Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Julius "Lavi" Lavický byl velký fotbalový talent. Večírky, alkohol, kouření, holky a eskápada za eskapádou mu ovšem ničí slibně rozjetou kariéru. Už dokonce nehraje za Spartu, ze které byl stylově odejit, ale "pouze" za Vyšehrad. Bude sekat latinu v tomto rodinném klubu, řízeném charismatickým majitelem, nebo nás čekají další až mýtické historky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (344)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Protože lodní počítač Holly má IQ 6000, což je stejně kolik má 12 000 fanoušků fotbalu (mrk mrk pro znalce Červenýho trpaslíka), jsem se Vyšehradu vyhýbal obloukem o velikosti nejmíň devíti fotbalovejch hřišť. Můj humor už je ale díky internetu a memům natolik zdegenerovanej, že se mi líbil primitivní seriál o fotbalu, ačkoliv fotbal bytostně nesnáším víc jak pondělní dvojhodinu tělocviku na střední s panem Kyblikem. Jakože nebudu lhát, ten českej trapnohumor a až satirickej výsměch pokrytectví zazobanejch fotbalovejch celebrit je tak debilní, až je prostě skvělej a stejně tak pokrytecky zábavnej.... Štáfkův komediální fištrón v roli alfasamce Laviho co se řítí jak lavina a je génius i dylina je top notch. No a Jakub Prachař v geniální "dvojroli" je chodící automat na hlášky – jaktěživ bych si ani v Eurojackpotu nevsadil na to, že to někdy řeknu. Krátkometrážní formát je velký plus, snad ještě větší jak pleška average Baník enjoyera.... [VERDIKT: 7 mičud z 10 ty mičurine, tohle prostě nejde brát vážně] ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kuba Štáfek dokazuje, že i navzdory svému domovskému projektu platí za výtečného komika, slušného herce - Ačkoli střihnout si takového rozkošně vygumovaného suvenýra musela být radost.. - ba dokonce vůbec ne špatného tvůrce.. Má sice opět o Kolečko víc, nicméně tomu to tentokrát zase jednou jede jako po mokrý trávě při špatným obutí.. Na dobře zvoleném půdorysu mikrokomedie rozehrávají pánové výtečné bago, při němž se vtipně trefují do jedné fotbalové osobnosti za druhou jako svýho času Roberto Carlos do zdi.. Vulgarity (v)hodně za pulicí čarou tentokrát celému projektu přesně pasují.. Účast několika fotbalových hvězd potěší i z toho důvodu, že naznačuje, jak si ze sebe kluci zvládají dělat legraci, což jim budiž přičteno ke cti.. Vysokou kvalitu, jakkoli některé epizody platí za vyloženou holomajznu, dokládá pak především reakce mistra Limberského..;) ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Něco jako fotbalovej Zoolander. Škoda (ne)herce v hlavní roli, protože spousta fórků by se dala prodat líp. Pro člověka se zájmem o fotbal to nicméně je zábavný kousek se stopáží "tak akorát". "Rosu? Skleněnýho? Porcelánovýho panáčka? Místo mně???" Problém je, kromě herecky slabého hlavního protagonisty, hlavně to, že se veselé příhody dost rychle vyčerpají. Pak je bohužel vidět, že vlastně není moc o čem točit. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Nelze zapomenout na boom, který tento seriál na podzim 2016 vyvolal. Když jsem pak viděl první dvě epizody (kdy na uvedení dalších se teprve čekalo), byl jsem bezvýhradně nadšen z trefné satiry na český fotbal jako celek, přičemž razítkem na to byly epizodní role v podání samotných hráčů. Poté čas plynul, další dva díly taktéž povedené, pátý slabší... což už mě mohlo varovat, protože když se seriál začíná vyčerpávat takhle brzy, není to dobrý signál. I tak jsem vznik druhé řady přívítal a... není podle mě lepších slov než těch vypůjčených z titulní písně - "z vrcholu na dno", kdy naprostou hrůzou byla v pořadí sedmá epizoda. Ostatně, napadlo by někdy někoho, že někdy nějaká tvorba utrpí tím, že z ní odejde Jakub Prachař, který do role skvěle zapadl? Přirozeně se nabízí úvahy jako - "nestoupl ten náhlý úspěch tvůrcům do hlavy?" Nebo "není na škodu, že seriál vznikal takřka on-line?". Ještěže to zakončení celé ságy, okořeněné Martinem Hoffmanem, zachránilo. Stejně jako fakt, že některé hlášky se při pozorování dalších a dalších ročníků naší kopané vrací jako ty z Čtvrtníčkova "Ivánka". 70% ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Lavi je byl a bude nejlepším a nejožralejším hráčem třetí ligy. Tohle přesně vystihuje český ''buranský'' čutec, no a já jsem každopádně doteď v šoku, když vím, že po tom, co Lavi skóroval už nic dalšího nepřijde. Mám chuť založit sbírku na podporu této pasoviny a pomoc Lavimu dostat se zpátky na vrchol, přece nechcete aby skončil v nějakým Valladolidu :D ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • V tomto díle se objeví dva bývalí čeští fotbalisté Jan Rajnoch a Radek Sňozík. Oba v době uvedení epizody působili v amatérském fotbalovém klubu Real Top Praha, ve kterém v té době také hráli osobnosti z kulturního a sportovního prostředí včetně představitele Laviho (Jakub Štáfek). (Wh1t3W0lf)
  • Seriál se stal tak populárním, že už existuje i vlastní Laviho kolekce oblečení – JL10. (griph)
  • Ústřední znělku „Lavina“ nazpíval Vojtaano. (SONY_)

Související novinky

Začal se natáčet film Vyšehrad

Začal se natáčet film Vyšehrad

17.09.2020

Po úspěšném seriálu přechází postava Laviho do celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Film Vyšehrad vzniká v produkci Gangbang production a bude se natáčet do poloviny října… (více)

Reklama

Reklama