Reklama

Reklama

VOD (1)

V Los Angeles vládne napětí mezi druhy. Lidský policajt a jeho orcký parťák narazí na věcičku s velkou mocí a zapletou se do prorokované války o území. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (527)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"I´m motherfucker with the magic wand!" V alternatívnom svete, kde sa v minulosti odohralo čosi ako vojna so Sauronom, žijú vedľa seba ľudia, elfi, trpaslíci, orcovia. Takisto sú tam víly, ale tie sú len otravná háveď, ktorú treba rozpleštiť metlou. Elfi ovládajú finančné trhy a tak celkovo majú ekonomickú a teda aj politickú moc. Orcovia žijú v getách a ich klany bojujú s černošskými a hispánskymi gangami. A do toho prídu odpadlícki bojovní elfi, ktorí chcú pomocou magického artefaktu vzkriesiť Temného pána. Lenže tento artefakt chcú získať aj zločinecké gangy a oddiel FBI na boj proti mágii. A to celé nie je natočené ako komédia á la Muži v čiernom, ale v duchu Ayerových predošlých filmov, teda ako ultradrsná policajná dráma a gangsterka, v ktorej je každé druhé slovo motherfucker a polovicu deja tvoria tvoria brutálne prestrelky s hlavami odstrelenými brokovnicou. Will Smith tu hrá úlohu podobnú tej z Bad Boys, Joel Edgerton je jeho parťák orc a Noomi Rapace vládne ako elfka, ktorá s nožom v ruke dokáže rozsekať SWAT komando. Niežeby to bol najzábavnejší film roka, ale je to rozhodne "niečo iné", je v tom kopa akcie, ten cheesy svet celkom dobre funguje a je v ňom plno zábavných detailov (orcovia zásadne počúvajú death metal: "Hej, prečo si to vypol, je to známy love song!") a je to natlakované hláškami až po strop ("Vy orcovia proti potu určite používate Axe."). Netflix servíruje vianočný film ako lusk. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chlapíky z Patroly (od stejného režiséra) čekaly rovněž perné chvíle v nebezpečných ulicích. Jenže z nich byly ony obavy skutečně cítit. Tady svištíme za cool hávem, ovšem bez opravdové syrovosti film ztrácí trochu na věrohodnosti a působí tak trochu usedle (i když jde o eRko a o krev není nouze). Navíc nabízí pozoruhodný mix. Vedle klasických smrtelníků totiž po světě pobíhají i elfové, orci a další magické bytosti. Přidejme si k tomu kouzelnou hůlku i snahu oživit Temného pána, Willa Smithe nebo vůbec prvního orka, jenž se rozhodl dát k policii, nějaký ten ultra drsný pouliční gang, a máme z toho docela zajímavý guláš. Rozhodně ovšem mohl a měl být poživatelnější. Ústřední duo totiž od jistého momentu jen přebíhá z místa na místo, někoho sejme, jiného seřeže, chemie mezi nimi ani ze čtvrtiny nedosahuje hašteření mezi odepsaným detektivem Joem Hallenbeckem a hráčem amerického fotbalu Jimmy Dixem z Posledního skauta, pak se objeví Noomi Rapace, která mrknutím oka rozkrájí SWAT jednotku, ovšem naše dvojka ji úspěšně vzdoruje, fantasy finále pak už dokonale nudí. Netflix pomýšlí po několika seriálových peckách na velké projekty a snaží se tak stát důležitým hráčem na filmovém kolbišti. Nevím, zda se tady na jedné straně dbalo o představení nového světa a vysvětlení jeho pravidel a na druhé zapomnělo na nosný příběh, ovšem mě chybělo i to, co jsem psal na začátku: špinavé ulice plné zoufalců a vrahů nemají atmosféru a akce rozhodně není tak intenzivní a živočišná jako u dřívějšího Ayera. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Blbé jak pučtok, postavy ploché, mytologie nechtěně směšná a rozhodně ani náznakem nevytvářející základy pro zajímavý a fungující svět. Přeplácaný mišmašový brak nad kterým by i pejsek s kočičkou ohrnovali čenichy. Jenže zároveň to záhy nabere zběsilé tempo, jde se z jedné akce do druhé a vůbec je to solidní přímočaré výbušné nablblé béčko jak se patří. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nápad fajn, ale prevedenie mizerné. Svet orkov/elfov/ľudí spolunažívajúcich tisícročia je absolútne nevyužitý. V Los Angeles tejto alternatívnej reality nie je okrem poletujúcej víly nič fantastické. Všetky fantazíjne prvky sú vtesnané do hlavnej línie. Celé to pôsobí, akoby prítomnosť elfov a orkov nijako neovplyvnila svet. Samotná buddy línia je pomerne suchá a chémia medzi Smithom a Edgertonom s výnimkou záveru vôbec nefunguje. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JEN „JASNÝ“ MŮŽE OVLÁDAT MOC HŮLKY“… /// Zajímavě poskládanej fantasy svět. Normální, ale díky rasový odlišnosti a často nesnášenlivosti jednotlivejch druhů, vlastně jinej. (I když – vemte náš svět a zkuste si místo Orka Jakobyho dosadit Romáka Lakatoše.) Navíc je v něm dostatek magie na to, aby udělala trochu vzrůša. Akce není nic převratnýho, prostě to jen „pucá“ a bouchá. A i když často stačí, aby Ayer vykrádal svoji Patrolu, má to svoje kouzlo – navíc i dobrý hlášky. Ano, tahle pohádka klidně mohla běžet v kině. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě integrace nepřizpůsobivejch do společnosti. 2.) Baví mě, když se všechno točí kolem klacku (i Noomi Rapace). 3.) Thx za titule „Sarinka.luc a czmimi“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (153)

Zajímavosti (12)

  • Na soundtracku sa podieľali známe osobnosti ako napríklad Rag'n'Bone Man, Machine Gun Kelly, Bebe Rexha, Logic či hudobné kapely Bastille a X Ambassadors. (Astonko)
  • Max Landis prohlásil, že odmítl 1 milion amerických dolarů navíc během prodeje scénáře, jelikož požadoval, aby film režíroval David Ayer. Scénář napsal speciálně pro Ayera. (Jigvell)

Související novinky

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

10.05.2022

Příběh o tom, jak Willu Smithovi (Já, legenda, Král Richard) jedna facka změnila život, se bude psát nejspíš ještě nějakou dobu. V tuto chvíli má herec desetiletý zákaz účasti na Oscarech, přišel o… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

22.04.2022

A už je to tu zase. Po skandálu Willa Smithe (Král Richard: Zrození šampiónek) na letošním oscarovém ceremoniálu, během nějž herec neudržel nervy na uzdě a během přímého přenosu udeřil do obličeje… (více)

Reklama

Reklama