Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (393)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Z trojice filmov, ktore Arnie natocil po operacii srdca a predtym ako sa s T3 na dlhy cas rozlucil s filmovou karierou, mal tento film najväcsi potencial. Kladom je, ze tu Arnie nehra nejakeho obycajneho hasica alebo pilota ale skuseneho policajta, takze ma prilezitost ukazat sa v akcii. Hned ta uvodna so skutocnym vrtulnikom (ziadne hnusne CGI ako je dnes zvykom) je celkom pôsobiva a ponuka slusne kaskaderske kusky. Lenze to je predcasny vrchol filmu. Po väcsinu filmu Arnie hra zroneneho chlapika, ktory chlasta a smuti za mrtvou rodinou. A to je prvy velky problem. Arnie sa tu hlavne snazi hrat, co nikdy nebola jeho silna stranka a ani dôvod preco jeho fanusikovia sleduju jeho filmy. Naviac Arnie pôsobi nevierohodne ci uz ako zroneny otec, tak aj ako detektiv, ktory sa snazi namiesto svalov pouzivat rozum. Vzhladom na vazny ton filmu tu Arnie ani nema prilis prilezitosti na svoje legendarne hlasky. Mne prilis nesadla ani nabozenska zapletka, co bezne nemam rad a zaroven mi nepripadala prilis prepracovana. Namiesto nejakej logiky sa tu vsadilo na efektnost. Jednotlive sceny maju slusnu atmosferu, ale pôsobia samoucelne. Akcne sceny ma okrem uvodnej nahanacky prilis nenadchli. Väcsinou su plne trikovych exhibicii, ktore dnes uz pôsobia zastaralo. Vzhladom na Arnieho ucast by som chcel vidiet klasicku akciu s prestrelkami nahanackami a bitkami. A nie aby Arnieho zmlatila nejaka stara tucna posadnuta zenska. Takze vysledkom je netypicka Schwarzeneggerovka, ktora mne prilis nesedi a s jeho top filmami sa zdaleka nemôze rovnat, ale ziadna katastrofa to tiez nie je. Pre mna to je zbytocny film. 4/10. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Když to beru jako akční průplach mozkovny, tak je to super snímek na odreagování. Nic hlubšího v tom není radno hledat. Arnie není žádný dramatik, ani komediant a nejlíp mu to jde s mečem nebo pistolí. Tenhle film rozhodně neurazí. Když k tomu připočtu závan mysticismu a ponurosti, je to vlastně na Arnieho skvělý počin. 70% ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Musím začít jednou podstatnou informací, která více méně mluví za vše. Arnold z plátna po celou dobu téměř nesleze a nějak zapomněl hrát. No, zapomněl... Na začátku nahodil obličej s nápisem Terminátor a ten už nezměnil. Hodně groteskní pak jsou obzvlášť scény, kdy Arnold brečí - to jsem se už fakt musel smát. Z tohoto důvodu už film ztratil většinu svých ambicí, které mu kvalitní námět a hlavně docela zajímavé efekty daly do vínku (mimochodem, kterým hráčům Magiců připomínal satan kartu Lord of the Pit?). Jinak je samozřejmě na hlavu padlé to, že je Arnold schopný odolávat Satanovu hněvu i moci, zatímco ostatní jsou jako figurky, a navíc samotné rozuzlení a Arnieho vnitřní boj (nejkomičtější to část Schwarzeneggerova výkonu) byl vyloženě trapný. Jinak ale film běží v dobrém tempu a stále se něco děje, takže nuda to zase není. Jen takový prachobyčejně průměrný brak. Dva a půl. [srpen 2006] ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

tyvole super nářez,zas nechápu,jen 53%????????příběh je naprosto perfektní,gabriel byrne jako satan je fakt démonickej,arnoldova postava zdrceného policty je výborně napsaná a arnold si sní poradil překvapivě dobře.finální souboj ve kterém dostává satan brutálně na prdel je fakt hustej,takže vás opět nechápu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Peter Hyams umí vysokorozpočtová akční (TIMECOP, NÁHLÁ SMRT) i hororová (RELIC) béčka jako víno a špatně nedopadl ani tenhle jeho kombinovaný příspěvek vlně satanských filmů na sklonku starého milénia (ĎÁBLůV ADVOKÁT, DEVÁTÁ BRÁNA, STIGMATA). Na jedné straně originální námět na bizarní žánrový hybrid, který před ním prolistoval Sam Raimi a James Cameron a v hlavní roli akční ikona na vrcholu, na straně druhé nedotažený scénář a krajně nepřesvědčivý Arnoldův pokus o hraní. Připočtěte neutichající pyrotechnické orgie, několik vydařených akčních scén (bungee jumping z helikoptéry, jízda metrem) a záplavu mnohdy ryze samoúčelných, nepříliš kvalitních počítačových triků a dostanete tradiční, hyamsovsky zabitou ale veskrze zábavnou podívanou, ve které Arnold hlasitě fuckuje a ze samopalu i granátometu kropí Satana. Co mě zaujalo byla ta nápaditě podaná Arnoldova vzpomínka na zavraždění jeho rodiny. Obyčejně by se tak provařená věc odbyla hrdinovým převalováním v posteli a pár světelnými záblesky, ale tady se objeví jako Satanovo 3D lákadlo pro přechod na temnou stranu síly a i když to dojímající se Arnold trošku shazuje, funguje to přímo ďábelsky. Ten film se vůbec jeví jako prokletý - Hyams šel po něm dělat šmíru jako MUŠKETÝR a LOVCI DINOSAURů, Arnold sračky jako 6. DEN a PROTIÚDER a ani Byrne už na plátně neřádil tak jako v předchozích letech. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Rola Jericha (Schwarzenegger), bola pôvodne plánovaná pre Toma Cruisa. (rador)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 41. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama