Reklama

Reklama

Rázová vlna

  • Česko Tlaková vlna (festivalový název) (více)
Trailer 1
Hongkong / Čína, 2017, 119 min

Režie:

Herman Yau

Scénář:

Herman Yau

Hudba:

Chun-Hung Mak

Hrají:

Andy Lau, Wu Jiang, Jia Song, Philip Keung, Louis Cheung, Babyjohn Choi, Julian Gaertner, Rayve Zen, Felix Wong, Kim-Wing Lee, Tin-Bo Tam, Cinda Hui, Wai-Man Mok (více)
(další profese)

Obsahy(1)

JS Cheung (Andy Lau) je šéfem hongkongské pyrotechnické jednotky. Před lety, když pracoval v utajení v Peng Hongově bandě, zatkl jeho bratra. Peng Hong (Wu Jiang) se nyní vrátil do Hongkongu, obsadil se svými muži Cross-Harbour Tunnel, zajal stovky rukojmích a vyhrožuje, že pokud policie nepropustí jeho bratra z vězení, vyhodí tunel do vzduchu. (LangiJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (43)

notozjano 

všechny recenze uživatele

Andy Lau má určité charisma a toho v této roli náležitě využil. Co se týče hodnocení dám tomu 3, protože se jedná o průměrný akčňák, na který se dá dobře podívat, ale protože stopáž je dost velká, je škoda, že je vyplněná skoro až hluchými místy, které k ději nejsou potřeba. Více soubojů a dal bych tomu 4. Mimochodem Specialista se Stallonem je o dvě třidy výš. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Prijemne primocara, linearni a prehledna akcnarna, takova hongkongska stara skola se uz dneska moc nevidi: pocty mrtvych a celkova forma nasili dosahuje az absurdnich rozmeru (za nemocnicni lehatko s bezvladnym telem propletajici se cik cak v tunelu by se nemusel stydet ani John Woo pred 30 lety), jedna scena pripomina rytirsky souboj, jen namisto koni proti sobe jedou dve auta a misto bodcu utoci samopaly, navic konec i pres nebo mozna spis diky svymu az antickymu patosu dojme i uplnyho cynika. PS: Dlouho jsem nezazil ve filmu tak odpornyho zaporaka... ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Herman Yau mi sedí více v hororové poloze, tentokrát zkusil akčňák,dostal větší rozpočet a kývnul mu na to i Andy Lau, což je jediná hvězda filmu, ale přišlo mi to hodně nemastné, neslané. Akce se skládá pouze z přestřelek, které nejsou skoro vůbec zajímavé, chybí jim krev, což mě zarazilo od režiséra, který se proslavil brutálními HK CAT III, chyběl mi zde určitě i nějaký souboj a zajímavější příběh. Na jedno podívání OK, ale moc mě to nepotěšilo. 60% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Konečně poctivý akčňák co si na nic nehraje v tomto roce. Asi není náhodou, že je z HK produkce kde dokazují, že akci pořád točit umí. Úvodní drsná přestřelka v bance a následná honička přes vybuchující auta naprosto super hlavně co se střihu a kamery týče. Pak tempo trochu povolí a máme tu klasické drama s rukojmími. Pravda preferuju spíš Die Hard koncept likvidování teroristů po jednom před vyjednáváním vyřešeným jedním zásahem. Pravda občas tempo drhne, ale finále je opět nekompromisní. Oceňuji navíc absenci HK nehumoru i toho patosu je tu minimum a hlavně je to realistický. Hvězdu navíc přidávám za neklišoidní konec.70% ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Svižné, námět budiž. Ale ti herci jsou tak nezajímaví a ta jejich mentalita je tak strojová a celé to vyprávění je takové divně ujeté, a je tam i dost vaty, že to celé vyzní jaksi naplano a bez emocí. P. S. Kdyby ten drát na konci stříhal Simir z Kobra 11, tak by v dalším záběrů stál venku a jen si oprašoval bundu 😊. (27%) ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama