než dvě věty, tak mě z toho chytají mdloby, ale tady se zdá, že hraje dobře. První díl bude pravděpodobně spíše takový jemný úvod, ještě to nebylo nijak zvlášť rozjeté a situační kadenci bych snesl i podstatně vyšší, nicméně už tady bylo několik silných momentů, například analýza nového ministra (právě J. Žáčkem) na základě toho, že není Libor ale Lubor. Uvidíme, co bude dál, jako typický pražský kavárník (či kavárenský pražák?) jsem se bavil, takhle má vypadat sitcom s politickou satirou. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Teplákové soupravy kosmického týmu jsou z Československé lidové armády 80. let 20. století. (sator)
  • V epizodě se posádka koukala na televizní reportáž, která běžela na kanálu ČT 42. V knize „Stopařův průvodce galaxii“ je 42 odpovědí na základní otázku života, vesmíru a vůbec. (steelrock)

Reklama

Reklama