Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je milionář Tom Mullen, majitel jedné z nejúspěšnějších soukromých leteckých společností. V obchodě sice dokáže hrát tvrdě, ale v soukromí je to obětavý manžel a milující otec malého Seana. Jeho syn je jednoho dne unesen. Pokud Tom do osmačtyřiceti hodin nezaplatí dva miliony výkupného, zemře. Zoufalí rodiče se okamžitě spojí s FBI. Tom zpočátku agentům důvěřuje, když předání peněz jejich vinou skončí krachem, rozhodne se jednat na vlastní pěst. Zejména když si uvědomí, že únosci vůbec nemají v úmyslu chlapce propustit. K překvapení FBI i své ženy se Tom rozjede s penězi do nejbližší televizní stanice a tam před celým národem prohlásí, že je únoscům nedá, ale nabídne je jako odměnu tomu, kdo pomůže únosce dopadnout. Riskantní hra se Tomovi nakonec vyplatí, protože se mu podařilo obrátit únosce proti sobě. Závěrečný střet je soubojem nervů mezi Tomem a rafinovaným, vysoce inteligentním šéfem bandy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ron Howard natočil celkom zaujímavý kriminálny thriller o únose dieťaťa. Žiadny trápny film s americkými černochmi na dynamickú rapovú hudbu, kde svalnatý chlap zachraňuje svoje dieťa, ale tu išlo o príbeh milionárskeho syna za účelom výkupného a za účelom pomsty z frustrácie konania známeho milionára. Takýchto filmov je veľa, ktoré využívajú rôzne techniky, no všade ide v podstate o to, nezaplatiť a bojovať, no realita býva skôr taká, že sa dotyčný často hľadá až po zaplatení. 96 hodín a Tajomná rieka ma zatiaľ fascinovali najviac, no mali výhodu toho, že sa tam sa jedná o prostredie polície, akýchsi bezpečnostných zložiek, veľmi podobný je aj film Muž v ohni, ktorý mi príde však prehnaný, zbytočne brutálny a mierne nesprávny a chýbajú mu tie detaily, ktoré sú napríklad vo filme 96 hodín. Zbohom baby a 96 hodín: Odplata sú veľmi triviálne, dosť jedinečné, ale stále dobré. Výkupné patrí medzi filmy, ktoré odštartovali celú plejádu takýchto filmov a musím uznať, že celkom slušne. Je pravda, že je natočený podľa istej šablóny, aby bol zaujímavý a že zrejme by sa to tak šťastne neskončilo, najmä ten závere, ktorý bol dohnaný do konca, kde svoj hnev postava Toma zavŕšila, zároveň si chránil život spôsobom, ktorý sme videli v mnohých filmoch a zároveň to riešila aj polícia, no najmä ten priebeh ukazuje na slušnú prácu. Chcel som tomu dať 4 hviezdy, no ono je to tak na 3 a pól, najmä pre pár pózerských a menej reálnych skutočností, či zbytočností v konaniach. Inak nezabúdajte, že sa unášajú ľudia aj z chudobných rodín, pre rôzne dôvody a ktoré nemajú na výkupné. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Klasická zápletka, kdy se unese potomek bohatého podnikatele a v naději na odčerpání životních úspor tohoto byznysmena, kuje únosce pikle a zápletky tak, aby dotyčný obchodník o své dolary skutečně přišel. To by to ale nesměl být Mel Gibson! Pokerový hráč s železnými nervy hadra! Být paní byznysmenovou, tak mě z něj trefí šlak a pak svého muže asi uškrtím tkaničkou od bot před zraky rovněž vyděšeného agenta FBI! Nebo naopak. Fakt dost dobré ... i když tento film znám jako své po půl roce prošlápnuté boty ze Sportissima, pokaždé mě baví! ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Klasický thriller, jehož hlavní představitel se moc klasicky nechová. Dobro a zlo je jasně definované. Člověk sice celou dobu soucítí s rodinou uneseného, ale na konci filmu, přece jen Garymu ty prachy přeje. Což je možná nemorální, ale člověk většinou přeje padouchům. Co vytknout? Byla by toho spousta, ale osobně se mi zrovna teď nechce řešit mírné nelogičnosti. Proto hodnocení podřídím čistě dojmu z filmu, který je na 70%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ke konci až neskutečně mrazivý thriller, který ale rozhodně neurazí ani svým dějem před ním. Gary Sinise ve výborné kondici. Navíc jako další plus lze zmínit fakt, že na film se dá v klidu podívat i několikrát, tj. po jednom shlédnutí si přístě určitě řeknete, že podruhé by to mohla být také zábava. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson nikdy nenatočil nic, co by se byť jen o mikrometr odchýlilo od spolehlivé vyšlapané pěšinky divácky vděčného filmu. I tohle je, fotbalovou terminologií, tak "zabetonované", až hrůza. Je zvláštní, že u většiny ostatních mi ta předposranost a hra na jistotu nevadí, jen ten Gibson mi je trnem v oku. Výkupné nikoho neurazí, ale to je tak to nejlepší, co se o tomhle filmu dá říct. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Po tom, čo Kate (R. Russo) dostane odkaz od Shakera (G. Sinise), že sa má do kostola dostaviť sama o druhej po polnoci, je možné vidieť, že cez okná v kostole preniká svetlo vychádzajúceho slnka. (MikaelSVK)
  • Během premiérového měsíce vidělo film v českých kinech 40 373 diváků, což znamenalo tržbu 2 309 002 Kč. Snímek se tak stal 4. nejnavštěvovanějším filmem měsíce ledna 1997. (cinema_cz)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v amerických štátoch New Jersey, New York, Connecticut a California. Obdobie natáčania: od 10. januára do 10. mája 1996. (MikaelSVK)

Související novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama