Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (393)

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarený akčný film s Arnoldom Schwarzeneggerom. U niektorých filmov ma naozaj prekvapujú hodnotenia. Príbeh bol viac než podarený, navyše pozerať film v roku 1999 v ktorom nastane koniec sveta na Silvestra toho istého roku, tak to je sila. Obsadenie mi vyhovovalo, spokojnosť aj s hereckými výkonmi. Koniec taký, aký čakal každý. Nenudil som sa, film bol na tú dobu príjemným prekvapením. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Arnold zachraňuje svět před Satanem. Celkem obstojně natočené biblické téma, ze kterého se ale dalo vytřískat mnohem víc. Nicméně určitě to není k zahození. Začátek byl hodně nadupanej, obzvlášť scéna s vrtulníkem, jak Arnie drží na laně a chytá kněze. Potom děj ale trošku upadá aby nakonec dostal příběh zase šmrnc. Akce v metru byla povedená a jak se Arnold obětuje je až dojemné. Po technické stránce to taky není zlé a hudba stojí za poslech. Arnold byl dobrý, ale kdo mě opravdu přesvěčil, byl Gabriel Byrne v roli Satana. Takový malinko lepší průměr. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger sa na sklonku milénia a vlastne aj svojej aktívnej akčnej kariéry ešte rozhodol postaviť aj samotnému Satanovi a vznikol z toho možno nie špičkový, ale aj tak stále jeden z jeho najlepších filmov minimálne deväťdesiatych rokov. Bežne ma síce táto satanistická tématika až tak moc neoslovuje, ale v tomto filme je podaná síce možno trochu béčkovejšie, ale podľa mňa aj podstatne zaujímavejšie a zábavnejšie, než je zvykom. Schwarzenegger tu už nie je tým neporaziteľným sebavedomým zabijakom, ako predtým, ale skôr utiahnutým policajtom, ktorý už toho zažil dosť, hlavne vraždu rodiny a tak sa mu už ťažko hľadajú dôvody, prečo žiť ďalej, ale táto úloha mu sadla perfektne a tak to opäť s ľahkosťou ťahá. Film sa ale môže oprieť aj o zaujímavý scenár, hlavne prvá polovica má výbornú kriminálnu líniu, kedy postavy len pomaly odhaľujú, čo sa to vlastne deje, mnoho výborných momentov a hlavne perfektnú atmosféru, ktorá pôsobí tak temne, znepokojivo a samozrejme aj trochu nábožensky. V druhej polovici je už samozrejme všetko jasné a tak film začne byť trochu priamočiarejší, ale jeho úroveň klesne len minimálne, Schwarzenegger sa už prepne do akčnejšieho módu, k tomu nechýba nejaká tá dilema, ktorá strana je vlastne tá správna a tak je to vydarená zábava až do konca. Veľkým plusom je aj obsadenie a ich postavy, Arnold Schwarzenegger je tu výborný, bavil ma aj jeho partner, k tomu sympatická Robin Tunney, charizmatický a démonický Gabriel Byrne a mnoho zaujímavých menších postáv, tu nemám problém. Pochváliť musím aj akciu, kvôli tématike je samozrejme trochu odlišná, ale aj tak hneď na úvod zaujme výborná scéna s vrtuľníkom, poteší pár slušných prestreliek, plno efektných výbuchov, rôzne drsnejšie momenty, hlavne Satanove likvidácie a k tomu nejaký ten súboj, ktoré sú ale predsa len viac zostrihané a Schwarzenegger v nich skôr prehráva. Žiadna akčná scéna úplne nevyniká, ale vždy sa je na čo pozerať. Režijne som veľmi spokojný, Peter Hyams je síce podľa mňa len priemernejší režisér svojej kategórie, ale Koniec sveta mu vyšiel, film má skvelý vizuál a perfektnú atmosféru, až na pár detailov, ako spomínané zostrihané súboje tu nemám čo vytknúť. Koniec sveta síce celkovo nebol prijatý práve najlepšie, ale mne sadol, možno najzábavnejší film so satanistickou tématikou a posledná Schwarzeneggrova poriadna úloha, ktorá mu ešte skutočne sedela. 79% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Divil by ses, co člověk slíbí, když hoří." Přepral Predátora i T-1000 a teď je na řadě Satan. Fajn. To je solidní soupeř. Zná skvělé finty a dokáže fantasticky vysvětlit Boží strategii: Když se stane něco dobrého, tak je to Boží vůle, když se stane něco špatného, tak cesty Páně jsou nevyzpytatelné. Tohle prokouknutí reklamního triku se mi líbí, ale zároveň si myslím, že souboj vládce pekel s vládcem posilovny mohl a měl být mnohem ďábelštější. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Terminator vs. Lucifer. Zní to lákavě, ale právě v tomto spojení je zakopaný Kerberos. Akční scény totiž byly zakomponovány do tohoto mysteriózního thrilleru poněkud necitlivě, nicméně jako úlitba Arniemu T-800 to lze se skřípajícími zuby pochopit. Já bych však na místě jeho postavy spíše uvítal charakterního herce, nebo vlastně jakéhokoliv herce a posunul Konec světa do více komornější roviny.. A samotný vládce pekel? Mám G.Byrnea rád, ale tady jako představitel ďáblova vtělení roznášel takovou hrůzu, že by ho bez problémů umlátila Dorota Máchalová péřovým polštářem. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Koncem devadesátých let už nikdo nevěřil, že se stárnoucí Arnold Schwarzenegger, zvláště po operaci srdce, ještě dokáže dostat do formy. Nikdo ho tím pádem nechtěl obsazovat. Vysvobozením byl právě film Konec světa. (-bad-mad-wolf-)
  • Jako kaskadér se na filmu podílel Arnoldův nejoblíbenější tréninkový partner a také nejlepší přítel Franco Columbu, v závěrečných titulcích uvedený pod jménem Dr. Franco-Columbo. (Rominator)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 41. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama