Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtého července se v pozdních nočních hodinách vrací domů z venkovní slavnosti Teena Maguireová (Anna Hutchisonová) s dvanáctiletou dcerou Bethie (Talitha Batemanová). Nad hlavou jim svítí měsíc a probleskují zbloudilé petardy z ohňostrojů, jejichž praskání je stále slyšet ve vzduchu. Rozhodnou se vydat zkratkou přes oblíbené a neklidné místo, které Teena často navštěvovala na střední škole. Nebyl to ovšem dobrý nápad, protože tam narazí na bandu zločinců, kteří Teenu brutálně znásilní a Bethie tomu musí s hrůzou přihlížet. Jako první dorazí na místo činu detektiv John Dromoor (Nicolas Cage), který se s Teenou krátce předtím seznámil. Je to vdovec a válečný veterán, který má osobní zájem na tom, aby bylo spravedlnosti učiněno za dost, zvláště poté, co si gang najme úlisného, protřelého právníka Jaye Kirkpatricka (Don Johnson), který je podle všeho schopen muže očistit. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (91)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ako väčšina kedysi skvelých hercov na sklonku kariéry aj Nicolas Cage zoberie rolu aj v sotva priemernom filme. Zápletke filmu, v ktorej sa verejnosť nepochopiteľne pridá na stranu páchateľov nemohol uveriť ani scénarista, nie ešte úbohý dívák. Záber Cagea pri vodopáde, zvažujúceho ďalšie kroky ako priniesť spravodlivosť do tohto prípadu ma rozplakal, bohužiaľ, nie od dojatia. 3 * iba z úcty k Cageovi... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi mám úchylku. Sem tam vyhládávám filmy s Nicolasem Cagem a tvrdím o nich, že nejsou vůbec špatný. On má v posledních letech tak trošku problém. Točí totiž strašný béčka. Jenže ty béčka jsou vědomě béčka a jako béčka nejsou vůbec zlý. Třeba tenhle film. Co můžete čekat od filmu, kterej má tak blbej název, že i v obsahu Vám musí říct, že se vlastně jedná o milostný příběh a pomstu zároveň. A to je prosím pěkně doslovnej překlad. Nicolas tu je ale naprosto v pohodě a jelikož se pak začne mstít, tak film rozjede i docela solidní úroveň pomsty. Tudíž splní přesně to, co svým názvem nabídl. Na to, že režisér Johnny Martin má za sebou už jenom nějakou černou sračku (dle ČSFD), je tenhle kousek fakt docela fajn. A jelikož jsem si všiml že Nicolas tenhle film dokonce i produkoval, tak mám skoro až pocit, že podobné filmy točit chce a vyhledává je. Nevím jak on, ale já musím říct, že v rámci jeho ročních pětifilmů, je tenhle kousek na té lepší straně bárky, která ne a ne se potopit. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, přímočaré akční béčko, které si na nic nehraje, zaujme právě svou obyčejností, neboť příběh není nikterak originální, jeho podstatu vám odkryje už samotný název filmu, žádné překvapení se jinak nekoná. Nikolas Cage díky svému komornímu projevu působí lehce unaveně, na druhou stranu slibovaná pomsta se mu povede fakt pěkně. Já osobně to vidím na takový slabší průměr, žádná hrůza, ale také nic závratného. 4/10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se od první do poslední minuty jedná o rutinní béčko, s opravdu tuctovou, předvídatelnou a nenápaditou zápletkou, tak přesto mě až překvapilo, o jak poměrně lehce snesitelnou podívanou se jedná. Především mě tu bavily postavy a jejich herečtí představitelé. Cage tu sice nemá úplně nejhlavnější roli, respektive se tu spíš o ní dělí ještě s dalšíma dvěma, třema, nicméně ten jeho mlčenlivý polda mě fakt bavil a především ty jeho likvidace těch parchantů mě dostávali do varu, vážně nesmlouvavá nekompromisnost, a to já rád. Oslovil mě ale i „zlý“ právník Dona Johnsona, nicméně i ostatní si myslím, že byli fajn a své role odehráli v rámci možností dost přesvědčivě, tady až na tu malou, nesnesitelně afektovanou pizdičku, která byla obsazena vážně snad jen kvůli nějaké hloupé protekci. O neduzích zápletky jsem se již zmiňoval, nicméně má jistě i svá pozitiva, jako spád, záživnost, či napětí, a překvapivě funguje i v těch dramatičtějších momentech, včetně emocí. Velká škoda jinak je, že se tvůrcům nepodařilo navodit i nějakou tu výraznější atmosféru, dále pak osobitější styl zpracování a celé by to vzhledem k příběhu sneslo i daleko více syrovosti, i tak ale musím zopakovat, že jako nenáročné béčko to poslouží spolehlivě. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Niklas mi už príde byť riadne vyšumelý. Aj v scénach, keď má nahodiť výraz boha posmty sa tvári jak zmoknuté kura na pieskovisku. Samotný film je potom asi taký dobrý ako herecký výkon jeho hlavného protagonistu. Skrátka klasická hollywoodska pásová produkcia, na ktorej producenti trhnú nejaké drobné a ja pri jej pozeraní večer zaspím. 40 % ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama