Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (586)

Radko 

všechny recenze uživatele

Cca pred tromi rokmi (2018) som sa zúčastnil jednej porady, na ktorú prišli dvaja mladí príslušníci tajnej služby a vystríhali nás v zaujímavej prednáške pred krásnymi a inteligentnými slečnami, ktoré cielene zvádzajú zamestnancov strategických firiem a úradov, aby z nich vytiahli neverejné a utajované informácie v prospech cudzej mocnosti. Vraj ide o narastajúci fenomén a najčastejšie odhalené príbehy boli z prostredia ruskej a čínskej tajnej služby. Opísali aj pár manipulačných techník. Film Červená volavka je v prvom rade príjemnou zábavou, no spôsob práce týchto perfektne vycvičených krások- volaviek opisuje pomerne presne. Štvrtá hviezdička ide za fakt, že americkí tvorcovia docenili krásu architektúry Domu odborov na Trnavskom mýte v Bratislave a krásnymi zábermi časti priečelia ju vo filme parádne predstavili. Poznámka: Žiaľ vládcovia mesta a stavebných úradov podľahli tlaku developerov a túto krásnu budovu idú nahradiť ďalším trápnym a nevkusným oceľovo sklobetónóvým čudom - samozrejme, že eko a klimaticky friendly, no oko estéta zaplače. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Venujem tejto snímke jej 500.komentár. Jennifer Lawrence je v úlohe ruskej baletky neprekvapivo veľmi uveriteľná a s rolou sa vysporiadala so cťou a vôbec nie trápne. Dobré je, že sa vykašľala na ruský akcent, ktorý by jej postavu poslal do paródie. Skvele sú však obsadené role vedľajšie, ktoré hlavnú hviezdu výrazne podržali. Tešil som sa na erotiku a rezavý špionážny film, minimálne podľa kritikov a realita je úplne iná. Filmy s pôvabnou Jennifer Lawrence sú v poslednej dobe vcelku podarené a majú stúpajúcu tendenciu. Je to vydarený špionážny thriller o ruskej tajnej agentke, ktorá to začína hrať na obe strany. Film plynie do veľmi napínavého záveru, ktorý diváka dosť prekvapí a možno mu vyrazí aj dych. Film je navyše náplasťou pre doteraz absentujúce psychologizácie prostredníctvom sexuálneho napätia, s ktorým síce občas zaobchádza surovo a násilne, ale vo vzťahu k vývoju hlavnej hrdinky naopak citlivo a systematicky. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dovedu si představit, že kniha je mnohem komplexnější a nešlo jí zpracovat méně než 140 minutovou stopáží, ba naopak mi přišlo, že spousta linek byla ještě zásadně zkrácena. Na mě to ale bylo celé poměrně zdlouhavé a pořádně jsem se nedokázal na film naladit. Tandem Lawrence-Lawrence už toho má hodně za sebou a co se týče nějakých těch řemeslných kvalit, tak tady není o čem pochybovat, barevná paleta krásně symbolizuje studenost celého konfliktu a chvilku jsem i přemýšlel o tom, že kdyby se všude neválely ty ultrabooky a smartphony, tak se jedná o 30-40 let starý konflikt. Naproti tomu J-Law přijmula rozhodně nejodvážnější roli v kariéře a jistě se jí moc nelíbilo, že Rudá volavka tak zásadně prohučí a kritikou bude odsouzena jako laciné ruské soft-porno, bijící na první signální. Celkově je tedy Red Sparrow dle mého rozhodně dobrý film, který si svou cílovku jistě najde, ale bohužel nenaskýtá moc důvodů, proč bych na film rád vzpomínal, nebo si jej pustil znovu. Ale možná to tomu bude více sedět v televizi než v kině. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Red Sparrow sa tvári zbytočne vážne na to, že zápletka a postavy smrdia svojou triviálnosťou. Čosi podobného ste už jednoducho videli miliónkrát, len v tom nehrala JL. Film je však sledovateľný a vôbec som nemal problém dopozerať ho do konca. V podstate ide o takú Atomic Blonde bez poriadnej akcie. No a práve z toho dôvodu len za 3*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vaše tělo patří státu. Stát ho od narození živil. Teď stát žádá něco na oplátku." Takže Rusové jsou zlí a hloupí, kdežto Američané jsou hodní a chytří? Tak to nezní ani trochu jako klišé, proto si toho nebudu všímat. Zato si všimnu jiný a to mnohem zřejmější skutečnosti - Rusové jsou mnohem tvrdší než kdokoli jiný. A dokazuje to i baletka Dominika, která mě docela bavila a to nejen při výcviku, nahotě a mučení. Možná bych k ní mohl mít drobný výhrady, že jako Ruska nepíše azbukou, ale rád jí to odpustím, protože její překombinovaná pomsta mě potěšila. A to přesto, že to byla trochu blbost. Já však mám rád mix sexu, násilí a srovnávání účtů, takže jsem realitu hodil za hlavu a snímek si užil. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (37)

  • Kritici a diváci si všimli, že belgický herec Matthias Schoenaerts sa vo filme nápadne podobá na ruského prezidenta Vladimira Putina. Ale podľa režiséra Francisa Lawrencea nebol Schoenaerts obsadený úmyselne kvôli jeho podobnosti s Putinom a režisér si podobnosť medzi nimi uvedomil až na pľaci. (Arsenal83)
  • Celý film je založen na skutečných činnostech sovětských špiónů, s nimiž se Matthews seznámil během práce u CIA. (griph)
  • Poté, co je zabit Dymitrii Ustinov (Kristof Konrad) a Dominika se obléka do kabátu, změní se jí na hrudníku velikost a tvar krvavých skvrn. (Globus_Jirka)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama