Reklama

Reklama

Srdečně vás vítáme

  • Francie À bras ouverts (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

V hlavní roli této komedie se představí ztřeštěný Christian Clavier jako Jean-Etienne Fougerole, který je velice respektovanou osobností francouzské literární scény. Tento bytostný humanista a vrcholný intelektuál žije ve svém světě po boku bohaté manželky a je dokonale odtržen od reality. Což se mu stane osudným, když v televizní debatě propaguje svůj nový román Srdečně vás vítáme. V něm řeší téma pomoci lidem v nouzi, lidem bez domova, na útěku. V přímém přenosu vzdoruje silné kritice ze strany přítomného oponenta, který jej napadá, že sice hezky píše, ale v životě se tím není schopen ani ochoten řídit. A tak Jean-Etienne, aby osobním příkladem dokázal svou vstřícnost k potřebným celého světa, veřejně vyzve jakoukoliv romskou rodinu k společnému soužití u nich doma. Stačí, když zazvoní u brány jeho sídla a budou radostně vítanými hosty. A rozohněný Jean-Etienne rovnou na kameru nadiktuje i svou adresu. Pak se nemůže divit, že u něj večer v ten samý den zadrnčí zvonek a za vraty stojí usměvavý Babik se svou početnou rodinou. Jean-Etiennovi nezbývá nic jiného než svůj veřejný slib dodržet. Netuší, že jej i jeho rodinu čeká jedna z nejtěžších životních zkoušek a hlavně brutální test míry tolerance, solidarity a humanismu. (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu se objeví potitulková scéna. (Hannahh)
  • Postava, ktorú hrá Christian Clavier (Jean-Étienne Fougerole), je inšpirovaná francúzskym spisovateľom, filmárom a obchodníkom Bernardom-Henrim Lévym. Obaja majú dvojité meno, dlhé vlasy, bielu košeľa rozopnutú na hrudi, naivnú manželku, ktorá sa označuje za ľavičiarku, hoci je veľmi bohatá, pravidelne sa objavuje v televízii a jeho sluha je Ind. (Arsenal83)
  • Po vydaní filmu sa rozvinula polemika o tom, či možno film označiť za „rasistický“. Režisér Philippe de Chauveron však argumentoval: „Počas testovacích premietaní sme sa pýtali anonymných divákov: 92% sa film páčil, 1% ho považovalo za rasistický a 97% sa domnievalo, že Babik (Ary Abittan) je najsympatickejšia postava." (Arsenal83)
  • Niekoľko rómskych občianskych združení vo Francúzsku uviedlo, že ide o „nepravdivé, ponižujúce a traumatické vyjadrenie, ale neplánujú podať žalobu“. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Garches a Marnes-la-Coquette (Francúzsko) a v Bruseli (Belgicko) od júna 2016. (Arsenal83)
  • Pôvodný názov filmu bol "Sivouplééé" (zo "S'il vous plaît", teda "Nech sa páči", zdôrazňujúc nefrancúzsky akcent prisťahovalcov), lenže vyvolal búrlivú kontroverziu ohľadom politickej nekorektnosti, a preto bol premenovaný na Àarms Ouverts (S otvorenou náručou). (Arsenal83)
  • Christian Clavier na kritiku povedal, že „scenár je fantastický, s nezabudnuteľnými postavami a permanentnými komiksovými zvratmi, ktoré potešia divákov na celom svete“. (Arsenal83)
  • Hoci sa natáčanie filmu ešte ani nezačalo, režisér Tony Gatlif, vtedajší hosť na natáčaní relácie News & Compagnie 20. apríla 2016, verejne zaútočil na tento filmový projekt: „Bude to nechutný film. S ľuďmi sa také veci robiť nedajú. Na tom sa nemôžeme smiať, to nie je možné. Christian Clavier je blázon, že prijal takýto film. Ak je to niečo ako jeho film o Číňanoch, Černochovi, Arabovi (Čo sme komu urobili?), bude to hrozné.“  (Arsenal83)

Reklama

Reklama