Reklama

Reklama

The Grand Tour - Season 5 (2022) (série)


Dovádění v písku (S05E03)

(epizoda)
Komedie / Talk-show / Sportovní
Velká Británie / USA, 2024, 1 h

Účinkují:

Jeremy Clarkson (moderátor), Richard Hammond (moderátor), James May (moderátor)

Obsahy(1)

V odlehlé africké zemi Mauritánii jede naše trio po stopách legendárního závodu Paříž-Dakar. Místo speciálních aut na Dakar musí naši hoši dokončit cestu v levných upravených sporťácích. Jejich cesta začíná na nejdelším vlaku světa, provede je vražednou Saharou a nebezpečným brodem řeky, zatímco budou chránit svou drahocennou palivovou cisternu před explozí. (Prime Video)

(více)

Recenze (17)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Niekedy sa môže stať, že notoricky známe a divákmi vysoko hodnotené dielo vás akosi minulo. Ako mňa – prípad „Top Gear“. Poznala som naozaj len názov a tušila som, že to bude nejaké „pánske – nie panské huncútstvo“. Nič pre nás nežné žienky. Takže toto je jediný diel, ktorý som videla. Náhodou. A zaplavil ma šťastný pocit – bavili ma traja páni, rozosmieval ich humor a keďže mám rada prírodopisné dokumenty, bolo to príjemné pozrieť sa do častí Afriky, o ktorých existencii len tuším z atlasu. Jeremy Clarkson, ako som zistila, natočil vlastnú reality show o farmárčení a hneď som sa do nej zahryzla. ()

Metuje 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu překvapení některých komentujících, že jsou díly naskriptované a mají předem jasný řád. Vždyť si z toho několikrát dělali i legraci, jeden díl byl dokonce “un-scripted” a měl sloužit jako demonstrace, že se to bez toho dělat nedá. Za mě nejlepší díl “páté série” a naprosto neobjektivně a zaujatě musím dát plný počet. Při posledních scénách z pláže jsem byl hodně dojatej, terrible disappointment přijde naštěstí až v příštím, posledním díle. Je ale pravda, že další prodlužování by bylo jen na úkor kvality pořadu i zdraví protagonistů. Každé dětství jednou končí, tak buďme rádi, že se dočkáme ještě jedné epizodky :) ()

Reklama

Telemachus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mno... Je asi dobře, že GT končí. Tohle bylo vyčpělé až hrůza. Dobrá polovina "fórků" na sílu a nezajímavá. Navíc všechno v části světa, která svou bitvu pomalu prohrává, takže to bylo navíc celkem smutné a depresivní. Do místa, kde je dolar denně skoro luxus, je navíc trochu nemístné dovážet sněžné skútry. Z celé téhle epky je mi smutno tak nějak ze všech úhlů. It was weird. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Extrémně pohodová záležitost. Nemám moc s čím srovnávat, protože jsem neviděla předchozí díly, ale jejich humor je prostě boží. Skvěle jim to spolu klape a jsou na stejné vlně. Závad nebylo mnoho, což mě trošku mrzelo, ale Hammond si to všechno vyžral. Líbil se mi pohled na další špinavou a zabordelenou Africkou zemi a hlavně hudba, která hrála ke konci (moje oblíbená). Společně s krásnými záběry mi naskakovala husí kůže. Že se nejelo až do Dakaru mě zamrzelo, ale bylo to pochopitelné. I když by to byla jistě velmi zajímavá epizoda. Líbilo se mi zkrátka všechno. Víc bych přidala humoru, oprav a pokažených aut a bylo by to dokonalé. ()

erpe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím tu trochu zlepšit průměr hodnocení... Stěžovat si nebo se divit, že je to o ničem a nuda a že je vidět jak je všechno připravený (sehraný) po všech těch letech s Top Gearem, kdy přesně tohle bylo postupně přiznáváno a stávalo se součástí zábavy, je - pardon my french - tupost. No ano, ono už se toho moc vymyslet nedá, pokud se nemá zásadně změnit formát, a to my fandové přece nechceme ;-) My naopak chceme znovu a znovu to samý v jinejch barvách! ;-) Top Gear i Grand Tour byly a jsou už teď ve finále o tom, že se trio zábavných a fajnových borců jede někam, něčím, nějak zdánlivě komplikovaně pobavit a rozbíjí u toho spoustu věcí tak, aby jsme se s nima bavili i my...a my to všechno chápem, berem tu hru a užíváme si ji jak malý Jardi ;-) Ano, už to asi musí skončit, chápu jejich únavu a koneckonců se s nima ještě neloučíme...jen už pomalu končí tahle jedna parádní jízda ve třech :-) Takže za mě je Sand Job klasika jako každá jiná a budu se k ní vracet a bude mě pořád bavit, dokud neumřu :-) Pokud to někoho nudí, tak ho lituju. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Scéna s tunelem nedává smysl. Účastníci začínali ve městě Choum a ano jedná se o Choumský tunel zbudovaný Francouzi původně jako železniční, který vede pod jihovýchodním cípem území Severní Sahary. Ale tunel je na sever od města a byla by to zajížďka. Zdá se, že byl ve scénáři využit tzv. na oko a můžeme se dohadovat o tom, zda skutečně je na jeho severním konci, který opět vyústí na Mauretánském území, minové pole. (kowalski)

Reklama

Reklama