Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (897)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tyhle animáky dělají nám vegetariánům lepší službu než ti pomatení šílenci, metající dlažební kostky do výloh McDonalda. Tak jako asi Slepičí úlet odebral řadu zákazníků společnosti KFC, po zhlédnutí Nema jistě část publika vynechá filé. ;o) I jinak je to skvělý film, pokud ho přijmete takový, jaký být chce a nečekáte od něj Shreka. Shrek je sofistikovaná parodie pro dospělé, kdežto Hledá se Nemo je něco ještě vzácnějšího - dětský film, který dospělé strhne s sebou. A mimochodem - má taky nejlepší český dabing, jaký jsem dosud u 3D animáku zaznamenal. Paranoidní rybku Marlina už považuju za jednu z životních rolí Ivana Trojana. :o) 100% ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tenhle animák mě svou DOKONALOSTÍ úplně citově rozložil. Brečel jsem radostí, brečel jsem dojetím, brečel jsem smíchy. Pokud bych měl někomu doporučit jediný animovaný snímek, po kterém stojí za to zemřít, jistě bych v současné konkurenci lovil dlouho. Určitě bych si ale neodpustil vyzdvihnout, jak skvěle fungující svět má Finding Nemo, jak úžasně dospělý a trhlý humor používá, jak monstrózně vypadají všechny jeho scenérie a jak krásný a dojemný příběh vypráví. Pixar přišlápl pedál až na zem a ujíždí směle k dálavám dětských i dospělých srdcí. Sejdeme se ve snech u západu slunce, jež se zrcadlí v krystalicky čisté barvě usínajícího moře a olizuje jednu malou veselou rybku... ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální lahůdka. Takhle vypracovanej animák se opravdu hledá těžko. Moře pixarovcům naprosto sedlo. Co záběr, to úchvatná podívaná, ve které by se toho ani nemuselo moc dít. A ono se i děje, jenže tady nacházím slabiny, ač jich není mnoho. Jde o to, že tentokrát se Pixar zaměřil opravdu na ty menší a tomu odpovídá i humor snímku. Přeci jen Toy Story a Příšerky mám o trošičku raději a to právě díky i přes roztomilý vzhled celkem nekompromisnímu humoru. Přesto je tu spousta gagů, které se mnou zacloumali a to speciálně, když klaun očkatý vypráví vtip žralokům. Ve výsledku to jsou pro mě velmi silné 4 hvězdy, jenže Nemo má něco, co chybí spoustě a spoustě filmů a tím se pro mě tato Pixarovka stává vyjímečnou - české znění. Tleskám všem, kteří se na dabingu k Finding Nemo podíleli. Všechny ryby královsky obsazené a pánové Heřmánek a Trojan jim všem vládnou. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal zhodnotiť film po vizuálnej stránke nezmôžem sa na nič iné ako wow. Miestami som neveril, že pozerám na animované more a že nie je naozaj skutočné. Ďalším veľkým plusom pre film boli dialógy postáv. Malé rybičky školského veku majú naozaj zaujímavé témy na rozhovory. Každá scéna sa nezaobíde bez humoru a konečne ide o klasický či vlastne normály humor, chválim hlavne rybku tuším Dori sa volala, tá tými hláškami len chrlila. Stále neviem prísť na chuť tomu zelenému Shrekovi. Humor v jeho filme je až moc odlišný od pojmu "normálny". Ale všetci priaznivci tohto humusného zloobra neberte to v zlom. Celá recenzia: TU ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Thomas Newman: 1. Wow ,2. Barracuda ,3. Nemo Egg (Main Title) ,4. First Day ,5. Field Trip ,6. Mr. Ray, Scientist ,7. The Divers ,8. Lost ,9. Short-Term Dory ,10. Why Trust A Shark ,11. Friends Not Food ,12. Fish-O-Rama ,13. Gill ,14. Mt. Wannahockaloogie ,15. Foolproof ,16. Squishy ,17. Jellyfish Forest ,18. Stay Awake ,19. School Of Fish ,20. Filter Attempt ,21. The Turtle Lope ,22. Curl Away My Son ,23. News Travels ,24. The Little Clownfish From The Reef ,25. Darla Filth Offramp ,26. Lost In Fog ,27. Scum Angel ,28. Haiku ,29. Time To Let Go ,30. Sydney Harbour ,31. Pelicans ,32. Drill ,33. Fish In My Hair! ,34. All Drains Lead To The Ocean ,35. ...P. Sherman, 42 Wallaby Way, Sydney... ,36. Fishing Grounds ,37. Swim Down ,38. Finding Nemo ,39. Fronds Like These ,40. Beyond The Sea,, ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • V bonusoch na DVD sa nachádza krátky animovaný film, ktorý popisuje Nemov život v škole po návrate domov. (matthew.17)
  • Pohyby žahavých "chapadel" sasanky vytvořil stejný program, jenž hýbal Sulleyho srstí ve filmu Příšerky s.r.o (2001). (D3VIL)
  • Ve starších filmech plavaly ryby nepřirozeně, bez viditelné fyzické námahy, a tak si animátor Dylan Brown s kolegy pořídil stodvacetilitrové akvárium, aby nastudovali jejich pohyb. Natáčeli je kamerou, studovali zpomalené záběry a své výsledky konzultovali s předními oceánografy a ichtyology . (duklak2)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama