Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, proto mě dokument zaujal. Tady bude hodnocení vždy v rámci postoje k problematice. Ale já souhlasím. Lidé se neumějí chovat ke své matce, k Zemi. Popíráním se nic nevyřeší. Jsme ničitelé světů. Argumentace typu "Když něco nového vzniká, staré musí zaniknout.", tady není na místě. Nebudujeme totiž pro planetu, pro život. Budujeme pro svá ega, pro sebe, pro smrt. Člověk je sobectví samo. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bezradné. Já chápu potřebu tohohle dokumentu, který se u nás jeví zbytečně a polopaticky, ale v Americe je samozřejmě diskurz jiný a je potřeba lidi přesvědčit, že se něco děje. Tenhle film to ale nezvládne, protože čistě intuitivně míchá fakta s emocemi, což může fungovat jen tehdy, když divák názor sdílí a potřebuje ho například jen ukotvit. Na nepřesvědčené to má přesně opačný účinek. Když to tedy vezmu tak, že tenhle film je užitečný jen v prostředí, kde se na změnu klimatu nevěří, ale přitom nemá moc ničí názor změnit, posouvám se do bezcílného začarovaného kruhu. (S DiCapriovým pocitem sebedůležitosti problém nemám, do značné míry je ten pocit oprávněný a je jeden z mála herců své generace, kdo funguje jako velká instituce á la 90s. Je teda jenom na místě, že s tím aktivně pracuje.) ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Místy sentimentální a někdy se můžete přistihnout, jak vám hlavou prochází myšlenka, že je to zas další konspirační teorie založené na "pravdivých" informacích. Ale ať to někdy vypadá všelijak, fakta které jsou řečená jsou pravdivá a to je myšleno bez uvozovek. .. Leč hlavní plusem tohoto dokumentu je, že se na danou problematiku nahlíží z více úhlů. .... HODNOCENÍ: 80% (4*) ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

90% ... Hlavne vďaka obsahu, ktorý vo mne významne zarezonoval. Ľudia sa naozaj musia spamätať a prestať popierať klimatické zmeny, len kvôli ziskom od korporátov, ktoré robia všetko preto aby túto skutočnosť zahmlili. Už teraz je neskoro, no ešte stále je to zvrátiteľné, ak ľudstvo začne spoločne konať. Parížska dohoda je veľký úspech, no je nutné aby sa skutočne pretavila do praxe, aby neostala len na papieri. Mysli globálne, konaj lokálne! Začni teraz! Podieľaj sa na záchrane našej planéty, ak ti záleží na tvojom živote a živote ďalších (aj tvojich) generácií. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Stojíme u velkého bytového domu. Po fasádě teče při deštích voda, chybí pořádná rýna. Ostatní dumají, jak a kam ji ve špatně řešeném místě instalovat. Všechno odkývám. Hovno tomu totiž rozumím. Zhruba tak nějak na mě Leonardo DiCaprio působil. Určitě má k otázce klimatických změn co říct, ale pořád to působí tak trochu uměle. Navíc právě neohleduplný přístup Američanů dělá do světa sakra velkou díru. Nicméně on nemá komu, co dokazovat, takže nakonec beru. Věda má svou pozici, ale politika a byznys jsou silnější. V roce 2014 jmenoval generální tajemník OSN Pan Ki-mun uznávaného herce poslem míru Spojených národů s přednostním zaměřením na boj proti globálnímu oteplování. Leo se do toho zřejmě položil, nicméně jde spíš o subjektivní pohled na problematiku než o nějaký plnohodnotný dokument. Ale proč ne, třeba oslovení tupých mas slavným hercem alespoň u některých méně natvrdlých zabere. Je fajn, že na některé strašáky se dívá z vícero úhlů. Ne náhodou načasováno před volbou nového prezidenta Spojených států amerických. Natočeno poutavě. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • „Změna klimatu je největší hrozbou pro budoucnost naší společnosti a v nastávajících volbách to pro voliče musí být hlavní téma. Dali jsme si s Fisherem Stevensem za cíl vyrobit tento film, abychom vzdělávali lidi po celém světě o aktuálních problémech týkajících se změn klimat a abychom je inspirovali k tomu, aby se stali součástí řešení těchto problémů,“ prohlásil Leonardo DiCaprio. (Duoscop)
  • Unikátní dokument měl světovou premiéru na televizních a streamovacích kanálech National Geographic ve 171 zemích celého světa ve 45 různých jazycích. Film se bezplatně vysílal od 30. října až do 9. listopadu. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra dokumentu byla záměrně načasována tak, aby rozproudila debatu na téma klimatických změn ještě před volbou 45. prezidenta Spojených států amerických. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama