Reklama

Reklama

Semestr

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Amálie je studentka filmových věd, žije se svojí mámou, miluje Berlín a svého kluka, co tam odjíždí na půlroku studovat. Damiánovi ale módní přitažlivost německé metropole nic neříká, stejně jako představa currywurstu, levného kebabu a hromady hipsterů na kolech. Budou sociální sítě stačit na udržení jejich vztahu? Zvládnou semestr? Šest měsíců v šesti dílech seriálu, který se odehrává pouze na plochách počítačů a telefonů. (Stream.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Cival 

všechny recenze uživatele

Možná nejpůsobivější výpověď o mladejch, co tu kdy vznikla. Navíc podaná supermladou formou. Za těma rozvolněnejma klikačkama po facebooku a skypeu a hanbárnama a gifama je tak kurevsky silnej pocit, jakej jsem nahmatal třeba u Půlnočního kovboje nebo Klipu (ta velkoměstská prázdnota, odcizení, marnost v přetechnizovaný době... a další postmoderní libůstky). Adam Sedlák a spol. zvládli z těch klišé (nebo spíš věčně platnejch vzorců, jak vypadá rozpad vztahu, zvlášť na Erasmu), z jakoby nahodilejch střípků a z nedoslovnejch náznaků vydupat tak hlubokou existenciální výpověď, že jsem to nežral. Pátej díl je opravdovej masterpiece (dokonalý zachycení, jak vypadaj emohovna v roce 2016) a finále drtivý jak Vicky Cristina Barcelona a bezútěšný jak Čínská čtvrť ;) Těším se na další kus. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Od první do poslední epizody jsem se sice nedokázal zbavit pocitu, že hrdinové Semestru žijí v nějakém podivném světě, v němž já jsem nikdy nežil a dost pravděpodobně ani žít nebudu, nicméně to naštěstí neznamenalo, že by mě nezajímalo, co je potká. Právě naopak. Trochu škoda je, že scénář postavy hned na začátku tak zaškatulkoval, ale na druhou stranu herci byli schopní, poradili si s tím a většina toho, co říkají a jak to říkají, působí díky jejich výkonům opravdu přirozeně. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Svědectví o existenci jedné retardované, dementní generace. Ke které sice věkově bohužel patřím, jinak se k ní však moc nehlásím. Jelikož nemám ty jejich Facebooky a od jejich světa jsem se vždy snažil udržovat co největší odstup, tak jsem si jejich realitu, vidění světa, chcete-li, mohl vždycky jenom představovat. Jo. Myslím si, že nějak takhle pitomě musí vypadat. Velkým zpestřením seriálu je hra "Která z postav je největší dement a je ti nejvíce nesympatická?", neb ač tu postav nevystupuje tolik, tak se vehementně snaží se díl po dílu ve své blbosti předhánět. Ano, jakkoli se mi většinu času chtělo u Semestru blít, tak po technické stránce je to udělané (moc) dobře a, pokud mohu posoudit, obraz dnešní mládeže zachycuje věrně. Jeden příklad za všechny - přítelkyně vám po Skypu sděluje, že jste si spolu v Berlíně tak nějak neměli moc co říci a že se odcizujete a vy mezi tím řešíte s dementem z vedlejší místnosti, která pornoherečka má lepší kozy. Ahoj lásko... 90% ()

Minimie 

všechny recenze uživatele

Zdálo se mi to jako celkem originální nápad, založit celý seriál jenom na počítačových obrazovkách… ale ve výsledku je to nakonec docela nuda. Sice se s tím naše generace lehce ztotožní, ale není to vlastně docela smutný, když se naše životy dají vyprávět jen pomocí obrazovek? Co to o nás tak asi vypovídá? Jako jednohubka to ujde, ale teď se zase moc ráda vrátím k normálním filmům, které zobrazují svět mimo virtuální prostředí (a v tomhle stylu už radši nepokračujte, díky). ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Velmi originální formát a k mému velice milému překvapení celkem kvalitní scénář a přirozené dialogy, (tedy krom Josefíkové, která to má v popisu práce :D, jediná výtka, co mám, se tam moc rychle střídají plochy jednotlivých aplikací a přibližování např. dokumentů, pro mě dost nepříjemné na oči, ale asi trochu subjektivní, páč nejsem mileniál ;) ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama