Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo chce říct, že v šoubyznysu skutečně prorazil, musí mít vlastní vystoupení v Redshore City, hlavním městě zábavy. Jenže tam to má pevně pod kontrolou nelítostný vlk Jimmy Crystal, bez jehož souhlasu nemůžete ve městě ani otevřít pusu, natož abyste zazpívali. Koalák Buster Moon sice má ve svém týmu hvězdnou pěveckou sestavu (dikobrazí rockerka Ash, plachá slonice Meena, citlivý gorilák Johnny nebo věčně provokující čuně jménem Gunter), ale i tak je skoro jisté, že konkurz u Jimmyho Crystala skončí totálním krachem. A tak Buster totálně zariskuje (ostatně v prvním díle mu to opakovaně vycházelo) a znuděnému Crystalovi slíbí, že když bude moci v jeho městě nazkoušet show, obsadí do ní největší žijící hudební legendu, lva Claye Callowaye. Potíž je v tom, že Calloway už léta žije v ústraní, zásadně nevystupuje a asi poslední, kdo by ho k tomu přemluvil, je jeden otravný koalák. Jenže Buster razí zásadu, že jen opravdu velké sny mají nějakou cenu, a pro jejich splnění je ochoten udělat opravdu cokoliv. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (124)

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Nakoniec to nedopadlo tak hrozne ako som očakával a zo Sing 2 sa stal celkom dôstojný nástupca. Postavy boli celkom fajn, ale pripadali mi menej výrazné a vtipné ako v jednotke. Príbeh jednoduchý, ale asi najviac ma mrzelo, že tvorcovia išli do istoty a použili známe hity namiesto toho, aby vytvorili originálnu hudbu. Pesničky sa ale do filmu hodili, takže to beriem. 6,7/10. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že se s touhle partou už nesetkám, ale jak jsem si všiml, že má dvojka větší úspěch a o dost větší hodnocení, tak jsem si řekl, že se na to holt budu muset podívat, abych věděl, v čem to teda je lepší. A v něčem popravdě jo, třeba nové postavy mají větší charisma než všechny staré, závěrečné vystoupení se skutečně povedlo (jen mu předchází nijak zvlášť zajímavá první hodina) a pár písniček je fajn, i když je tu zase jenom výběr z mainstreamu, ale aspoň tu jednou byl Kygo, i když ho v nejlepším utnuli. Jinak je to přesně takové, jak můžete čekat - líbivý komerční produkt, ve kterém je kýč úplně všechno od dialogů až po příběh a ve kterém je hromada populární hudby. Dá se to označit jako sračka, ale zase na druhou stranu, funguje to přesně tak, jak má a jak chce a když na to člověk přistoupí, tak minimálně na jedno příjemné zhlédnutí to je. Btw, proč nevysvětlili, kam zmizel Mike? McFlaneren se jim na to asi vykašlal, ale postava, kterou daboval, byla v jedničce rozhodně nejzajímavější a tady zoufale chybí. Místo toho je tu zase trapný Gunter, ale naštěstí má míň prostoru než jsem se obával. Slabé 3* ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

Sing 2 strčí hravě do kapsy všechny Disney a Pixar animáky z roku 2021. A to jak animací, tak dynamikou, emocemi, příběhem a hudebními čísly. Dokonce se mi sequel líbil víc než jednička. Původní parta se totiž vrací a chce se svým muzikálem prorazit ve velkém městě, v cestě jim však stojí proradný producent. Nejlepší scéna je, když Bono Vox zpívá svůj song I Still Haven’t Found What I Was Looking For. Za mě fakt pecka od Illuminations. 4* ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak jako jednička, i tohle je hodně silný a to jak po hudební stránce, tak i té osobní a jediné co to kazí, je postava Buster Moona. Už si nevzpomínám, jaký byl v jedničce, ale zde je to manipulativní sociopat, který vžene svoje svěřence, do solidního průseru. Ze začátku Buster zažije odmítnutí, což u něho způsobí depresi, ze které se náhle dostane, když zjistí že když bude lhát a manipulovat se všemi okolo, tak svůj problém vyřeší, takže po hlavní příběhové stránce, je to hrůza. A mrzelo mně, že to všechno schytal vlk Crystal, který zde byl v podstatě oběť. Ale celé tohle všechno zachraňuje ta hlavní parta a jejich osobní příběhy, které sou zde skvělý a dá s těmi příběhy sžít. Nové postavy Clay, Nooshy a Loona z Helluva Boss, sou skvělý a krásně pasují do toho všeho. Je velká škoda, že Clayova osobní linka, zde nedostala více prostoru, šlo by v tomhle směru víc přitlačit na pilu a ukázat ten zármutek, jakým si musel procházet než se setkal s Ash, která ho doslova zachránila. Ale hádám, že to už by bylo moc na animák, který je určen dětskému publiku. Co se týče písniček, tak to velkolepé hudební finále, bylo prostě dokonalé a písnička "I Still Haven't Found What I'm Looking For" zde dostala silnější emoční podklad, než samotný originál a to už je co říct. Nebýt Bustera, jdu na pět, ale ta postava je fakt špatná, takže ty čtyři zde berte s rezervou. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo ale "Spievaj 2" sa mi páčil ešte viac než jednotka. Hudobne čísla boli opäť fantastické a dej bol úžasný. Všetky postavy si ľahko obľúbite a hudba funguje s plynulosťou filmu, ako aj s pocitom z filmu. Aj keď je dej veľmi podobný prvej časti, dosť prvkov bolo odlišných, aby to bolo svieže a úplne zábavné. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, v níž se postava Scarlett Johansson (Ash) hádá s majitelem sálu, který jí za její vystoupení nedostatečně zaplatil, má paralelu s právním konfliktem, který Johansson vedla v roce 2021 se společností Walt Disney, když si stěžovala, že jí společnost nedostatečně zaplatila za uvedení filmu Black Widow (2021) do kin. (BMW12)

Reklama

Reklama