Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (393)

predators 

všechny recenze uživatele

Divím se hlavně dvěma věcem. Zaprvé tomu, že jsem tuto pecku viděl až teď! Což by z určitého, hlavně kvalitativního, pohledu může být výhoda! A tou druhou podivností je zdejší nízké hodnocení. Já se přidám k těm, kteří byli ohormeni ďábelskou atmosférou, hudbou, charizmatickými herci, výbornými efekty a napínavostí jak šráky až do samého konce. Jo, možná to nadšení pramení z toho, že jsem od Arnieho moc nečekal, ale teď nelituju žádné ze 121 minut. Díky za Bluray, který posouvá tento nářez do nového tisíciletí! Titulky na mém profilu... 80% ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Zbytečně podhodnocený film. Arnie je zde naprosto drsnej frajer, co má problémy s chlastem a look a lá Max Payne. Příběh je v hodně duchovní až silně ujeté rovině a některé skutečnosti nedávají naprosto smysl- že by byl Satan takový máslo? No... Ale jasně, ve srovnání s novodobými akčnáky, které jsou nabušené akcí a tím to končí, má Konec Světa aspoň něco navíc. Má výbornou atmosféru, mě nenudil a navíc plyne v pohodovém tempu až do konce. Oscarofka to není, pohodofka na nenáročný večer jo. A že dávaj všichni 1-2*, dám 4*. A basta! :) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Neprekvapuje ma ani tak to, že vieš, kde je knižnica, ale skôr to, že do nej máš preukaz.“ Pekne drsný film. Na schwarzeneggerovku za 100 miliónov je to nečakane tvrdé a miestami dosť nechutné (bábätko cucajúce hadiu krv), nechýba dokonca ani erotika a nahé telá. Arnold je v pohode, jeho spojenie s komickým buddy parťákom nič moc, ale bolo aj horšie a v pár chvíľkach im to navzájom celkom vtipne odsýpa („S nafukovacou si sa rozišiel?“). Bohužiaľ Gabriel Byrne je určite jedným z najhorších kastingových rozhodnutí roku. Peter Hyams sa snaží (pôvodne to mal režírovať Arnoldov kamoš James Cameron!), ale od druhej polky sa mu to začne rozpadávať. Našťastie dovtedy je to prekvapivo kvalitné, dobré a temné. Apokalyptická atmosféra, Arnold v plnej forme (len pár rokov po T2, ktorý ho zastihol na vrchole fyzických síl). Po hodinke to ale celé začne ísť dole vodou, satan sa Správa ako debil, je možné, aby ho „nejaký“ smrteľník proste len tak zhodil z ôsmeho poschodia (alebo spražil raketometom) a čím viac začne Hymas siahať po CGI, tým je to bez debaty horšie a horšie. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si říkal, že to je překvapivě dobrý film. Ovšem, jak se od thrilleru posouval k myterióznímu či horrorovému žánru, klesala také jeho kvalita. Čím se děj více rozvíjel, tím byl scénář děravější. V poslední čtvrtině šlo už o podívanou pro otrlé. Nemohu se ubránit srovnání s Terminátorem, protože obě hlavní postavy jej svými vlastnostmi připomínaly: Chvíli byl jako Terminátor Jericho, pak zase Satan. Vůbec nechápu motivy jednání postavy Jericha, ale to jsem asi měl očekávat. Jinak jako thriller s pěknými scénami a triky v první polovině za ****, za druhou hloupější polovinu slabé **. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Ale no, nebuďte na Arnolda až taký zlí. Tento akčný horor je v pohode, hlavne čo sa týka jeho miestami temnejšej, vcelku dobrej atmosféry, ktorá je podfarbená výbornou hudbou. A keďže tu hrá aj Arnold, tak túto temnejšiu mystickú atmosféru strieda akcia. Scenár myslím bol dobre spravený, vyznenie filmu je také dvojstranné, buď sa mali zamerať hlavne na akciu alebo prepracovať seriózne mystiku. Ale 3* to odomňa má, pretože film ma bavil, hudba výborná, nápad tiež, avšak mne tam moc nesedel Gabriel Byrne, a na niektoré tradične veci vo filme (napr. záver), tak nad ne som sa povzniesol. Hodnotené z nadhľadu – celkom slušné. Veď nemusíte pozerať len psychologické a ťažké intelektuálne filmy. Sem tam aj nejaký Arnold neuškodí (samozrejme Terminátor, Totall Recall a iné sú jeho vynikajúce klasiky). ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Film Konec světa byl poslední film distribuovaný na laserdisc. (Duoscop)
  • Udo Kier chtěl původně hrát roli Satana, ale producenti nechtěli, aby hlavní herec a hlavní záporný herec měli oba německý /rakouský přízvuk, a proto byl Udo Kier obsazen do vedlejší role. (DEXTER099)
  • Koncem devadesátých let už nikdo nevěřil, že se stárnoucí Arnold Schwarzenegger, zvláště po operaci srdce, ještě dokáže dostat do formy. Nikdo ho tím pádem nechtěl obsazovat. Vysvobozením byl právě film Konec světa. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno