Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mary (Sabrina Kern) přichází do kláštera sester bohoslovných, aby zde nalezla útočiště. Ten vede pevnou rukou matka představená. Jenže klášter není zdaleka tak "svatý", jak se na první pohled zdá. Postupem času Mary zjišťuje, že se tu ztrácí chovanky a na světlo světa vyplouvají hrůzné věci. Tajemství a temnou minulost máme přece každý! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (33)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Moja dvojhviezda súvisí najmä s tým, že od Bousmana som teda čakal rozhodne niečo iné a odvážnejšie, a ako celok sa mi to viac nepáčilo ako páčilo. V danom subžánri ma tento film potešiť ani nemohol. Že je to hlúpe mi vadí najmenej. Lenže čo tu stojí za pozornosť - možno jedine hlavná záporáčka, dve krátke scény, kde sa aspoň nejaká krv konečne objavila, a príjemná hudba, ktorá však na vytvorenie beznádejnej atmosféry nestačila. Dopad na diváka to vlastne nemalo vôbec žiadny. Hlavná hrdinka je vyložene nezaujímavá, a väčšina postáv taktiež. A keď už niekto nakrúca horor o trýznení mníšok, tak by to malo byť aspoň poriadne, režisér, ktorý sa rozparádil v SAW či Mothers Day, sa odrazu bojí poriadnej brutality? Kvôli zbytočným flashbackom a rozkúskovanému deju sa na to navyše pozerá dosť na prd. Keď sa tam objavil mŕtvy brat, tak to bolo v jednej chvíli sympaticky strašidelné, ale nesnažili sa z toho veľmi ťažiť. Tragédia ani "pičovina" to určite nebola, ale sklamanie je to veľké. Najmä od tohto režiséra. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Děj se odehrává v 50.letech v malm městečku Georgia. Těhotná mladá žena jmenující se Agatha hledá úkryt v konventu. To se jeví jako idylické perfektní místo se ukáže jako temné...a rozbíhá se pro diváka perverzní a přehřátá zábava. Vidíme široký a odvážný portrét tajné společnosti, ponechané vládou k zavedení svých vlastních zákonů. Pro mě to bylo až moc monotonní a nekonečné. ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Nudně režírovaný a hloupě napsaný horor, u nějž je nesmyslný už prvotní námět (jeptišky dohlížejí na těhotné dívky a záleží jim na tom, aby porodily zdravé děti, ale přitom je neváhají během těhotenství různě mučit a mrzačit jen proto, že si zakládají na "přísném režimu"), a který události v pečovatelském domě zcela zbytečně každou chvíli přerušuje a prodlužuje scénami z minulosti hlavní hrdinky, aniž by jejich existenci dostatečně ospravedlnil. Postavy se chovají nelogicky podle toho, jak jim zrovna scénář přikazuje, takže řádové sestry v jednu chvíli slyší každé šustnutí, ale jindy jsou jakoby hluché a slepé. Finále je hrozně naivní, až směšné. Z hereckých výkonů stojí za zmínku jen Carolyn Hennesy v roli démonicky vlídné Matky představené, ostatní ale při plochosti svých charakterů bohužel nemají moc co hrát. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

St. Agatha na začátku vypadá zajímavě, ale s každou ubíhající minutou dává stále menší smysl a vrší jeden pitomý dějový motiv na druhý - mnoho scén ve filmu dokonce postrádá smysl úplně a jejich přítomnost je neopodstatněna. Vlastně to celé působí, jak kdyby byl snímek přepisován a přestříhán (čtyři scenáristé nemohou být náhoda). Celým snímkem nás například doprovází flashbacky odkrývající minulost hlavní hrdinky, které ale nemají sebemenší přínos pro další dění filmu a jsou naprosto zbytečné. Postavy jsou úplně ploché a limitované jen na zlověstné sadistické jeptišky a nebohé naivní oběti, nikdo nemá žádnou bohatší charakteristiku a ničím nepřekvapí. A finální plán úniku hlavní hrdinky už je jen výsměch divákům očekávajícím aspoň trochu rozumné rozuzlení. [Sitges 2018] ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

U všech svatejch, to zas byla píčovina až na půdu. Nemám nic proti náboženství (všechny zbraně mi sebrali při posledním zátahu) ale tahle banda klášterních kund v čele s Mrtkou představenou mě srala víc než kontrola z berňáku. Ještě víc než pošahaný sestry mě vytáčela ta banda těhulí, či naprcanejch bělic, co se nechala mocně šukanovat bez jediný myšlenky na vzpouru. Jako aby mě v šachu drželo pár tučňáků v důchodovym věku a jedna zjizvená kráva co má místo píči štípačky, to sem ještě nehulila a že jsem toho hulila dost (myšleno ohledně THC) . Těhule se ale bandou klášterních důchodkyň nechávaj trýznit a já byla trýzněna taky, jelikož jsem na to musela čumět už jen proto, abych pak mohla napsat, jak velká debilita to byla. Pokud doufáte v napětí tak film vypněte po první minutě a půl, jelikož nejvíc napínavý je, když naše Mary kráčí lesem ke klášteru. Pak se roztočí kolotoč sraček a nějaký žraní zvratků nebo ušmiknutí si jazyka to fuck nezachrání. Slovy křesťana - "Tady by nepomohla ani svěcená voda! " Konec to celý zabije, jelikož najednou se všechny sračky vyřešej pár drobnejma a Mrtka představená je po letech zlovlády z vteřiny na vteřinu v piči. U škrcení pupeční šňůrou jsem se už jen hystericky smála a šla brečet do kouta, co sem to zas viděla za hovno. Každopádně díky uživateli J*A*S*M , kterej mě svým komentářem opět rozbil na hadry. A abych nebyla přehnaně přísná a nepůsobila v jeho očích špatně vysraná ééé vyspaná, tak tomu fláknu krásnou 1*, která ho tak irituje. Hned se cejtím líp. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno