Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (522)

plakát

S tebou nikdy (2023) 

Ačkoliv podobné snímky běžně nevyhledávám a trochu jsem se v tomto případě obával úspěchu filmu na TikToku, musím říct, že jsem byl příjemně potěšen. Malinko jsem očekával příšernou nudu a stupidní romantiku, ale ani jednoho jsem se nedočkal. Ani jeden z hlavních hrdinů mi nebyl na první pohled sympatický, ale během filmu jsem si k charakterům cestu našel. Unwritten bylo fajn, párkrát jsem se fakt upřímně zasmál a celkově se dobře bavil. Bylo tam ale pár hodně cringe momentů, takže 3 hvězdy jsou tak akorát. Zcela s klidem bych film doporučil fanouškům romcoms.

plakát

Kaskadér (2024) 

David Leitch se pomalu ale jistě řadí mezi moje oblíbené režiséry. Kaskadér je takovej novej dobrej akčňák, plnej humoru, napětí, akce, ale pro mě velmi nečekaně i velmi dobře fungující romantické linky. Casting ústřední dvojice z Barbenheimeru byl majstrštyk, všechny ostatní součásti filmu pro mě byly tak akorát namixovány. Na 5 hvězd to pro mě není, to si rezervuju pro ty úplně nejlepší kousky, což byl třeba předchozí Bullet Train, ten se mi prostě líbil ještě víc. Pocta nezaslouženě opomíjeným kaskadérům byla velmi fajn. :)

plakát

Volný pád (1993) 

Překvapuje mě zdejší poměrně vysoké hodnocení a neméně vysoká oblíbenost. Film sice velmi zajímavě začíná a prvních pár scén je dost zajímavých, nicméně postupně film začne nabírat komediální tón, který vrcholí scénou, kdy se z úředníčka stane rambo pochodující si vesele ulicí. Nejdřív mě napadlo, jestli se nejedná o jakousi groteskní kritiku Spojených států/kapitalismu, což je ve filmu ale explicitně vyvráceno. Celý film jsem tak nepřestával kroutit hlavou nad činy některých značně netradičních protagonistů, nicméně jsem stále čekal na nějaký nečekaný konec, který mi všechno objasní a já budu čumět s otevřenou pusou. Zřejmě mi tedy něco velmi zásadního utíká, ale to už tak někdy vyjde.