Reklama

Reklama

The Grand Tour - Season 5 (2022) (série)


Dovádění v písku (S05E03)

(epizoda)
Komedie / Talk-show / Sportovní
Velká Británie / USA, 2024, 1 h

Účinkují:

Jeremy Clarkson (moderátor), Richard Hammond (moderátor), James May (moderátor)

Obsahy(1)

V odlehlé africké zemi Mauritánii jede naše trio po stopách legendárního závodu Paříž-Dakar. Místo speciálních aut na Dakar musí naši hoši dokončit cestu v levných upravených sporťácích. Jejich cesta začíná na nejdelším vlaku světa, provede je vražednou Saharou a nebezpečným brodem řeky, zatímco budou chránit svou drahocennou palivovou cisternu před explozí. (Prime Video)

(více)

Recenze (17)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po nudné cestě napříč Evropou přišli tvůrci s přeci jen zábavnějším blbnutím na poušti v Mauritánii a Senegalu. Ne však zase o tolik. Tvůrci už se nějak kvalitativně nemohou dostat na úroveň svých dřívějších předcovidových výletů. Nejvíce mě asi bavila přeměna aut na šlapadla. Trošku jsem měl pocit, že si kluci na tuto cestu vybrali příliš spolehlivá auta a cesta probíhala víceméně v klidu. Jediný problém měl Richard s elektronikou. [70 %] ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Extrémně pohodová záležitost. Nemám moc s čím srovnávat, protože jsem neviděla předchozí díly, ale jejich humor je prostě boží. Skvěle jim to spolu klape a jsou na stejné vlně. Závad nebylo mnoho, což mě trošku mrzelo, ale Hammond si to všechno vyžral. Líbil se mi pohled na další špinavou a zabordelenou Africkou zemi a hlavně hudba, která hrála ke konci (moje oblíbená). Společně s krásnými záběry mi naskakovala husí kůže. Že se nejelo až do Dakaru mě zamrzelo, ale bylo to pochopitelné. I když by to byla jistě velmi zajímavá epizoda. Líbilo se mi zkrátka všechno. Víc bych přidala humoru, oprav a pokažených aut a bylo by to dokonalé. ()

Reklama

Telemachus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mno... Je asi dobře, že GT končí. Tohle bylo vyčpělé až hrůza. Dobrá polovina "fórků" na sílu a nezajímavá. Navíc všechno v části světa, která svou bitvu pomalu prohrává, takže to bylo navíc celkem smutné a depresivní. Do místa, kde je dolar denně skoro luxus, je navíc trochu nemístné dovážet sněžné skútry. Z celé téhle epky je mi smutno tak nějak ze všech úhlů. It was weird. ()

erpe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím tu trochu zlepšit průměr hodnocení... Stěžovat si nebo se divit, že je to o ničem a nuda a že je vidět jak je všechno připravený (sehraný) po všech těch letech s Top Gearem, kdy přesně tohle bylo postupně přiznáváno a stávalo se součástí zábavy, je - pardon my french - tupost. No ano, ono už se toho moc vymyslet nedá, pokud se nemá zásadně změnit formát, a to my fandové přece nechceme ;-) My naopak chceme znovu a znovu to samý v jinejch barvách! ;-) Top Gear i Grand Tour byly a jsou už teď ve finále o tom, že se trio zábavných a fajnových borců jede někam, něčím, nějak zdánlivě komplikovaně pobavit a rozbíjí u toho spoustu věcí tak, aby jsme se s nima bavili i my...a my to všechno chápem, berem tu hru a užíváme si ji jak malý Jardi ;-) Ano, už to asi musí skončit, chápu jejich únavu a koneckonců se s nima ještě neloučíme...jen už pomalu končí tahle jedna parádní jízda ve třech :-) Takže za mě je Sand Job klasika jako každá jiná a budu se k ní vracet a bude mě pořád bavit, dokud neumřu :-) Pokud to někoho nudí, tak ho lituju. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A já jim ty čtyři dám. Sand Job je sice to nejslabší co svatá trojice vytvořila jak v rámci Top gearu tak v rámci Grand Tour, ale já je prostě mám rád a bavil sem se i tentokrát (jakkoliv méně než sem čekal). Konec jejich výletů a skopičin je sice nevyhnutelný a logický, nicméně i tak mi budou chybět…70% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Scéna s tunelem nedává smysl. Účastníci začínali ve městě Choum a ano jedná se o Choumský tunel zbudovaný Francouzi původně jako železniční, který vede pod jihovýchodním cípem území Severní Sahary. Ale tunel je na sever od města a byla by to zajížďka. Zdá se, že byl ve scénáři využit tzv. na oko a můžeme se dohadovat o tom, zda skutečně je na jeho severním konci, který opět vyústí na Mauretánském území, minové pole. (kowalski)

Reklama

Reklama