Reklama

Reklama

Proč? 13x proto - Série 4

(série)
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, 2020, 10 h 29 min (Minutáž: 57–99 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Kamera:

Kevin Thompson

Hrají:

Dylan Minnette, Christian Navarro, Alisha Boe, Brandon Flynn, Miles Heizer, Grace Saif, Inde Navarrette, Jan Luis Castellanos, Chris Damon, Gary Sinise (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Na Claye a jeho kámoše čeká spousta těžkých rozhodnutí. Maturita je za rohem a tajemství z minulosti můžou ohrozit jejich budoucnost. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (41)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

první série byla skvěla,silná a mě osobně uhranula.Druhá už byla slabší,ale pořád měla co nabídnout.Třetí už ale sešla z cesty a ač se jí nedají upřít produkční kvality,tak je v ní prostě spousta věcí,které jsem nebyl schopen překousnout ve všech směrech.Čtvrtá a (naštěstí) poslední řada jde pak stejnou cestou jako trojka a mám s ní ještě větší problém než s řadou předchozí.Asi chápu záměr tvůrců vyhnat všechny a všechno do úplného extrému,aby ukázali kam až určité věci mohou v nejkrajnějších situacích vyeskalovat,ale někdy je méně prostě více.Tahle série tak nabídne hodně rádoby silných momentů a vypjatých situací,ale je jich tolik že vlastně žádná z nich nefunguje a divák si naopak ke kdysi sympatickým postavám vytváří větší a větší averzi.Samozřejmě nechci nijak zlehčovat,že tohle všechno je v reálném světe opravdu problém,nicméně první řada fungovala na jiném principu a ukázala že jde nabídnout extrémně silnou podívanou se silnou mesidž i bez tuny patosu,slz,nervových hroucení atd.Králem na tomhle poli je rozhodně Clay,ze kterého tvůrci udělali úplně jinou postavu než na začátku (a není zdaleka sám),což je ve výsledku další věc,kterou nejsem ochoten překousnout a psal sem to již u třetí řady.Udělat z party slušných postav (jakkoliv měli svoje démony) partu trosek,pokrytců a patologických lhářů a doufat,že to bude mít kýžený efekt na diváka to chce velkou odvahu...20% ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá série - (5/10) : Bez debat jde o nejslabší sérii.. Díky Bohu, že je zároveň poslední.. Totální chaos a měl jsem pocit, že sleduji úplně jiný seriál.. Postavy se chovaly totálně na facku.. Nejvíc asi Clay, který se totálně změnil a stal se z něj psychopat.. Já chápu záměr tvůrců nám ukázat, kam až to může v extrémních případech zajít, ale mohli to pojmout mnohem lépe a neničit značku 13 Reasons Why. Nudil jsem se a místy až smál jak to bylo hloupé.. Naštěstí zasvítila jiskra naděje a poslední dva díly byly super.. Místy pozitivní.. Což mi celou sérii chybělo.. Situace se hrotily a tlačily až na dřeň, aby to bylo co nejvíc dramatické.. Ale ono to nebylo dramatické ani trochu když se jde z extrému do extrému.. To už pak nemá jak překvapit.. Celkové uzavření mě tady překvapilo, protože bych čekal po tom všem totální paskvil a ono to bylo hezké a povedlo se jim to. CELKOVĚ však jde o hrozný sešup dolů a 13 Reasons Why asi převezmou štafetu po Hra o trůny - Série 8 za nejhorší závěrečnou sérii roku a celkový propad kvality. Nejlepší epizoda: Ples (S04E09) ()

Reklama

SidneyP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to prostě nuda, nuda, nuda. To, co se tam mělo podle traileru a finále minulé sérky řešit, se tam neřeší skoro vůbec, z Claye je pořádnej psychouš, kdy sledujeme co pět minut, jak někomu lže, jak mumlá, jak se vzteká, jak brečí, celé je to prostě už natahovaný a únavný jako prase. Krom toho, jsem jedinej, koho FAKT sere, jak se z poloviny týpků v seriálu stávají z ničeho nic gayové? Co to má do hajzlu bejt? Chápu, 21. století, LGBT jede na nejvyšší pecky, ale je to OTRAVNÝ! Mělo to skončit druhou, max. třetí řadou, toto je už prostě moc vaření z vody. Jsem rád, že to je poslední série. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední série 13 důvodů se dostala do takové výšiny absurdity, bizarnosti, homosexuální a multikulti propagandy, že to fanoušek první série musí sledovat se slzou v oku. Z postav se staly pouhé karikatury, z jejich původních osobností nezbylo skoro nic, Clay je celou dobu seriálu totálně mimo, Zach celý život vzdal... Tohle nejsou ty postavy, se kterými jsme soucítili a oblíbily si je. Tohle je pouze nějaká jejich parodie. Bohužel rodiče a celkové dospělé osazenstvo (ti "zodpovědní") na tom nejsou o moc lépe. Do školy si ředitel pozve téměř SWAT jednotku pro cvičení (asi v kanclu byla nuda), nikdo neřeší, že Clay se vyboural s károu asi tak za milion. Že podpálil auto, že zmlátil kluka takřka do bezvědomí, že mával zbraní... Proč by mu to taky neprošlo, když na Liberty High lidem prochází vražda, tak tohle je asi klasika amerického dospívání. Nevím, co tím tvůrci chtěli říct, ale vymletý americký hlavy si odnesou asi jen a pouze to, že ať udělají sebevětší pí*ovinu, nikdy se jim nic nestane. A mít tohle jako poselství celé 4. řady, to je fakt poměrně průser. 40% ()

applause 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak mně se naopak od ostatních tahle série líbila více než předchozí. Je hezké sledovat postavy, které si prošly duševním a fyzickým vývojem. Bohužel všechno jednou končí a já musim říct, že jsem si tento seriál po mnoha překážkách zamilovala a hlavně jsem si oblíbila jeho postavy. Je tu hodně zvratů, ale nechci je prozrazovat. Určitě si to celé ještě jednou pustím znovu. Doporučuji. ()

Galerie (80)

Reklama

Reklama