Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (393)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

V první řadě je nutné akceptovat fakt, že pro všemocného ďábla je pouhý smrtelník téměř rovnocenný soupeř. Rovněž nebude od věci smířit se s tím, že na téma satanismus už vznikly poněkud hodnotnější počiny, ale již k věci. Konci světa rozhodně nelze upřít ponurou atmosféru, k níž nedílnou součástí přispívají démonické chorály. Gabriel Byrne coby představitel temné strany a krom toho nositel těžkého charismatu si roli Satana náležitě vychutnává a je to znát. Speciální efekty nejsou k zahození a v některých sekvencích budí dojem dobře odvedené práce. Přes všechny klady se však End of Days označení "béčkový film" nevyhne. 65% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když se pokusím opomenout neopomenutelné, tedy to, že samotný vládce pekel, který likviduje člověčstvo škaredým pohledem, má neskonalý problém poradit si s jedním bezvýznamným človíčkem. Bohužel, na jejich konfrontaci je snímek prakticky postaven, takže jej nejde brát až tolik vážně. Akcička na rok 1999 celkem ujde. Arnold má stále mladickou jiskru a děj odsýpá. Pár hlušších pasáží zde přeci jenom je a hned 2x se mi během stopáže podařilo prospat se. Nelze však opomenout velice vydatnou kadenci hlášek, která si mě celkem získala. Myslím si, že je zde snímek značně podhodnocen. Já bych jej viděl na ucházející předspánkovou relaxaci. Nudou jsem neumíral. Viděl bych to na ošklivé 3 kousky. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Arnie se v druhé půli devadesátek už pomalu začínal víc starat o politiku než o hraní, ve filmech slávou jen pomalu dojížděl setrvačností z dob svých vrcholů s Cameronem, a zajímala ho v nich víc výše jeho honoráře, než zajímavý scénář a schopný režisér - navíc čerstvě po dvojité operaci srdce byl rád za jakoukoli nabídku co prošla přes strach pojišťoven. To všechno je tu vidět nemálo, byť to ještě není taková tragedie jako o rok později s Šestým dnem. Režisér a scénárista Hyams se s tím moc nepáral, splácal béčkovou vykrádačku o dva roky staršího Ďáblova advokáta na míru nenáročným divákům brakových trikových "hororů", a s unaveným Arnoldem v hlavní roli, aby nalákal i akce-chtivé fanoušky. Spokojení nakonec nejsou ani jedni, atmosféra veskrze není žádná, a Arnold víc času spíš jen zmateně pobíhá, než aby aspoň mlátil a střílel lidi (což je poloha ve které baví i v sebevětší blbosti), a CGičkový Satan se kterým si to v závěru rozdá je trikově tak ohavný, že to snad muselo být nekoukatelné i v době vzniku. Zajímavější jsou aspoň vedlejší postavy, v čele s vždy dokonalým Udo Kierem, a příjemná "necenzurovanost", kdy se brutálními záběry a nahotou úplně nešetří. 5/10 ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Když to beru jako akční průplach mozkovny, tak je to super snímek na odreagování. Nic hlubšího v tom není radno hledat. Arnie není žádný dramatik, ani komediant a nejlíp mu to jde s mečem nebo pistolí. Tenhle film rozhodně neurazí. Když k tomu připočtu závan mysticismu a ponurosti, je to vlastně na Arnieho skvělý počin. 70% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Arnold versus Satan. Ano i tak se dá jednou větou definovat tento snímek. Jericho Cane (Arnold Schwarzenegger) se živí jako bodyguard. V podstatě hned na začátku filmu se to začne ubírat však zcela jiným směrem. Na konci roku 1999 přichází Satan (Gabriel Byrme) aby našel vybrané děvče a s ní zplodil Antikrista. Gabriel je v roli parádní, snadno se mu ta role věří. Arnold v hororu, i když akčním působí decentně jinak. Pokud se nepletu tak je to jeho jediný horor. Ovšem není horor jako horor že? Zvlášť ne takový, když ikona akčního žánru střílí do Satana z kulometu. Konec světa není špatný. Má svůj nápad i zpracování. Pobaví jistě Arnoldovi hlášky a sledování jeho muž proti muži. (65 %) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Rola Jericha (Schwarzenegger), bola pôvodne plánovaná pre Toma Cruisa. (rador)
  • I tentokrát se natáčení zúčastnil Arnoldův kamarád a častý spolupracovník Sven-Ole Thorsen. Tentokrát se objevil pouze v roli násilníka a jako herec není v titulcích filmu uveden. V závěrečných titulcích je zmíněn pouze jako kaskadér. (Rominator)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama