Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je milionář Tom Mullen, majitel jedné z nejúspěšnějších soukromých leteckých společností. V obchodě sice dokáže hrát tvrdě, ale v soukromí je to obětavý manžel a milující otec malého Seana. Jeho syn je jednoho dne unesen. Pokud Tom do osmačtyřiceti hodin nezaplatí dva miliony výkupného, zemře. Zoufalí rodiče se okamžitě spojí s FBI. Tom zpočátku agentům důvěřuje, když předání peněz jejich vinou skončí krachem, rozhodne se jednat na vlastní pěst. Zejména když si uvědomí, že únosci vůbec nemají v úmyslu chlapce propustit. K překvapení FBI i své ženy se Tom rozjede s penězi do nejbližší televizní stanice a tam před celým národem prohlásí, že je únoscům nedá, ale nabídne je jako odměnu tomu, kdo pomůže únosce dopadnout. Riskantní hra se Tomovi nakonec vyplatí, protože se mu podařilo obrátit únosce proti sobě. Závěrečný střet je soubojem nervů mezi Tomem a rafinovaným, vysoce inteligentním šéfem bandy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

Jordan 

všechny recenze uživatele

nemám rád rona howarda, lebo robí filmy, ktoré su pre mňa chladné. willow bol asi jeho najpodarenejšia vec. tento film nemal napríklad kladného hrdinu, nikoho, s kým by sme sa mohli stotožniť - ak neberieme kladňáckeho únoscu Donnieho Wahlberga. Nesympatický milionár Mel Gibson, ktorý pre záchranu neurobí nič, ktorý vlastne celý film je pasívny . . . a vôbec, tam nikto nič neurobí. A ten parchant howard to remeselne dobre natočí, pretože na remeslo on je, to sa mu uprieť nedá. ale inak akási prázdnota ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jak jen to ten Gibson dělá, že věrohodně zahraje cokoliv. Ať už zoufalého otce, historickou legendu, paranoika, plukovníka ve Vietnamu, detektiva... vše naprosto přesvědčivě. Bravo pane herec. S Rene Russo už si zahrál ve Smrtonosné Zbrani, takže se nebylo třeba sehrávat, Gary Sinise si opět s chutí zahrál slizkého padoucha... Ani Delroy Lindo nehrál špatně. Proč tedy nedám pět hvězd? Mel má i lepší filmy, o hodně. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když myš začne mňoukat, sklapne i nad kočkou občas pastička.. Eloi Gibson, Morlock Sinise a Howardův dobře namazaný stroj když ne času, tak poctivě budovaného napětí, kterému možná odpustíte i ty polámané zoubky v kolečku ryze hollywoodského konce. Není se co divit, že po těch rolích špinavých poldů si musel G.Sinise „vylepšit profil“ Kriminálkou New York.. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Já budu zase absolut: vynikající thriller. Pochopil jsem z něj, že postava, kterou hrál Mel Gibson (skvěle) postupovala proti všem pravidlům, podle kterých se takové únosy řídí. To je myslím pro rozehrání příběhu (který je plný napětí od začátku až do konce) velmi dobré. Film se toho drží po celý další děj a my máme proti sobě dva neústupné chlapíky (tím druhým je Gary Sinise, také skvělý) a jen čekáme, kterého jeho nervy opustí dřív. A o závěru filmu ani nemluvě. (Skvělý.) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pomerne vydarený akčný thriller na tému únos a vyjednávanie o výkupnom. Začiatok filmu prináša tradičnú zápletku a priebeh. Veľmi ma zaujal netradičný zvrat v druhej polovici filmu, kedy otec uneseného chlapca mení pravidlá hry, čo rozpútava príliv akcie a napätia, Film je natočený veľmi zručne a núti s rodičmi prežívať každú minútu hrôzy, bezmocnosti a utrpenia. Príbeh sa vyvaroval hluchých miest a solídne si drží tempo až do svojho dramatického finále. A že finále je naozaj vydarené a veľmi napínavé. Toto sa tvorcom naozaj podarilo. Navyše sa mi páči opäť spoločný film po Smrtonosnej zbrani s Melom Gibsonom a Rene Russo. Najväčšia hviezda filmu je však skvelý Gary Sinise. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Gary Sinise (Jimmy Shaker) má pri sebe 2 a 3 ručné zbrane. Toto je bežná prax pre NYPD, pretože v prvých dňoch mali zakázané používať rýchlonabíjačku pre svoje revolvery, takže okrem primárnej zbrane nosili aj svoje záložné zbrane a zbrane mimo službu. (Arsenal83)
  • Na konci propagačného filmu svojej spoločnosti Tom (Mel Gibson) nosí podobný kovbojský klobúk, aký nosil dva roky predtým vo filme Maverick (1994). (Arsenal83)

Související novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama