Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

Redi 

všechny recenze uživatele

S01: Mám tu “mezidimenzionální“ tvorbu B. Marling, které se tak často věnuje nejen herecky, rád, takže na OA jsem se těšil. A pilot rozhodně nezklamal a dal příslib další její pecky. Bohužel se to po pilotu s dalšíma epkama jaksi nepohlo z místa. Po hodinách tlachání a opravdu přiblblých tanečcích ve skleněných klecích, to zůstalo téměř tam, kde to začalo. Údajně by to měl být jen úvod a ještě by se to mělo někam posunout další řadou, tak snad tomu tak bude. Potom rád přidám další/ho bludišťáky/a. Postavy jsou krapec nesympatické, na druhou stranu jsou dost lidsky uvěřitelné, takže takové líbí/nelíbí. A s vysvětlením vrácení zraku mě teda dost zklamali. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

OA je seriál jaký tady možná ještě nebyl. Ne dokonalý, ale přesně ten, u kterého dáte všech 8 dilů za sebou. Ze začátku vlastně moc ani nevíte, o co jde a když se dodíváte, tak si říkáte, to už je vážně konec? Všechno zahaleno tou správnou dávkou tajemna, v čele s Brit Marling, jejíž role byla víc, než přesvědčivá. PS. skoro poslední scéna, na tu jsem čekal vlastně už zhruba od první třetiny. Jedním slovem perfektní. ()

Reklama

Tft 

všechny recenze uživatele

První epizoda nebo spíš její finále mě dostatečně zaujali natolik abych se prokousal celou sérií a u druhé a třetí epizody sem si seriál vcelku užíval, tyhle dvě epizody totiž podle mě z celého seriálu fungují nejlépe, od té čtvrté už to jde bohužel z kopce. To proč jsem seriál dokoukal byl hlavně Jason Isaacs, který to celé táhne jako kotvu, kterou ještě k tomu dostane ránu do obličeje v podobě finále celého seriálu. Hlavní premisa seriálu je totiž tak zamotaná, až je to spíš na škodu než užitek. Snaží se rozvinout tolik teorií o tom co je skutečnost a co ne až se do toho sám zamotá, to má za následek naprosto nelogické chování postav. Postavy jsou celkově hlavní problém celého seriálu, chovají se naprosto iracionálně a všechno tohle chování je omlouváno tím jak se příběh vyvíjí, tím si však seriál sám podkopává nohy.Těžko se to popisuje, protože každý kdo seriál dokouká může mít svojí teorii o tom jak to všechno bylo a bohužel je jich tu tolik, že to celý seriál rozkládá na nelogickou skládanku, kterou si každý může vyřešit po svém. Já se držím toho, že se mi to líbilo po stránce kameramanské, líbily se mi výkony Jasona Isaacse a obou nevlastních rodičů OA, jejichž dějová linka mi přišla zajímavá a je z košíku toho lepšího co v seriálu bylo. Neříkám, že otevřené konce jsou vždycky na škodu, ale musí k nim vést cesta, po které si seriál otevřený konec zaslouží to se však o The OA říci nedá. 60% ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné hodnocení, kterému 1 hvězdu přidala Paz Vega, kterou vždycky rád vidím. Seriál má dobře postavený děj a jak to u Netflixu bývá, umí si vás udržet. Hudba, neotřepané obsazení, dobrá atmosféra... Kouká se na to opravdu dobře. A pak přijde finále a vy si připadáte, že vám tvůrci prostě naplivali do obličeje a se smíchem odešli. Nebo si nevěděli rady, co s rozehranou partií? Přišel náhle deadline? Proč sakra?! ()

h0n24 

všechny recenze uživatele

Jedinečné. Doporučuji. Hluboký a velmi citlivý náhled do nitra jedné schizofrenní duše, kterou ostatní nechápou, byť se snaží jak mohou. Někdy pro sou vlastní egoistickou zatíženost, jindy pro přesný opak. V prérii, když člověk dobře hledá a nechá si ten správný čas, může nalézt Opravdového Anděla. Křehkého ale pevně rozhodnutého to vše kolem pochopit. A kdo jsme my, jiní "andělé", než jen křehké bytosti odsouzené k nicotnému a prachmizernému životu v neznalosti, že? ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Speciální pohyby, které některé postavy v seriálu dělají, vytvářel Ryan Heffington, který se proslavil především díky choreografii k nejúspěšnějším klipům zpěvačky SIA. (Martrix)
  • Netflix seriál pár měsíců po odvysílání 2. série zrušil i přesto, že tvůrce seriálu Zal Batmanglij měl připravený námět na 3. sérii. Důvod je veřejnosti neznámý, oficiální vyjádření ze strany Netflixu je: „Těšíme se na další spolupráci v této a možná i jiných dimenzích.“ (Cooller)

Reklama

Reklama