Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (897)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální lahůdka. Takhle vypracovanej animák se opravdu hledá těžko. Moře pixarovcům naprosto sedlo. Co záběr, to úchvatná podívaná, ve které by se toho ani nemuselo moc dít. A ono se i děje, jenže tady nacházím slabiny, ač jich není mnoho. Jde o to, že tentokrát se Pixar zaměřil opravdu na ty menší a tomu odpovídá i humor snímku. Přeci jen Toy Story a Příšerky mám o trošičku raději a to právě díky i přes roztomilý vzhled celkem nekompromisnímu humoru. Přesto je tu spousta gagů, které se mnou zacloumali a to speciálně, když klaun očkatý vypráví vtip žralokům. Ve výsledku to jsou pro mě velmi silné 4 hvězdy, jenže Nemo má něco, co chybí spoustě a spoustě filmů a tím se pro mě tato Pixarovka stává vyjímečnou - české znění. Tleskám všem, kteří se na dabingu k Finding Nemo podíleli. Všechny ryby královsky obsazené a pánové Heřmánek a Trojan jim všem vládnou. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Dívať sa poldruha hodiny na to, ako sa dobrovoľne ruinuje kreslený film, je smutné a skľučujúce. V 19.storočí sa maliarstvo chcelo podobať na fotografiu - výsledok bol katastrofálny. Niektoré hrané filmy sú natoľko presýtené digitálnymi zásahmi, že pripomínajú počítačom generovaný animovaný film, čo je rovnako idiotské ako animovaný film snažiaci sa pôsobiť hyperrealisticky. Pôvab kresleného filmu spočíva v jeho kreslenosti, pretože zjavná redukcia istého aspektu reality pôsobí paradoxne oslobodzujúco. Nemo pôsobí naopak prízemne a neopísateľnej kráse takej "Cesty do fantázie" nesiaha ani po členky. Jedna (diskutabilná) hviezdička za obdivuhodne úpornú snahu extrémne prácne evokovať čosi úplne zbytočné, druhá (ešte diskutabilnejšia, keďže tá replika je bezostyšnou vykrádačkou záverečnej repliky Sommersovej Chobotnice) za záverečné "A teraz čo?", ktoré sa dá chápať i vo vzťahu k budúcnosti počítačovej animácie. ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně nejlepší pixarovka, úchvatný neustále stupňující se děj, bravurně vybrané hlavní "postavy" a samozřejmě nové hlášky a vtipy po celou stopáž udržují pozornost diváka. Naprosto dokonalý dabing, který je pro mě po Simpsonech nejpovedenější vůbec (Bruce a Dory v originále jsou naprosto směšný, ne vtipný a film úplně ztrácí kouzlo), úžasné animace, především opět legrační mimika rybiček, si u mě zajistili místo v TOP10 a Finding Nemo se u mě stal nejsledovanějším filmem. Toto vše zaručuje, že se směji každé dvě minuty a je to tedy pro mě i nejoblíbenější komedie. Brucíček je pro mě jednoznačně nejpovedenější animovaná postava všech dob, kdykoli se potřebuji zasmát, tak si pustím jeho scény typu "Já tátu nikdy nepoznal" nebo "To neva já tě chápu". Ňamka u-a-a!!! Oblíbené rybky: Bruce, Dory. 100% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Geniální animák po všech stránkách. Od roku 2003 navíc mnou viděný bezpočtukrát díky dětem, nic mu to ale u mně z na oblíbenosti neubírá. Když jsem dnes komentoval Hledá se Dory, uvědomil jsem si, že Nema ve své databázi viděných a komentovaných ještě nemám. Děti film zbožňují a kdyby už ani nic jiného, klauna film tak zpopularizoval, že kdykoliv a kdekoliv u akvárií či v podmořských světech když vidím děti za sklem zírat na tu oranžovo-bílou rybku, slyším je nadšeně volat NEMO! Nejen ty své! Tady je to jednoznačně za 5 kamínků nacpaných do filtru ! * * * * * ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pěkné, moc pěkné, ale přece jen ne tak úžasné, jak jsem očekával po té záplavě pětihvězdičkových hodnocení ještě před premiérou. Teď, když už jsem viděl dva nejžhavější adepty na Oscara za celovečerní animovaný film a když už vím, že Nemo ho nakonec vyhrál, můžu konstatovat, že zvítězila zase "komerce" nad "nekomercí", poněvadž Trio z Belleville bylo všechno možné, jen ne klasický animák. A byl to podle mě sice méně animátorsky propracovaný, ale celkově lepší animák. Ovšem Nema v žádném případě nechci zatratit. Jsem si jist, že se u něj bude naprostá většina diváků (včetně dětí) výborně bavit. Mluvit o precizně vytvořeném (nejen) podmořském světě je zbytečné, to chce vidět. Příběh samotný je typicky rodinný, dojímavý, ale prokládaný laskavými vtípky a rozhodně ne nudný. A povedl se (překvapivě?) i český dabing. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Pohyby žahavých "chapadel" sasanky vytvořil stejný program, jenž hýbal Sulleyho srstí ve filmu Příšerky s.r.o (2001). (D3VIL)
  • Když Marlin těsně po únosu hledá Nema na hladině oceánu, musí se po chvíli vrátit zpátky pod vodu, aby se nadechl. Ale ve scéně, kdy Dory a Marlina chytí vodní ptáci, oba bez problému dýchají vzduch nad hladinou. (LoLaa)
  • Ke konci filmu pelikán Nigel vtrhne do zubařské ordinace a doktor se ho snaží vyhodit ven z okna. Problémem není ani jedna z postav, ale maličký plakát s krokodýlem: v jednu chvíli je blízko oknu a po krátkém střihu se najednou vzdálí téměř mimo záběr. Jenomže v dalším střihu je najednou zase zpátky. (TheSlezy)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno