Reklama

Reklama

I Spit on Your Grave III: Vengeance Is Mine

  • USA I Spit on Your Grave III (více)

Nakoľko sa chce Jennifer Hills (Sarah Butler) raz a navždy preniesť cez krutosti, ktoré jej spôsobila skupinka idiotov na čele s mestským šerifom, rozhodne sa zmeniť identitu. Pod menom Angela sa presťahuje do nového mesta, v ktorom začína pracovať v Call Centre, navštevovať psychológa a pravidelne podstupovať skupinovú terapiu s ľuďmi s podobným osudom. K zbaveniu sa vidín či predstáv z minulosti, ktoré ju neustále prenasledujú, jej však začne napomáhať až nečakané stretnutie s mladou Marlou (Jennifer Landon). Tá ju začne zbavovať frustrácie špecifickou "zábavou": trestaním mužov, páchajúcich obdobné skutky, akými sa dopustili voči nej samotnej. "Obete" pre svoje hrádky nahádzajú počas samotných sedení, kde sa im vďaka poznačeným ľudom dostáva inšpirácie viac než dosť. Všetko z veľkej časti prebieha podľa plánu až do okamihu, kedy je Marla zavraždená. Táto udalosť spúšťa v Jennifer, alias Angele, pocit hnevu, ktorý si niektorí jednotlivci škaredo odskáču! Pomsta je totiž jediný pud, ktorý ju poháňa vpred. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (110)

FromHell 

všechny recenze uživatele

Sarah Butler pomsta proste pristane.Tretie pokračovanie je síce jasne najslabší článok série,no stále sa jedna aspoň o priemerný Rape/Revenge.Gore je tu bohužiaľ naozaj slabé,čo je veľká chyba.Naivné chovanie postáv a celkové herecké výkony,až na hlavnú protagonistku tiež asi moc neoslnia...Dalo sa z toho vysekať podstatne viac... 50 % ()

tron 

všechny recenze uživatele

Trojka je ešte explicitnejšia, ako jednotka s dvojkou - a už tie neboli prechádzkou botanickou záhradou. Ak by bola ešte o kúsok otvorenejšia, išlo by o porno resp. náhražku snuffu. Z niektorých detailných záberov budete zaskočení. Na scenári sa mi páčilo, že nejde o klasický revenge movie motív, ale o ženu (hrdinku prvej časti, hrá ju rovnaká herečka) zabíjajúcu nie mužov, ktorí jej ublížili (tých ostatne pozabíjala už v jednotke ehm), ale chlapov ubližujúcich ženám z jej okolia. Sympatickou inováciou sú aj zábavne mega-brutálne hrdinkine predstavy. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Násilnické povyražení bandy vidláků s ní zacloumalo a uložilo se tak hluboko, jak jen mohlo. Angie na každém rohu vidí hrozbu, má trošku drastické představy, jak někoho seřezává, návštěvy u odborníků nepomáhají, na skupinové terapii pozná alespoň takovou menší neřízenou střelu, jejíž tragický osud ovšem rozpohybuje několik následných událostí. Sarah Butler pochopila, že mezi prvním a třetím dílem uplynulo pět let a nic moc se toho v její herecké kariéře neudálo, sáhla tak znovu po látce, která ji kdysi „představila“ širšímu publiku. Navrch to bylo v látce drsné a znepokojivé, která těžila z velmi působivé atmosféry. Jenže všechno je pryč, zbyl jen poměrně odfláknutý kus, na který nebude až takový problém zapomenout. Krok stranou. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednička byla neatmosferická kravina úplně o ničem, která mě nechala úplně chladným a od originálu se lišila jen časem, jinak ten hrozný režisérský neum v ní zůstal.Dvojka byla klasicky natočená v Bulhrasku jako DVD ''hit'' parazituící na ''slavné'' značce, o to větším paradoxem byla její nesporná kvalita, kterou jsem ocenil 4*.Bohužel sme se vrátili zpátky do USA, vzali tu stejnou, ošklivou a nudnou slepici z jedničky a natočili jsme užvatlanou psychologickou krávovinu.Když uděláte z hlavní hrdinky obět, když je jí divákovi líto, když fungují emoce, tak je to správné, ale když uděláte z oběti nesnesitelnou krávu, s níž by nesoucítil ani teplý jednorožec, je něco špatně.Bylo mi úplně u řitního otvoru, jestli jí ta dvoumetrová gorila umlátí nebo né, doufal jsem, že jó.Nechápu, že místy to mělo opravdu výtečnou porci násilí a umělo to zabavit, ale z nějakého důvodu prostě režisér dal víc na psychologii, než na pomstu a já se ptám...to někoho u takovýho filmu vážně zajímá?O to větší škoda to, když vidíte poslední scénu na chodbě, která je dynamická a brutální...kdyby takhle vypadal celej film...mohla to bejt snad i kultovka, ale takhle tu máme jen další potenciál spláchnutý v choré mysli neumětelského režiséra.35%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

To, že se tentokrát nebude jednat o klasické rape and revenge bylo jasné, protože po dvou stejně laděných dílech to nějakou scénáristickou změnu chtělo a pomsta na cizích znásilňovačích se vyloženě nabízela. Ale bohužel tohle byl po perfektní jedničce a výborné dvojce jen slabý odvar. Předně mi tu vadila postava Marly, která měla hlavní hrdinku inspirovat k tomu, aby se znovu pustila do krvavých orgií. To by Jennifer vzhledem ke svým zkušenostem a všudypřítomným flashbackům zvládla v pohodě sama. Navíc čas, který zabere to odhodlávání se, zabírá zároveň polovinu filmu. Jenže ono to není ono ani když do toho děvče konečně praští. Násilí má sice úroveň, ale je ho zoufale málo a Sarah Butler, jakkoliv mám pro ní slabost, tady občas až nemístně přehrává. Česká stopa v podobě slečny Jitřenkové a pana Kozy sice potěší, ale celkové zklamání rozhodně nenapraví. 35% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • To, co často prožívá hlavní postava (představy vražd), je označováno jako denní snění, což je psychologický termín popisující představy a fantazie ve bdělém stavu v reálném prostředí a čase. (TwilightAC)

Reklama

Reklama