Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Cindy a Bob Russellovi musí kvůli náhlému onemocnění Cindina otce odjet za ním a nezbývá nic jiného, než svěřit tři děti _ středoškolačku Theu, devítiletého Milese a pětiletou Maicy do péče strýčka Bucka, zapřisáhlého starého mládence, proslulého bohémsky neukázněným životním stylem. Buck, zaměstnaný v pneuservisu své dlouholeté milenky Chamice, se rázně ujme své úlohy, celkem snadno čelí rozpustilostem Milese a Maicy, zato se střetává s negativistickou dospívající Theou. Buck prokáže v nezvyklé roli nevšední vynalézavost, smysl pro humor, ale hlavně srdce a zodpovědnost a brzy si získá synovce a menší neteř. Vzpurná Thea se pomstí Buckovi intrikou za to, že brání jejímu vztahu se spolužákem: způsobí roztržku mezi Buckem a Chamice. Buck ochrání Theu před nechtěnou sexuální zkušeností a Thea docení jeho životní moudrost. Během týdne stráveného s dětmi Buck pochopí, že jeho mládenecká svoboda může vyústit v osamění a že mu chybí žena a rodina. Báječný strýček Buck se k radosti dětí smíří s Chamice a chystá se obohatit svůj život i jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

What does your dog like to drink? Water? ... l've been leaving the toilet seats up. Děti ponechané osudu, či hůře strýčkům, zlodějům a školníkům, toť posedlost Johna Hughese. Vývojově opožděný Johna 'Hagrid' Candyho spořádanou maloměštáckou rodinu se třemi dětmi, z nichž některé vypadají jako Dobrý synek a jiné adepti do Snídanového klubu, napravuje staromládeneckou tyranií. Hodně to nese na bedrech nenapodobitelný Candy, jehož smích děsí víc než penzista s lopatou na sníh. Hughes, který neváhá sáhnout k násilí páchaném sportovním náčiním, dveřmi, hrnci a jinými předměty denní potřeby (další obsese) by udělal lépe, kdyby nemíchal sympaticky civilní polohu svých prvních filmů se sadistickými gagy jako ze Sám doma. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Úžasná komedie. Řádně pohodová, s dobře napsanými dialogy a celkově scénářem. Děti sympatické, což se moc často nepovede. John Candy... John Candy je prostě Uncle Buck. Je svůj, uplně jako by hrál sám sebe. Krásně zahrané. Jeho hlášky mě rozesmály hodně často a dokonce i dokola opakovaná rána z výfuku. Při rozhovoru Bucka s Bugem o rituálních vraždách jsem brečel, ten jeho hihihi smích s přizavřenýma očima byl výborný. Stejně tak série otázek od malýho Culkina na Bucka. Skvělé scény. Celý film působí velmi přirozeně, paráda. -"We can talk about burying the hatchet. You know what a hatchet is, don't you, Bug?" -"It's an ax?" -"Sort of, yeah, yeah. I got one in my car if you'd like to see it." -"I'll pass." -"Fair enough. I like to carry it, you never know when your going to need it." ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Všichni dávno víme, že ještě než zůstal sám doma, Culkin byl fakt frajer. V téhle dost obyčejné umolousané komedii s povinně moralizujícími prvky vztahů dospělí vs. dospívající děti a la (Plný dům, Krok za krokem či Alf) je on tou jedinou zábavou a prostoru má bohužel málo. Předem jasně povinné rozuzlení, solidní dabing s Pragerem. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Feel good movie ktorého hlavným ťahúňom je John Candy. Hughes prešiel na rodinné hodnoty a myslím si, že mu to sadlo. Pritom si stále drží svoj typický humor a scény, ktoré ako keby vypadli z nejakej grotesky alebo slap stick komédie. Ku koncu je to prehliadka zaužívaných klišé. Hoci aj Hughes pomáhal niektoré z nich utvárať. Najviac mi tu vadil asi nepomer v tempe. Niektoré scény sú odbité príliš rýchlo - uzmierenie s Tiou. A niektoré sú prehnane dlhé - hľadanie Tii na večierku. Jean Louisa Kelly je pekná a skvelo Candymu sekunduje. Dôraz je na ich vzťah. V zásade príjemná oddychovka, ktorá ma všetky klady aj zápory filmov 80 rokov. V tom najlepšom aj najhoršom slova zmysle. ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

"Děti, kdo pustil kočku ven?" - "My žádnou nemáme!" - "Tak mazej." Nejlepší John Candy co jsem zatim viděl. Rodiče v náhle nastalé situaci hledají hlídání pro své tři děti. V nouzi jim nezbývá nic jiného než se obrátit na obrovitého samotářského strýčka, černou ovci rodiny, který ovšem nemá s výchovou dětí žádné zkušenosti. John Candy vnese do poněkud konzervativní rodiny hodně oživení. Skvělou roli zde má malý Macaulay Culkin, kterého doplňuje malá Gaby Hoffmann. Vždycky si vzpomenu, jak Culkin zírá, když vidí v kuchyni svýho strejdu obracet obří lívanec na plotně pluhem na sníh. Prostě skvělá komedie, na kterou se vždy znovu a znovu rád podívám. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Buckovo auto [kterému říkal "The Beast" (Bestie)] bylo 1975-78 Mercury Marquis kupé. (c.tucker)

Reklama

Reklama