Reklama

Reklama

Zmizení staré dámy

  • Velká Británie The Lady Vanishes (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Zmiznutie istej starej pani guvernantnky počas jazdy trans-európskeho rýchliku zapletie mladú ženu (Margaret Lockwood) do mätúcej spleti intríg. Mysteriózna komédia, nakrútená podľa novely Ethel Lina Whiteovej "The Wheel Spins". (POMO)

Recenze (74)

POMO 

všechny recenze uživatele

Roztomilé, zábavné, napínavé, inteligentné. Dôkladná charakterizácia postáv, nabušený dejový vývin a scenáristické postupy, na ktorých sa doteraz zakladajú predlohy thrillerov. Klasické krimi, ktoré vás dokáže zaujať a strhnúť rovnako, ako hocktorý súčasný blockbuster. Nadčasovosť bola ostatne vždy jedným z parametrov geniality Alfreda Hitchcocka. Odporúčam tiež film The 39 Steps, ktorý je námetom veľmi podobný a spracovaním ešte dramatickejší a filmovejší. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Tentokrát spíš zklamání. Nebavila mně první půlhodina v hotelu, pak se příběh přesunul do vlaku a už už to začalo vypadat na obstojný psychothriller s tajemnou zápletkou, ale bohužel z toho nakonec vzešla nepříliš povedená konspirační komedie s nezajímavým romantickým ústředním párem v čele. A závěrečná přestřelka u okna? Na svou dobu možná nářez, ale nyní už ta akční scéna působí hodně úsměvně. Pro mně jeden z těch slabších Hitchcocků. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Alfred Hitchcock /Psycho, Vertigo/ natocil sympaticky a hodne prijemny spionazny film. Chvilu trva, kym sa film rozbehne, ale potom tempo diviakovi neda vydychnut, stale sa nieco deje a tempo je strhujuce. Tu sa spolu s dalsim Hitchovym filmom - 39 steps 1935 - da hovorit uz o nadcasovosti, aj po vyse 70 rokoch je toto svizna zaujimava a hodne fascinujuca podivana. Hlavne, ked sa do toho opreli herci ako Dame May Whity /Plynove lampy 1940 a Podezreni/, dalej skvela Margaret Lockwood /Nocni vlak do Mnichova 1940/ a ulohu dobre zvladal aj Michael CervenyHrob /Bitva o britanii 1969, Pahorek s istym Seanom Connerym z roku 1965/. Raz darmo, Hitch bol genius a legenda svetoveho filmu a tu uz badat znaky jeho geniality : 85 % ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Začátek utahaný, ale pak se to skvěle rozjede, je to zábavné, vtipné i napínavé zároveň a nemůžu říct, že bych se od dvacáté minuty někde nudil. Tady totiž pak fakt funguje všechno, funguje to dodnes a funguje to skvěle. Fakt, líbilo se mi to a některé scény jsou nezapomenutelné (a jedna scéna by klidně obstála i u Lynche). Tady je vidět, že Hitchcock fakt uměl a v dnešní době by ho těžko někdo ve špiónských filmech porazil a to myslím vážně. 5* ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zmizení staré dámy je opravdu jeden z Hitchcockových majstrštyků. Díky příjemné stopáži nenabízí prostor pro nudu a i navzdory svému stáří je stále napínavý, zábavný a na konci i akční a romantický. Skvělé atmosféře, která je pro Hitchcockovy snímky charakteristická, napomáhá i prostředí, v němž se děj odehrává - vlak nabízí v mnoha filmech možnosti pro parádní příběhy. Sympatické postavy, slušný námět a na svou dobu i výborné zpracování. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (26)

  • Michael Redgrave v hlavnej mužskej úlohe bol vychádzajúcou hviezdou divadla, ale v kine ho vôbec nepoznali. Najprv sa zdráhal prijať svoju úlohu Gilberta, ale presvedčil ho kamarát a kolega John Gielgud. Redgraveova prvá hlavná úloha z neho nakoniec urobila medzinárodnú hviezdu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno