Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (393)

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z Arnieho nejhorších akčních filmů, ale to neznamená že to je nějaká strašná sračka, protože akční filmy má arnie na docela nadprůměrný úrovni, bohužel se akle Arnold na boj proti zlu či satanovi moc nehodí a je to na tom filmu dost znát a ani scénář ho moc nepodpoří, ale to při jeho hereckých kvalitách by asi taky moc nepomohlo, ale přes všechny tyhle výtky se mi to i tak líbilo a dokázalo mě to slušně zabavit ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Píše sa rok tisíc deväťsto deväťdesiat deväť. Blíži sa konec tisícročia. Magický dátum, kedy sa pekelné sily pokusia ovládnuť a zničiť náš svet. Končí sa milénium. Dovŕšil sa čas. Temný anjel opustil žalár a je pripravený splodiť Satana, ktorý sa ujme vlády nad celou Zemou. Do cesty sa mu však postaví Arnold Schwarzenegger. Jedine on ho môže zastaviť. No ak sa mu to nepodarí nastane "Konec sveta". "End of Days" - akčný, okultný horror. *** ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Arnold zachraňuje svět před Satanem. Celkem obstojně natočené biblické téma, ze kterého se ale dalo vytřískat mnohem víc. Nicméně určitě to není k zahození. Začátek byl hodně nadupanej, obzvlášť scéna s vrtulníkem, jak Arnie drží na laně a chytá kněze. Potom děj ale trošku upadá aby nakonec dostal příběh zase šmrnc. Akce v metru byla povedená a jak se Arnold obětuje je až dojemné. Po technické stránce to taky není zlé a hudba stojí za poslech. Arnold byl dobrý, ale kdo mě opravdu přesvěčil, byl Gabriel Byrne v roli Satana. Takový malinko lepší průměr. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jako zřejmě každý smrtelník bych nechtěl zažít konec světa, ale kdyby byl napínavý a akční jako je tenhle nemohl bych si ho nechat ujít. Arnold Schwarzenegger se upsal do role, která není zas tak bitkařská, neprojeví zde svojí svalovou hmotu naplno, i když ke konci bude rád že jí má a dokáže zahrát slušně, což se mi na něm líbilo. Akčních scén je sice pomálu, ale film má po celou dobu solidní spád a zajímavý děj. Sice je příběh nadsazený až hanba, nemožný určitě, ale když pojmu fakt, kolik toho ve Vatikánu mají ukrytého, kolik fakt dokážou ututlat a kolik se jich dokázalo vydrápat na povrch tak je mi to celkem jedno. Přední je abych se pobavil a tomuto filmu se to podle mě zdařilo. --- Co to kurva děláš?! - Ty krvácíš! - No jistě, že krvácím, když jsi to do mě našil. - Promiň, musel jsem to zkusit. - To teda zkoušíš pěkný voloviny! ()

Derek 

všechny recenze uživatele

tak dobre, tak si to zhrňme. najskôr pozitíva: a. hrá tam arnold, b. je tam pár slušných scén a po c. na konci titulkov hrá pieseň od gun´s n roses. a teraz tie negatíva: a. hrá tam arnold (a je strašne toporný a nepresvedčivý herec pokúšajúci sa o vyjadrenie nejakých emócií), b. má to totálne stupídny scenár (plný nezmyslov a nelogickostí) c. je to natočené strašne nudne a nezaujímavo (takže ak si počas filmu odskočíte na wc, tak vám nebude vôbec vadiť že ste o niečo prišli). jednoducho strašné sklamanie. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Koncem devadesátých let už nikdo nevěřil, že se stárnoucí Arnold Schwarzenegger, zvláště po operaci srdce, ještě dokáže dostat do formy. Nikdo ho tím pádem nechtěl obsazovat. Vysvobozením byl právě film Konec světa. (-bad-mad-wolf-)
  • Film Konec světa byl poslední film distribuovaný na laserdisc. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama