Reklama

Reklama

Semestr

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Amálie je studentka filmových věd, žije se svojí mámou, miluje Berlín a svého kluka, co tam odjíždí na půlroku studovat. Damiánovi ale módní přitažlivost německé metropole nic neříká, stejně jako představa currywurstu, levného kebabu a hromady hipsterů na kolech. Budou sociální sítě stačit na udržení jejich vztahu? Zvládnou semestr? Šest měsíců v šesti dílech seriálu, který se odehrává pouze na plochách počítačů a telefonů. (Stream.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

mcb 

všechny recenze uživatele

Formálně progresivní počin, trefně reflektující život a způsob komunikace a myšlení dnešních mileniálů. Šest exkurzí do odosobnělých ploch počítačů je zároveň zdatným cvičením ve vnímavosti, kdy každá epizoda představuje skutečně náročný divácký zážitek, jelikož se na obrazovce odehrává několik akcí najednou. Naprosto skvělý produkt dnešní doby, v němž se odcizení stává módním trendem a zároveň zdrcující vztahovka gradující do smutné reality. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Od první do poslední epizody jsem se sice nedokázal zbavit pocitu, že hrdinové Semestru žijí v nějakém podivném světě, v němž já jsem nikdy nežil a dost pravděpodobně ani žít nebudu, nicméně to naštěstí neznamenalo, že by mě nezajímalo, co je potká. Právě naopak. Trochu škoda je, že scénář postavy hned na začátku tak zaškatulkoval, ale na druhou stranu herci byli schopní, poradili si s tím a většina toho, co říkají a jak to říkají, působí díky jejich výkonům opravdu přirozeně. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Skrytá pecka našich neustále se expandujících streamovacích portálů. Formát vyprávění pouze formou obrazovek počítače či telefonu a jiných moderních zařízení mám dost v oblibě, výjimkou jsou jen samozvané horory typu Unfriended. V rukou tvůrců Semestru naštěstí vznikl pozoruhodný seriál s obrovsky aktuálním dopadem na všechny diváky, co patří do primární cílovky, se spoustou viditelných i skrytých ponaučení o tom, co všechno může soužití přes internet ovlivnit. Annu Kameníkovou jsem nikdy příliš nemusel a nevyhledával, ale nedokážu si představit věrohodnější kandidátku na zdejší hlavní roli. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V posledních letech už tu nějaké české pokusy o generační výpověď byly, ale až teď to klaplo. Nechával jsem si Semestr až na dobu, kdy budou dostupné všechny epizody, což je myslím nejlepší způsob, jak zrovna tento seriál sledovat. Člověk pak lépe přehlédne ten mírný nedostatek děje a užije si spíš celkový obraz. Výborné je, jak se ty hlavní zvraty a nejdůležitější postřehy odehrají jakoby mimo, nejsou řečeny, ale vyplývají z těch dalších komunikačních rozhraní, lajků, pohledů tam a tam, atd. Je to seriál pro značně ohraničenou sociální bublinu, ale pokud do ní alespoň částečně patříte, budete odměněni. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Progresivní, moderní, originální, chytlavé a znamenité. Na takový originální počin potřebuje režisér herce, kteří to utáhnou a vsadil na talentované mladé herce. Josefíková a Cina mě osobně potěší vždy v čemkoli a ani tentokrát nezklamali. Eva Josefíková nemohla být ve ztvárnění hloupé Pavlíny přesnější a věrohodnější. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama