Reklama

Reklama

Autostop

  • Česko Autostop za 2 000 000 $ (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár projíždějící Kalifornií prožívá krizi ve svém vztahu. Jejich cesta má jejich vztah napravit. Bohužel se tak neděje, manžel alkoholik a egocentrický novinář se ke své manželce chová otřesně jak o samotě, tak před lidmi. Jejich vypjatá cesta autem se však změní ve chvíli, kdy naberou do svého auta stopaře. Ten se brzy vyjeví jako brutální psychopat, který má navíc v kufru 2 miliony dolarů ukradených z banky. Souboj o holé životy a hra kočky s myší tak právě začíná ... Film tak nabírá jiný směr a mnohem větší obrátky... (Flipnic)

(více)

Recenze (54)

Radko 

všechny recenze uživatele

Béčková talianska psychodráma o stopárovi, z ktorého sa vykľube prvotriedny sadista. Fyzický i psychický. O manželskom páre v kríze, ktorého si tento lúpežník stopne. Muž alkoholik a sexuálny násilník. Jeho žena prejavuje známky vzdoru a nechuti k mužovmu správaniu, v rozhodujúcej chvíli dokonca dokáže akčne zvrátiť situáciu. Jej pasívne oddanie osudu nie je zase tak odovzdané, ako tu čítam z niektorých komentárov. V hre sú dva milióny dolárov. Tajnička o troch neznámych. Na konci sa odhalí, kto vyhrá cenu v lotérii. Zvyšok postáv tvorí len nevyhnutnú oživujúcu štafáž. Nejaké veľké myšlienky tu hľadať netreba. Jednoducho ich niet. Nechýbajú pre žáner príznačné scény drsného násilia a sexu, oživujúce pomerne plochý scenár. Nebyť ich a expresívneho herectva Franca Nera v úlohe stopárom ponižovaného mača, tak je to len podpriemerná ukážka istého typu populárnej akčno explozívno psycho násilnej kinematografie, typická pre Taliansko 70. rokov. Takto solídnych 66%. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už ani nevim proč, ale promítání tohoto snímku jsem dlouho odkládal. Jedno líné sobotní odpoledne jsem už ale neodolal... Na tomhle exploitation thrilleru je zajímavá hra s divákem, která ho pořád pokouší a drží v nejistotě, jak to celé skončí a komu vlastně fandit. Vždyť tu není jediná typicky kladná postava, jíž máte fandit a držet palce, aby se dočkala konce. Šílenost obou hlavních mužských postav (skvělý Franco Nero a ještě lepší David Hess) je rozhodně dokonale vyvážená. Každé následující dění můžete jenom hádat, film vás každopádně vždycky přesvědčí o jeho nevypočítatelnosti. A samotný závěr? To je vůbec perlička! ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Převládá mírné zklamání. Stopař s Hauerem je nesrovnatelně lepší. Samozřejmě film je to výborný a opírá se hlavně o herecké velevystoupení Franca Nera, kterému více než dobře sekunduje hlavní záporák. Frankova manželka byla fakt nádherná a film byl natočený sirově, takže se s nahotou vůbec nešetřilo - bylo na co koukat. Morriconeho Autostop zastihl v takové průměrné formě. Celkově povedený kousek, ale nic z čeho bych byl unešený. Zkouknuto něměcky s kouzelným jednohlasým dabingem. 71% ()

JAn 

všechny recenze uživatele

You´re wrong, darling. They´re making love, we just screw. Po Bavových Rabid Dogs další neobyčejný sruvival road movie s výbornými dialogy a jedinečnou gradací, která elegantně žene psychologii jednotlvých postav vpřed jejich epizodním vyvrcholením. David Hess si svou roli opět neskutečně užívá a Franco Nero mu zdárně sekunduje. Za zmínku stojí taky, jako třešnička na dortu, scéna kontroverzního znásilnění, jenž skvěle podtrhne finální pointu. Prostě exploitation jako víno! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nejlepší stopařskej thriller, kterej sice svým věhlasem nemůže konkurovat daleko známějšímu Stopaři s Hauerem, ale kvalitou ho jednoznačně předčí. Příběh se přece jenom víc než k thrilleru ale kloní k drsnějšímu exploitation žánru, kde je víc násilností, ale rozhodně ne míň napětí, navíc film má skvěle vykreslený postavy, nejde v podstatě čistě určit hodný nebo zlý, na první pohled možná jo, ale na druhej už ani omylem, je to spíš podle situace a právě úplným závěrem to vše dokonale vyvrcholí, i když se může zdát, že to tam je už trošku navíc, tak to svůj smysl v tomhle příběhu rozhodně má. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Film sa mal pôvodne natáčať v severnej Kalifornii, no rozpočet neumožňoval natáčanie filmu mimo Talianska. Preto miesta v Taliansku boli vybrané tak, aby ich terén vyzeral ako ten americký. To isté platí o dopravných značkách a čerpacích staniciach, ktoré sa vo filme objavia. (westerns)

Reklama

Reklama