Reklama

Reklama

Slíbená princezna

(TV film)
  • Slovensko Prisľúbená princezná (více)
Trailer
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 106 min

Obsahy(1)

Jak byla zlatovlasá princezna Radost pirátovi přislíbena? Dokáže odvážný Jiřík splnit tři úkoly, porazit druhého nápadníka a přivézt Radost svému pánovi? A co když je láska silnější než všechny sliby? Na začátku příběhu vyprávěného na motivy oblíbené Zlatovlásky je kůže kouzelného hada. Kdo ji ochutná, porozumí řeči zvířat. Ochutná ji i zlý kníže Honorád. Ani to ho však neodradí od nesmyslné krutosti vůči všem a všemu. A když si potom usmyslí, že chce zlatovlasou nevěstu, vyšle svého čeledína Jiříka, aby se vypravil z rodné Božemie daleko do světa a zlatovlasou Radost mu přivedl. Po řadě dobrodružných situací se spolu se svou družinou Jiřík nakonec dostane až ke království, kde nejmladší ze dvanácti dcer je právě zlatovlasá princezna Radost. Jediná doposud neprovdaná. Zadarmo si ji ovšem Jiřík neodvede. Musí splnit nejen tři úkoly, ale především porazit svého soka, prohnaného piráta Za Bié Ocradé. Jiříkovi naštěstí pomáhají nejen zvířata a jeho družina Božemiánů, ale i sama princezna, jejíž lásku si dokázal získat. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (577)

Wysch

všechny recenze uživatele

Po patnácti minutách přepnuto na Máchala s Jankem. Obávám se, že si programový ředitel České televize řekl, že stejně nemá cenu soupeřit o diváky s takovou klasikou, jakou jsou Bočanovi čerti, a tak se nasadil tenhle televizní průjem. Aspoň, že se ČT zasluhuje o rovnoprávnost menšin, teplým Jiříkem určitě nic zkazit nemohla, že ne? ()

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Za jediné pozitivum této podivnosti lze snad považovat důslednou steampunkovou stylizaci - tvůrci si zřejmě spletli cosplay a profesionální televizní tvorbu určenou především dětem. V jiných ohledech se pak autoři utrhli ze řetězu už úplně. Přiznám se, že prostředí nevěstinců mi není tak docela cizí, ale v nové verzi Erbenovy Zlatovlásky považuji za mírně řečeno přehnané, že princezny vypadají - a co hůř, chovají se a mluví - do jedné jako soubor lehkých děv, jejichž kuplířkou je jejich vlastní královská matka. Snůška bizarností pokračuje piráty střílejícími z kulometu Maxim, nelogickým a zmateným jednáním postav a vrcholí vzpomínkou na Costnerova "Pošťáka" - co dodat? Jen doufám, že si štáb za ty naše koncesionářské poplatky dovolenou při natáčení v Chorvatsku užil... Ahoooj!!! ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Fuj !! Někdo to vosolil !!" ;) A to tak, že k smrti.. Smutným faktem zůstává, že Česká televize vlastně svými dvěma novými vánočními pohádkami napsala žánru nekrolog, jakkoli ten už v otřesných bolestech skonal hodně dávno.. Opakování je sice matka moudrosti, ovšem znovu říkat, že čeští tvůrci jen zas a znova mlátí prázdnou slámu, když směrem moderních trendů jen vystrkují holou řiť, by bylo jen nošením rakviček do cukrárny.. Slíbená princezna v prvé řadě platí za naprosto pomýlenou a obludnou adaptaci Erbenovy Zlatovlásky, když scénáristka Iva Procházková především příběh zbavila zásadního motivu trestu, jakkoli erbenovsky nepřiměřeného, když Jiřík vlastně tentokrát nezalhal, a pouze ho ve snaze o její podbízivé zmodernizování a přiblížení mladému divákovi obohacuje - Ve velkých uvozovkách ovšem !! - o motivy těch slibovaných - Ten název se zdá velmi symbolický !! Ale sliby chyby, že ?! - Pirátů od Jadranu, bohužel i mnoho dalších rádoby popkulturních a hlavně nesmyslných motivů, na čele s těmi tintinovskými dvojčaty.. Zcela mimo tu zamýšlenou cílovou diváckou skupinu však tenhle biják míří zejména tím svým nevkusným humorem, v němž se zámek s princeznami mění na kolotočářský bordel plný skutečně zoufalých hereckých kreací.. A vlastně tak pod tím vším bordelem zůstává pohřbena i ta hrstka opravdu dobrých tvůrčích nápadů, tradičně obtížná, leč výborně odvedená, práce se zvířaty či celkové zajímavé negativistické vyznění.. Pokorný tak nakonec dopadl ještě hůř než před ním třeba Prušinovský.. Jó, Kdyby byly v prdeli ryby.. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Na Stekníku jsem byl letos v létě a přísáhám, že tam dole pod zámkem není moře, ale rozkopaná silnice a chmelnice (fakt už mě vytáčejí ty přehnaný PC animace). Celoročně budovaná popularita Jana Ciny - byť ve formátu pochybném - tady jde celkem do hajzlu. Soft porno s nesmyslnou pirátskou vsuvkou a otřesným mluveným slovem. Takhle ne, soudruzi. Se běžte podívat k soudruhům z NDR, kteří to nedávno udělali výrazně líp (O bílém hadovi, 2015). ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Slíbená princezna - mohl by celý ten tým vrahů pohádky jako žánru, podílející se na tomto kousku, slíbit, že už nikdy nic takového nespáchá? Třeba pod trestem smrti? Čím ve výčtu toho, co bylo špatně, začít, když špatně, kromě krajiny a hezkého zámku, bylo úplně všechno? Jako první mě zarazily vyjadřovací prostředky postav, a to konkrétně krále, když hned v úvodu pravil, že "ta koruna je těžká jako kráva". Ano, lidově se tak mluví, ale tohle není něco, co bych chtěla slyšet v pohádce sama a není to něco, co by v pohádkách měly slyšet děti. Další věc je chování dvanácti, resp. jedenácti, princezen. Ostatní komentující používají slova jako veřejný dům, hampejz, lehké děvy a podobně. Já jsem, stejně jako mnoho dalších lidí, nevěřila vlastním očím a u toho, co se dělo na lodi, si ověřovala, že se odehrává to, co si myslím, slovy - ty kurvy tam jsou princezny nebo někdo jinej? Můj protějšek byl natolik konsternován pohádkou, že jsem ani nebyla napomenuta za to, že mluvím sprostě. On tedy první šálek velmi silné kávy byl už popis soulože královského páru ve zralém obilí. Nápad soupeření dvou ženichů není špatný, jenže jeho provedení tak nějak drhne, princezna je šeredná (umím si představit roli, do níž by představitelka typově zapadla a byla by atraktivní, ovšem jako princezna to bylo šlápnutí vedle, líbeznosti a půvabu pobrala asi jako celerová bulva), navíc tady není jediná postava, která by byla člověku sympatická a bylo by možné přát jí něco jiného než smrt krutou a strašlivou. Pohádkám odpady nedávám, ale tohle byla s přehledem jedna z nejhorších slátanin mého nejoblíbenějšího filmového žánru a do pláče i zvracení je mi ještě teď téměř po týdnu, když si na tu hrůzu vzpomenu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • „Tohle se vážně nepovedlo. Vypadá to, že někdo vzal kameru a bez rozmyslu točil, co ho napadlo. Je to, jako když pejsek s kočičkou vařili dort. Na Kavčích horách se museli zbláznit, že něco takového dovolili vysílat. Chudáci děti a pan Erben, který se otáčí v hrobě,“ prohlásil známý režisér Zdeněk Troška. (Duoscop)
  • „Scény, kde teče krev, v řece plave mrtvola s otevřenýma očima, operují se siamská dvojčata nebo poskakují princezny coby striptérky, v české pohádce? Tento naturalismus do české pohádky, která má své tradice, nepatří. To je přímo nepřípustné. Tohle by možná odpovídalo žánru severských pohádek bratří Grimmů. V pohádkách může být cokoliv, musí se na to ale hledět očima básníka, nikoli naturalisticky. To naši diváci nechtějí,“ prohlásil Zdeněk Zelenka. (Duoscop)

Reklama

Reklama