Reklama

Reklama

Mušketýr

  • Česko Ve službách krále (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když mu bylo 14 let, jeho rodiče zabila královská Garda v čele s krutým Febrem. Teď je připraven pomstít smrt svých rodičů, bránit čest francouzské královny a třeba dát i život pro svou krásnou Francescu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Podle očekávání šlo o výborné (hlavně po stránce choreografické) akční scény poslepované klišovitými, stupidními až trapnými scénami. Nečekal jsem však, že to bude v poměru tak 1:3, čili se budu 75% filmu neskutečně nudit. Ale závěrečná bitka na žebřících je opravdu zapamatováníhodná a Tim Roth v roli hlavního záporáka opravdu "hnusnej hajzl". ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Tento film vůbec není špatný, i když ho natanočil takový režisér, jakým je Peter Hyams, který je spíš břídil. Filmu jasně dominují souboje, které jsou v čínské choreografii poněkud zvláštní, nicméně se na to moc dobře kouká. Z herců je jasnou jedničkou Tim Roth, jakožto Febre alias Muž v černém. Už ve filmu Rob Roy dokázal, že sečné zbraně ovládat umí. Z trojice mušketýrů je nejvýraznější D´Artagnan Justina Chamberse, o němž ten film v podstatě je. Ostatní jsou poněkud upozadění. Velmi dobrou figurou je Planchet v podání Jean-Pierra Castaldiho. Mena Suvari jako Francesca je spíš jen takovou ozdobou, ale ozdobou, na kterou se moc dobře kouká. Největší hvězdou, i když s menším prostorem, je Catherine Deneuve, která zahrála, co se zahrát dalo. A v kostýmu prosté ženy jí to moc slušelo. Mnohem víc než jako královně. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Mušketýr D´Artagnan, co se ohání kordem a hbitě skáče přes překážky. Justin Chambers dostal příležitost se vyřádit v akčně pojatém historickém filmu, na němž je znát práce asijského choreografa v akčních scénách. Veterán na poli režisérů Peter Hyams film pojal jako jízdu spíše pro teen publikum, které na historické filmy moc do kin nechodí, a mladý mušketýr pro ně bude představovat akčního hrdinu nasazujícího život za francouzskou královnu a mstící se za smrt svých rodičů. Hyams si režijně vede velmi zdatně, ačkoliv se romantika z filmu souboj od souboje postupně vytrácí, a zůstávají hlavně efektní akční eskapády na zemi i nad zemí. Solidní jízda, která nezapomněla ani na kvalitní herecké obsazení. Tak trochu jiný historický film. Zdařilý pokus, i když příznivci Alexandra Dumase film bojkotují, i když žádná křeč. Film s jeho slavným románem pracuje opravdu jen velmi volně. 80% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po hvězdičce za oba za vlasy přitažené šermířské souboje (hospoda, žebříky) v hongkongském aranžmá, které jsou spolu se slibným obsazením (Deneuve, Rea, Roth) jedinými klady MUŠKETÝRA, zbytek je nudná vata. Řemeslníka Hyamse a jeho zábavná vysokorozpočtová béčka mám rád, ale tohle je jeho první film, na který se ani při nejlepší vůli nedá koukat jako na celek, ale pouze na zmíněné scény. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že Alexandr Dumas by hrdiny svého nejslavnějšího románu nepoznal. "Mušketýr" beze studu a bez špetky úcty odhazuje v dál předlohu sepsanou svým duchovním otcem a s nadšením a s horkokrevností bezstarostného mládí se vrhá do svého životního dobrodružství - bez rozmyslu, po hlavě ... a na vlastní pěst. Nezatěžuje se logikou, chybí mu disciplína i moudrost a zkušenost stáří, tudíž za ním zůstává menší chaos - ale nelze mu upřít veselou povahu, upřímnost a charakter. Podprůměrně zrežírovaný, ale nadprůměrně zábavný mišmaš je osvěžený krkolomnými akčními scénami, ze kterých je jasně patrná asijská choreografie - a pokud nad ním budete příliš přemýšlet, ničeho pozitivního se nedoberete. Tak ho nechte, ať vás baví po svém - a třeba zjistíte, že je pro vás docela dobrou volbou ... 2,5* - a za sladkého Justina Chamberse v roli D'Artagnana nekriticky zaokrouhluju na 3* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Hlavný záporák Febre (Tim Roth) má veľkú podobnosť s Rochefortom v adaptácii Troch mušketierov z roku 1993. V knihe má totiž len jazvu, tu má však pásku cez oko. (Arsenal83)
  • Počas natáčania v Gaskoňsku Hyams, Diamant, Chambers a Castaldi navštívili ceremóniu v Cathédrale Saint-Pierre de Condom, kde boli menovaní čestnými "mušketiermi", aj keď to nebola vojenská funkcia, ale skôr hostina organizovaná kultúrnym združením len voľne súvisiacim s pôvodnými mušketiermi. (Arsenal83)
  • Časť natáčania v Toulouse bola nakrátko narušená sporom medzi miestnymi komparzistami a spoločnosťou Capitole Productions so sídlom v Auzielle, ktorá ich najala v mene hlavných producentov filmu. Najmenej jedna scéna bola v dôsledku toho zrušená. (Arsenal83)

Reklama

Reklama