Reklama

Reklama

Kolo zázraků

  • USA Wonder Wheel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V 50. letech 20. století je v zábavním parku na Coney Islandu velmi rušno. Ginny (Kate Winslet) je nešťastná bývalá herečka, která nyní pracuje jako servírka. Její manžel Humpty (Jim Belushi) se rád napije, pak bývá hrubý a před manželkou často dává přednost rybaření. Nedávno se k nim nastěhovala Humptyho dcera z prvního manžel-ství, Carolina (Juno Temple), která má sice s otcem problematický vztah, ale zároveň se potřebuje ukrýt před gangstery i FBI. Když Ginny potká na pláži pohledného mladého plavčíka Mickeyho (Justin Timberlake), velmi rychle podlehne jeho kouzlu a zamiluje se. V jejich milostné romanci nachází záchranu od všech chyb a zklamání z vlastního života. Stejně tak přítomnost znovunalezené dcery Caroliny má blahodárný vliv na Humptyho chování a on znovu zažívá radost. Ale Ginniny a Humptyho opojné naděje na lepší život se začínají hroutit, když se Carolina poprvé setká s Mickeym... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (184)

novoten 

všechny recenze uživatele

Snad od páté minuty jsem se nemohl zbavit pocitu, že mělo jít o divadelní hru. To s sebou nese jak ještě větší důraz na dialogy, než je obvyklé, tak i trochu odlišné herecké nálady. Nejlépe si s takovou kombinací poradil Timberlake, který umí jak bezelstně švitořit, tak dávat důraz na dramatickou stránku věci, zatímco Kate je něčím podobným až téměř do samého závěru trochu brzděna. Jim Belushi je pak ztracen úplně a jeho humpolácké vyřvávání občas nepěkně zarazí. Pořád je to ovšem Woody, u kterého jsou herci většinou jen nástrojem nosné myšlenky a ta ani tentokrát nepokulhává. Retro nálada i přes malý prostor funguje perfektně a jak úsměvně vyhrocené, tak smutně upřímné chvilky plní svou úlohu na jedničku. Snad jen kdyby nebylo tak patrné, že jde jen o scenáristickou jednoaktovku, odcházel bych z kina povznesený ještě víc. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Kolo zázraků je uvyklým vzorcem klaunovy filmové výroby, zalitý ve zlaté fólii s pouťovými flitry. Klaun postavil doprostřed arény dramatickou podstatu z pera Eugene O'Neilla, kolem to vyzdobil ohanbím antické tragédie, jas neonového osvětlení ustavil svědkem své nihilistické anekdoty z niterné bezvýchodnosti lidských životů na okraji společnosti. Klaun nedává na výběr svým pokusným objektům, úkladně rozvrací jejich vnitřní světy, prohnaně je svádí, slíbí každou barvu světa, nabízí vítězství, ale rychle vše schová a vydírá lidského ducha, klaun řádí v nihilistickém řádu romantiky a chvění. Největší obětí klaunovy neúprosně zlomyslné hříčky lásky je Ginny Rannell (velmi dobrá Kate Winslet), bývalá divadelní herečka, vnitřně neuspokojená servírka a žena, jejíž dávné provinění je úzkostí, tíhou i prokletím při hledání vysvobození z nespokojenosti. Realita je ubíjející, a vyvolané představy se žárlivě chrání. Druhým objektem klaunovy krutější zvědavosti je Mickey Rubin (sympatický Justin Timberlake), plážový plavčík, student divadelního dramatu a žádostivý mladý muž. Chvění podbřišku je spjaté s letním sluncem, ale osud má hrubě cynický smysl pro humor. Další klaunovou pokusnou obětí je Humpty Rannell (zajímavý Jim Belushi), obsluha ruského kola, nedostatečně naplňující manžel Ginny a muž s oživenou nadějí v renesanci zlomeného vztahu s dcerou z prvního manželství. Klaun úspěšně předstírá nevinnost. Klaunovým elementem v nevinnosti je Carolina Rannell (příjemná Juno Temple), Humptyho dospělá dcera na útěku před zásadním manželským omylem. Tak klaun nezbedně poskakuje a ponouká intimní slabosti zranitelnějších osůbek. Z dalších rolí: malý synáček Ginny z prvního manželství s pyromanským problémem Richie Rannell (Jack Gore), Mickeyho kamarád a herec Jake (David Krumholtz), či důrazní pátrači Carolinina gangsterského manžela Angelo (Tony Sirico) a Nick (Steve Schirripa). Film Kolo zázraků vzorně nosí uniformu tvorby newyorského klauna. Představuje půvabné obrazy, brousí smyčce k výkřiku emocí, znovu pozvedává své univerzální schémata a zkušeně variuje opakující se motiv niterné nenaplněnosti. Klaunova rutinní hříčka. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skoro se chce říct, že to je klasický Woody Allen, i když tentokrát mi jeho příběh přišel opravdu jednoduchý a zachraňují ho herecké výkony, které jsou výborné vlastně ve všech případech, alespoň pokud se hlavních rolí týká. Nejvíce vyčnívá asi Kate, ale film jí nedává prostor skutečně herecky zazářit. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Po herecké stránce si myslím, že to bylo zvládnuté dobře. Nicméně příběh nebyl nic moc a v mnoha momentech mě to i začínalo nudit, jak se tam řeší furt jedno a to samé dokola. Postavy velmi často vedly ničím zajímavé dialogy, které nikdy nikam nevedly, a to mi trošku vadilo. Jinak atmosféra 50. let tam určitě byla a byla povedená, i velice milé, vybarvené prostředí, jenže to nestačí.. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Mám neodbytný pocit, že se s koncem natáčení muselo hercům ulevit podobně, jako mně při závěrečných titulcích a troufnu si tvrdit, že někoho méně hollywoodsky protřelého by účast v této konverzační křeči mohla stát i kariéru. Blábolovitý výškrabek prostý allenovského espritu je za poslední dvě tvůrčí dekády nejslabším mistrovým počinem a jediné zachovalé pozitivum je už klasická retro nálada. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se na Coney Island, Vinegar Hill a Brighton Beach v Brooklynu, New York. (willy1)
  • Původně měl mít film název „Bělice z Coney Islandu“. Tento název souvisel s nočním sexem pod dřevěnou promenádou na pláži tohoto ostrova, po němž se prezervativy vyhazovaly do moře. Příliv je pak vynášel zpátky na břeh a říkalo se jim bělice z Coney Islandu. Inkriminovaná scéna ale byla z filmu vystřižena, takže došlo i ke změně jeho názvu na Kolo zázraků. (raininface)

Reklama

Reklama