Reklama

Reklama

Alfa

  • Slovensko Alfa (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám - je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (361)

evapetra 

všechny recenze uživatele

Coby milovnici psů mě samozřejmě film o tom, jak to mohlo být s domestikací vlka hodně nalákal, takže za toto téma a záběry krásného vlčka jsem byla ráda. Ale zase jako čtenářka Štorchových knih o pravěku a obdivovatelka Burianových kreseb jsem si pravěké obyvatelstvo vizáží i chováním představovala přece jenom trochu více do gorilovata, takže jsem se s takovýmto zpodobněním jaksi nemohla srovnat. Připadalo mi, jako by se za pravěké lidi namaskovali žáci na školní představení.Těm bych ovšem za takovéto převleky upřímně zatleskala. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Prostý příběh chlapce, který si nevšiml, jestli jeho hafan zvedá nohu nebo čupí. Však co stojí za trochu zájmu, je posledovat jaké švihácké hadry nosil člověk 18 tisíc let před Kristem. Na bundách s kožešinovými kapucemi, doplněnými slušivou šálou a praktickou pánskou koženou kabelkou, je zřejmý overlockový steh, místy i coverlockový, střiženo je to tak důmyslně, že ani dnes by se člověk nehanbil takto vyrazit na zimní štaci kupříkladu po Islandu.. K tomu kalhoty na míru, hezky propracovány, beztak i s kapsami na prdeli a ještě obuv. Tak ta byla vymakaná a nakombinovaná barevně přímo ke kapuci. Ve scéně "koupání v řece" zase můžeme spatřit velmi praktickou mikinu. Hezky sedící v ramenou a i délka rukávu je: pintlich. Takže i za kostýmy srážka. Doporučení tvůrcům: "To víte, doba ledová, je doba ledová." - pusťte si Macha a Šebestovou a něco se dozvíte. A doporučení divákovi: do poslední řady a zapnout na mobilu hru. I nejblbější Tetris bude velmi osvěžující záchranou. ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Miluju tyhle sterilní sračky, člověka to pak donutí vážit si těch dobrých filmů. Rád bych si myslel, že je rok 2001, když maj autoři tolik odvahy vypustit něco tak umělohmotného, protože od první minuty je vidět, že se to celý mastilo před zeleným plátnem. Tady je jasně cítit nesoudnost nebo hluboká kapsa, protože ten vizuál je fakt tragickej. Do toho dost podobně sterilní příběh, kterej vám bude podezřele povědomej a dost nesympatický obsazení tomu taky úplně nepomáhá. Pohádka o domestikaci vlka tak vyznívá úplně na prázdno a dost se divím, že to šlo u nás do kin, když spousta mnohem lepších věcí má prostě smůlu... Zakázat tyhle bakelitový slátaniny! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Popravde nechápem to nízke hodnotenie. Ide o naozaj veľmi príjemný, po technickej stránke výborne zvládnutý survival, ktorý svojim dramatickým vyznením a pocitovým pôsobením na diváka možno kľudne priradiť do kategórie rodinný film. Čítal som si komentáre a čudujem sa, že až na jedného užívateľa asi nikto nepochopil význam a hlavnú pointu filmu - príbeh o domestifikovaní psa. Tiež ma pri filme napadla myšlienka, že koľko takýchto podobných príbehov už nadobro ostane zabudnutých... toľko ľudských životov, ktoré sa v priebehu tých tisícročí prepadli do čiernej jamy zabudnutia.... Čo sa týka konkrétne tohto príbehu, naozaj to tak mohlo byť, pravdu už nikto nikdy nezistí, svoju logiku to ale má. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Blízce příbuzný 10.000 B.C. byla zábavná relaxační pohádka/haluzní hlína (jak kdo chce), která mě nadchla svým vizuálnem i infantilně dobrodružným dějem. S Alphou jsem ovšem měl od prvních záběrů dva zásadní problémy - 1)nevtáhl mě do děje, protože 2)nevěřil jsem mu. Nevěřil jsem ani za mák jeho hercům, nevěřil jsem jim jejich chování, jejich dialogy, jejich kvazipravěkou klingonštinu, jejich účesy, jejich nevěrohodně vystajlované pravěké ohozy. A jemnocitný křehotinkový hulibrk Omega v hlavní roli byl nejmíň věrohodná postava ze všech a ze všeho, totálně tragický casting. Exteriéry byly sice meditativně krásné, ale z přemíry CGI zároveň i sterilní, neživé, bezduché. Nevěřil jsem jim. Pokud byl záměr film pojmout s jistou surreálnou artovou nadsázkou, třeba s takovou s jakou byla vykreslena stará bájná Hellada v Immortals, minulo se to u mě účinkem. Jestli to měl být filmový kýč pro pubertální týnky (které jistě budou děsně žrát hlavního holkokluka) nebo pro homouše se zálibou v hošanech v kožených oblečcích hrajících si na pravěké lovce, tak to teda jóóó... Vlastně ne. Ale skončím smířlivě - Omega utrpením zmužní a dotáhne to nejmíň na Epsilona, z vlka vyrobí čokla, no a pro děti okolo 10 let bude tenhle biják určitě žůžo. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Napriek zaužívanej predstave o vlkoch ako krvilačných predátoroch ide o veľmi plaché zvieratá. Tvorcovia spočiatku hľadali vhodné jedince po celom svete, ale nakoniec sa rozhodli pre československé vlčiaky. Toto plemeno vzniklo skrížením nemeckého ovčiaka a karpatského vlka, takže sa vlkovi najviac podobá, no dá sa oveľa ľahšie vycvičiť. (krasomama)
  • Natáčelo se od 22. února do 6. května 2016 v Kanadě (Vancouver, Brooks), Islandu a Kalifornii. (Varan)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama