Reklama

Reklama

Film (Ne)obyčejný kluk, natočený na motivy bestselleru deníku New York Times, vypráví fascinující a dojemný příběh Augusta Pullmana. Ve chvíli, kdy August, který se narodil s vadou obličeje, která mu dosud bránila navštěvovat běžnou školu, nastupuje do páté třídy místní školy, stává se tím nejméně pravděpodobným hrdinou. S tím, jak se jeho rodina, noví spolužáci a širší komunita snaží nalézt v sobě soucit a přijmout ho, Auggieho mimořádný osud je všechny spojí a dokáže, že nelze prostě zapadnout, když se už od narození lišíte. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (340)

silentname 

všechny recenze uživatele

Ak nemáte radi komixové filmy a chcete vo februári vidieť aspoň jeden film, tak si urobte radosť, nechoďte na "Fifty Shades Freed", a miesto toho si choďte pozrieť "Wonder". Film, ktorý ma skutočne zahrial pri srdci, mal v sebe veľmi peknú myšlienku a okrem toho nie je tu jediná postava, ktorá by pre mňa nebola pochopiteľná. Nie sú tu žiadne otravné stereotypy, nemáme tu žiadne typické ľahké scenáristické klišé, ktoré sme videli miliónkrát a miesto toho sa sústredíme na všetkých, ktorí v príbehu vystupujú. Lebo všetky postavy vo filme sú dôležité. Všetci majú dôležitú rolu, nikto nerobí rozhodnutia bez toho, aby sme ich skôr či neskôr nepochopili a najmä nič nie je také, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Koniec koncov, ľudia robia chyby, robia rozhodnutia, no súčasne musia prijať aj dôsledky týchto činov. Decká v tomto filme sú skvelé. A nielen Jacob Tremblay. Všetci podávajú skvelé výkony, film má úžasnú, hrejivú atmosféru a rieši problémy, s ktorými sa stretávame v bežnom živote. Najmä si treba uvedomiť jednu vec. Ako dospelí mnohé veci zvykneme zabúdať. No keď ich potom vidíme naživo, tak sa nám veľmi dobre pripomenú. A problémy, s ktorými bojujú vo svojom živote deti a tínedžeri sú rovnako dôležité pre nich, ako sú dospelácke problémy dôležité pre nás. Len občas to nevidíme, alebo nechceme vidieť. Byť rodičom je ťažká vec. A tento film to skvele ukazuje. Neviem osobne, čo by som filmu vytkol. Podľa mňa je vynikajúco napísaný, úžasne zahraný, vynikajúco graduje a je podaný spôsobom, ktorý ho robí oveľa komplexnejším a funkčnejším, než mnoho iných filmov, ktoré sa chce tváriť, aké sú skutočné a silné. Tento film sa netvári. Tento film taký je. A odporúčam ho vidieť všetkými desiatimi. Ako som povedal, ak chcete ísť vo februári 2018 vidieť jeden film, tak si pozrite tento. Môj osobný favorit. Hodnotenie: A+ ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ponaučení a doják. Sladké jak pověstné hovno z nutrie a reálné asi tak jako demokratické volby v Severní Koreji. Ale zároveň je naprosto jasné, že Chbosky to takhle průhledné až pohádkové prostě chtěl.  A za vší tou příručkovou sladkostí o správném přístupu k dětem, kamarádům a k sobě samým se nenápadně dějí ty skutečné věci. Všimli jste si jak třeba během filmu zkrásní unavená máma Julie Roberts nebo stěru jak jinak než skvělého Mandy Patinkina vůči nabubřelému zbohatlíkovi, rodiči. - " Ve školské radě mám pořád dost dobrých přátel,, pane řediteli! - Já jich tam mám víc."   Sympatické i v tom, že jsme poučováni jen v hodnotách prostých, řekněme lidských  A takhle se poučovat klidně nechám.  Ovšem lidé otrávení dnešní společenskou ufňukanou rasově-genderovou  kontroverzí asi raději ruce pryč. ()

Reklama

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Charlieho malá tajemství mám moc rád a tak jsem byl zvědav jaký příběh nám bude Stephen Chbosky vyprávět teď a jaký bude. Je opět výjimečný!!! A čím byl pro mně výjimečný? Tím, že nám ukazuje, že to nejdůležitější v životě co máme není kariéra ani peníze, ale vztahy. Když má člověk vedle sebe rodinu co ho má ráda, pár přátel kolem sebe tak to je tím největším štěstím. Štěstím, které je trvalé. To nějaká koupená věc nikdy být nemůže. A právě děti jako August Pullman nám můžou pomoci vidět svět lépe. Stephene děkuji. 10/10 ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Vcelku chápem tých, čo tomu dali odpad. On to odpad objektívne nie je, ale strašne vás naštvú tie cheer-up frázy tipu, ak ti nikto nezatlieska, urobím to pre teba ja. Augie je obrovským emocionálnym magnetom pre divákov. Jasné, má to ťažké, lenže jeho príbeh robí z filmu tuctový doják. A to paradoxne tým viac, keď sa snaží nebyť tuctový. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Citová ždímačka jak hovado. Stephen Chbosky podobné snímky prostě umí. Dokonale se dokáže vcítit do lidí a dětí stojících v koutě a následně svoji myšlenku zvládne bravurně předat divákům. Neskutečně citlivá věc, ve které se mu podařilo přesvědčit dokonce i Owena Wilsona k vážnému a procítěnému výkonu. Jacob Tremblay je neuvěřitelně talentovaný malý frajer. Strašně se mi líbily dialogy a monology napříč celým filmem. Jedna zajímavá myšlenka za druhou. Ani přes parádní dialogy mě příliš nezaujaly příběhy ostatních. Například bíločerná romance sestry hlavního hrdiny. Tento snímek vás vezme na dvě hodiny do trošku jiného světa. Do světa, kde jsou všichni v jádru duše hrozně hodní, do světa, kde pravda a láska vítězí nad lží a nenávistí. Filmu se dokonale daří předat svoji náladu divákům, což je důvodem jeho úspěchu. ()

Galerie (156)

Zajímavosti (16)

  • V závěrečné scéně filmu můžete vidět autorku knižní předlohy, R.J. Palacio, jako nadšenou divačku u předávání cen žákům. (Veeria)

Reklama

Reklama